Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 09:45, 03 maj 2020

Do góry
Wysialam w tym roku szalwie trojbarwna bezposrednio na rabaty

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:38, 03 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Początek majówki
Dereń Cherokee Chief to kwiecisty i ma różówo białe kwiaty

Wieczorem bledszy jest dużo ładniejszy

Majówka nam się udała, bo na taką deszczową aurę czekaliśmy Co prawda mogłoby bardziej popadać, ale nie narzekajmy
Tulipany mają śliczny kolor, pamiętasz nazwę?
Derenie kwieciste kwitną szybciej niż kousy? Super ma kolor wieczorową porą...

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:24, 03 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

Chyba się rozczarujecie bo zakupy dość skromne . Kupiłam 3 derenie Midwinter Fire w ramach tworzenia drugiej linii żywopłotu oraz, z czego jestem mega zadowolona, kalinę Charles Lamont .
Derenie bardzo ładne, duże sadzonki a kalina też całkiem przyzwoita.

Rany przegapiłam te twoje zakupy... Derenie BOMBA !!! Moja siostra zrobiła objazd po małopolskich szkółkach, lipa z dereniami. Internetowo też, szukam midwinter fire i kicha. A ty kobieto takie sadzonki dorwałaś!!! Rany szkoda, ze tak daleko. Cudne, grube, wysokie... Zazdroszczę
Kalinkę CHL mam od jesieni, pięknie mi kwitła. Podoba w rozmiarze jak twoja.
Choroby i szkodniki magnolii - Magnolia 09:22, 03 maj 2020

Do góry
Witam wszystkich,
moja magnolia soulangeana posadzona 6 lat temu każdego roku obficie kwitła, w tym roku... nie miała ani jednego pąka i nie zakwitła, nie mam pomysłu co jej zaszkodziło - zima była łagodna a w sąsiedztwie magnolie kwitną

dokładnie to sama sytuacja z magnolią soulangeana Lennei (posadzona rok temu od razu zakwitła)

jedna i druga magnolia jest ściółkowana korą, bez agrowłókniny, podłoże przepuszczane, zakwaszone, dość często podlewane

fotki z ubiegłego roku:

[img
[img
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:22, 03 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Tak, u nas dużo posadzonych wzdłuż drogi, na Krakowskiej też.
Małgosiu, kupiłam z koralikami, tzn pąkami, więc koraliki będą. Mnie zachwycają ich wczesne liście, bo potem całkiem inne są i też mnie zachwycają.
O tu mój z pąkami
Ma na każdej gałązce.

Hi hi. Muszę wejść na drabinę by zobaczyć czy są u mnie kwiaty. On jakoś w górę unosi liście a kwiaty tam są ukryte.
Ogród na glinie 09:14, 03 maj 2020

Do góry
Już drugi raz pieliłam na tej rabacie.

Czekam na irysy. Wysokie, fioletowe, drobne. Przywrotnika ślimaki chyba nie lubią, bo nie podgryzają.
Ogród na glinie 09:06, 03 maj 2020

Do góry
Hakonki dostały miejscówkę.
Tutaj szybko robi się cień i po południu jest ciemno na tle żywopłotu, to mi trochę rozjaśnią. Chyba do tyłu będą rosły, nie w stronę trawnika. Tak mi tu sąsiadujące Trzmieliny rosną.
Ogrod bez tytulu i ... bez pomyslu 09:01, 03 maj 2020

Do góry
Ola76 napisał(a)

Pomysl na ta rabate mam taki, ze pojda tam kulki trzmielinowe na pniu, pomiedzy nimi klon Jordan- wszystkie sa w odcieniach zolci. Za nimi jakies wysokie trawy, zeby nadac dynamiki temu miejscu. Przod i boki zrobione z traw- zolte carexy, Red baron i konwalnik. Nie wiem, czy nie bedzie za monotonnie? Moze dorzucic tam jakies jezowki poomiedzy drzewka i werbene na tyly?
Plastik wyznacza boczna przestrzen dla carexow. Na bocznej scianie domku narzedziowego w doniczce z kratka bedzie pial sie powojnik polish spirit.

Ola ja to widzę tak.
Bez czerwieni na pewno.
Hortensja ma nawiązywać do rabaty po przeciwnej stronie.

Podlewanie trawnika 08:49, 03 maj 2020

Do góry
Mój

Sąsiadki
...uDany ogród 08:47, 03 maj 2020

Do góry

...uDany ogród 08:46, 03 maj 2020

Do góry
W lasku kolorowo

...uDany ogród 08:43, 03 maj 2020

Do góry
Bergenie już się pozbierały po zimie oberwałam im zniszczone liście i właśnie zaczynają masowo kwitnąć

Kalina angielska się postarała w tym roku

Tomentosum też obsypana

...uDany ogród 08:41, 03 maj 2020

Do góry
Kanzan

Amonogawa

Wiśnia plena

Ośnieża

...uDany ogród 08:38, 03 maj 2020

Do góry
Mamy długi weekend Trochę popracowałam w ogrodzie, trochę odpoczęłam no i wreszcie byliśmy na pozwiedzać szkółki. Pierwszy raz w tym przedziwnym roku.
Wybór słabiutki, ludzi całkiem sporo. Pełne parkingi były, a u Kapiasa staliśmy prawie 40 minut w kolejce do kasy.
Ale napasłam oko porządnie.
Zakupy bardzo małe, ale cieszą .Później pstryknę zdjęcia to pokażę.
Wcześniej na wyprzedaży w Biedronce wykupiłam wszystkie jakie były odmiany piwonii i jednego powojnika. Ma mieć olbrzymie kwiaty

Już ładnie rosną i co poniektóre będą kwitły, ciekawa jestem jaka będzie zgodność z obiecaną odmianą. Róże z tego samego miejsca z zeszłego roku zabrały się pięknie i też już mają pąki
Mój M pracuje nad warzywnikiem, tam niestety przeciwnik nie chce się poddać i robota idzie jak krew z nosa. Ja ogarnęłam część ozdobną.
Staw czeka w kolejce na czyszczenie. Dwie osoby na tyle roślin i areał to mało, ale nie poddajemy się
Mam nadzieję, że jak wykończymy część warzywno- gospodarczą będzie łatwiej zadbać o cały ogród.
Urząd dalej nie pracuje, zatem nie mieliśmy wizji lokalnej i chyba w tym półroczu się nie odbędzie...

Wiosna moi drodzy

...uDany ogród 08:28, 03 maj 2020

Do góry
dana1s napisał(a)
Na koniec wczorajsze widoczki

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymajcie się zdrowo

Moja ulubiona perspektywa, słupek odgapiłam tylko karczocha na nim postawiłam .
Jeżówkowe-Love 08:15, 03 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Achhhh jeszcze Tiarella cudna

Ale się u Ciebie wszystko pięknie rozbujało!
Ten deszczyk to jednak życie ratuje roślinkom.

Ostatni kadr cytuję, bo tej piękności nie znałam
Bardzo romantyczny okaz z tymi niezapomonajkami i szafirkami w tle ♥️
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:14, 03 maj 2020

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 08:14, 03 maj 2020

Do góry
Oliwko. Izabelko . Irenko - odpowiem Wam razem.

Trzymam się w pionie. Na kolanach nawet do pielenia nie jestem. Mam stołeczek.

A mentalnie? To zależy, czasami idzie gładko, a czasami się wściekam, oczywiście na zewnętrzne wiadomości i zachowanie niektórych rządzących. Na tę uległość wobec partii, kościelnych "władców", rządzących posłów, co to naród mają za głupie owieczki. Na wydawanie pieniędzy z podatków na cele nie zawsze zgodne z potrzebami kraju. Ale cóż ja mogę?
Były takie lata, że żebraków nawet pod Jasną Górą nie widziano, nie to co teraz. W jednej chwili mogą Cię zrobić dziadem proszalnym, i nie znajdziesz sprawiedliwości ani prawa. Bo wszystko w jednym ręku. Och, dożyliśmy czasów.

A przy dzisiejszym dniu czas się zastanowić co to jest Konstytucja, a co Targowica.

Miłej niedzieli w ścisłym gronie[do kiedy jeszcze?]

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:13, 03 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:12, 03 maj 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies