Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 21:27, 02 maj 2020

Gosiu, na moim piaseczku, to po godzinie znaku nie ma, że padało. Niech pada, najlepiej co drugi dzień.

Milka 05:00, 03 maj 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Dziękuję, Izabelko. Chciałoby się normalności, a tu tylko strachy. Jak za czasów Augusta Cezara w Rzymie.

Jakiś cel w tym mają, bo nie dość że źle, to straszą jeszcze gorszym, będziemy jak ten rój, co łatwo nim sterować
Milka 05:01, 03 maj 2020

Dzisiaj z przelotnymi deszczami jak na maj przystało! Święto flagi- moja wisi, wiatru nie ma. Nie łopoce!

Ale kolory mam odpowiednie do chwili.

Udało się wpaść do ogrodu. Cząstka pracy wykonana, I to cieszy. Niestety, nadeszła chmura z ulewą, musieliśmy się teleportować w szybkim tempie. A po powrocie w domu - niespodzianka! Wnuk/14lat/ serwował pizzę własnoręcznie wykonaną, upieczoną i podaną! Sztu 3. Jestem happy! Dobre dziecko, chociaż już głos mu chrypi.

Piękne zdjęcie
Wnusio, skarb.
Fajnie, że działasz i że popadało, jakby tak ciut pogody i deszczu, byłoby idealnie, ale niestety rzadko tak bywa. Cieszmy się tym co jest, buziaki
oliwka 07:49, 03 maj 2020

Haniu ciekawa jestem twoich petunii w czerwcu. Ja też z nudów wysiałam szałwię omączoną. O dziwo weszła i przepikowałam ją do większych doniczek. Wczoraj poprzesadzałam do jeszcze większych i czekają na swoje miejsce w czerwcu. Dobrze, że u Ciebie popadalo. Trzymaj się "w pionie" mentalnie i fizycznie, choć w sytuacji "ogólnej" i ogrodowej jest to niezwykle trudne :0)
hankaandrus_44 08:14, 03 maj 2020

Oliwko. Izabelko . Irenko - odpowiem Wam razem.

Trzymam się w pionie. Na kolanach nawet do pielenia nie jestem. Mam stołeczek.

A mentalnie? To zależy, czasami idzie gładko, a czasami się wściekam, oczywiście na zewnętrzne wiadomości i zachowanie niektórych rządzących. Na tę uległość wobec partii, kościelnych "władców", rządzących posłów, co to naród mają za głupie owieczki. Na wydawanie pieniędzy z podatków na cele nie zawsze zgodne z potrzebami kraju. Ale cóż ja mogę?
Były takie lata, że żebraków nawet pod Jasną Górą nie widziano, nie to co teraz. W jednej chwili mogą Cię zrobić dziadem proszalnym, i nie znajdziesz sprawiedliwości ani prawa. Bo wszystko w jednym ręku. Och, dożyliśmy czasów.

A przy dzisiejszym dniu czas się zastanowić co to jest Konstytucja, a co Targowica.

Miłej niedzieli w ścisłym gronie[do kiedy jeszcze?]

paniprzyroda 09:06, 03 maj 2020

Hanuś, pozdrowienia majowe zostawiam
hankaandrus_44 09:15, 03 maj 2020

Dziękuję i odwzajemniam, Mariolko.
gobasia 09:16, 03 maj 2020

Haniu tez macham
ElzbietaFranka 09:50, 03 maj 2020

Chyba świat nam się kończy?
Nic już nie jest normalnie.
Rząd zafundował nam wolne,
każąc pracować zdalnie.

Kiedyś gdy dzieci małe,
pod swą opieką ja miałam,
przydałaby się ta praca,
Lecz wcale jej nie dostałam.

Woziłam je z ranną zorzą
do opiekunki wśród wichrów,
By po tym z "wielką rozkoszą"
zarabiać na szczyptę"blichtru".

Bo mogłam nie iść do pracy,
czekać na pensję męża,
teraz mi smutno, rodacy.
Bo wkoło nas zło zwycięża.

Nie ceni się ludzi, ni pracy,
To właśnie budzi mój gniew.
Otwórzcie oczy rodacy,
Czas wstać już z kolan na zew!

Witam Haniu

Bardzo aktualny wiersz. Wyspiański Wesele do dzisiaj aktualny zwrot "miałeś chamie złoty róg" i co Polacy nigdy nie zmądrzeją.
Dopóki będą podarunki a nie myślący będą mieć do garnka co wrzucić to nic się nie zmieni. Jak można w tak krótkim czasie zostać pochyłym drzewem.
Bogdzia napisała o szpyrze przed dyszlem, kiedyś spadnie albo nie zostanie zawieszona i to nie długo. Będą przeklinać ich dzieci którzy ta szpyre przejedli. Dobry gospodarz zbiera pieniądze na złe czasy.
Haniu też bardzo to wszystko przezywamy. O głowę zachodzimy.

Ogrody zielenieją po ostatnich deszczach. Rośliny odżyły. Dzisiaj u nas pochmurno może wiatr przegoni chmury. Mam duzo do zrobienia to i dzisiaj trochę podgonie po południu.

Pozdrawiam Haniu i zdrowia zycze

hankaandrus_44 10:17, 03 maj 2020

Elu, dziękuję za wsparcie w mojej kwestii postrzegania świata. Ta marchewka kiedyś zrobaczywieje, ale będzie już za późno na sadzenie ziemniaków. One też mogą się wyrodzić.

Każdy dzień chciałabym wykorzystać do poprawienia wyglądu swego poletka, może dziś padać nie będzie, wtedy jedynie słuszny kierunek o tej porze: ogrod!
Miłego dnia