A u mnie choć miało padać przez długi weekend to się nie sprawdziło. Padało mocno w nocy. Ogród odżył niesamowicie a ja zupełnie nie planując styrałam się przez dwa dni jak górnik w kopalni .
Rany przegapiłam te twoje zakupy... Derenie BOMBA !!! Moja siostra zrobiła objazd po małopolskich szkółkach, lipa z dereniami. Internetowo też, szukam midwinter fire i kicha. A ty kobieto takie sadzonki dorwałaś!!! Rany szkoda, ze tak daleko. Cudne, grube, wysokie... Zazdroszczę
Kalinkę CHL mam od jesieni, pięknie mi kwitła. Podoba w rozmiarze jak twoja.
Dzięki Iwonka, widać trzeba mieć farta by trafić . W tej samej szkółce jakiś czas temu kupiłam ładne sadzonki derenia IH a teraz takie małe pipki były...
Tej kaliny jestem bardzo ciekawa. Na razie jeszcze nie posadziłam, szukam jej takiej miejscówki by było ją widać z salonu . Masz jakieś zdjęcie swojej kwitnącej?
Przez weekend trochę padało a trochę nie i udało mi się odchwaścić kolejne metry. Nie pokazuję bo co tu pokazywać . Za to tym razem nie zapomniałam zrobić zdjęcia darów . Tym razem byliny - ożanka, zawilce, wieczorniki, kłosowce, irysy, ostrogowce od Lucy - wielki cmok!!!
Kasia następną porcję Ci przywiozę osobiście małżem skoro się zadeklarował na szofera, to mus wykorzystać.
Zapomniałam Ci pokazać jeszcze taką trawkę, co mam do oddania. Bo mi aspiriny zagłuszać zaczęła. Kosmatka to jest jakaś. Chyba olbrzymia. Mam kępę całą do podziału.
No koniecznie!!! W sensie osobistego stawiennictwa, nawet bez następnej porcji choć przyjmę chętnie . Co prawda nie wiem kiedy to posadzę ale w doniczkach mogą poczekać . Kosmatkę zaraz sobie wygooglam .