Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Helen 17:01, 02 maj 2020

U mnie to samo, skosiłam 2/3 trawnika, na resztę nie ma dzisiaj szans.
Bardzo dobrze, że pada
HannaR 20:41, 02 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Tak Haniu, to kruszyna . To pierwsza wiosna kruszyn u mnie, te kuleczki to będą chyba kwiatki???

Przyjrzałam się mojej. Jednak też ma kuleczki/kwiatki .
kaz742011 23:08, 02 maj 2020

A u mnie choć miało padać przez długi weekend to się nie sprawdziło. Padało mocno w nocy. Ogród odżył niesamowicie a ja zupełnie nie planując styrałam się przez dwa dni jak górnik w kopalni .
Iwonka 09:24, 03 maj 2020

mrokasia napisał(a)

Chyba się rozczarujecie bo zakupy dość skromne . Kupiłam 3 derenie Midwinter Fire w ramach tworzenia drugiej linii żywopłotu oraz, z czego jestem mega zadowolona, kalinę Charles Lamont .
Derenie bardzo ładne, duże sadzonki a kalina też całkiem przyzwoita.

Rany przegapiłam te twoje zakupy... Derenie BOMBA !!! Moja siostra zrobiła objazd po małopolskich szkółkach, lipa z dereniami. Internetowo też, szukam midwinter fire i kicha. A ty kobieto takie sadzonki dorwałaś!!! Rany szkoda, ze tak daleko. Cudne, grube, wysokie... Zazdroszczę
Kalinkę CHL mam od jesieni, pięknie mi kwitła. Podoba w rozmiarze jak twoja.
mrokasia 09:42, 04 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Kruszyna piękna deszczu zazdroszczę,bo u mnie jak na lekarstwo!

Mam nadzieję, że jednak u Ciebie popadało

antracyt napisał(a)
Nas też co chwila deszcz od pracy odciąga, ale nie marudzę. Może w końcu porządnie popada

Zdecydowanie, deszcz najważniejszy

Helen napisał(a)
U mnie to samo, skosiłam 2/3 trawnika, na resztę nie ma dzisiaj szans.
Bardzo dobrze, że pada

Ja wcale nie skosiłam... może dziś się uda

HannaR napisał(a)

Przyjrzałam się mojej. Jednak też ma kuleczki/kwiatki .

kaz742011 napisał(a)
A u mnie choć miało padać przez długi weekend to się nie sprawdziło. Padało mocno w nocy. Ogród odżył niesamowicie a ja zupełnie nie planując styrałam się przez dwa dni jak górnik w kopalni .

Widziałam, wysprzątane na cacy

Iwonka napisał(a)

Rany przegapiłam te twoje zakupy... Derenie BOMBA !!! Moja siostra zrobiła objazd po małopolskich szkółkach, lipa z dereniami. Internetowo też, szukam midwinter fire i kicha. A ty kobieto takie sadzonki dorwałaś!!! Rany szkoda, ze tak daleko. Cudne, grube, wysokie... Zazdroszczę
Kalinkę CHL mam od jesieni, pięknie mi kwitła. Podoba w rozmiarze jak twoja.

Dzięki Iwonka, widać trzeba mieć farta by trafić . W tej samej szkółce jakiś czas temu kupiłam ładne sadzonki derenia IH a teraz takie małe pipki były...
Tej kaliny jestem bardzo ciekawa. Na razie jeszcze nie posadziłam, szukam jej takiej miejscówki by było ją widać z salonu . Masz jakieś zdjęcie swojej kwitnącej?
mrokasia 09:53, 04 maj 2020

Przez weekend trochę padało a trochę nie i udało mi się odchwaścić kolejne metry. Nie pokazuję bo co tu pokazywać . Za to tym razem nie zapomniałam zrobić zdjęcia darów . Tym razem byliny - ożanka, zawilce, wieczorniki, kłosowce, irysy, ostrogowce od Lucy - wielki cmok!!!
galgAsia 09:58, 04 maj 2020

Kasiu, ja tę kalinę kupiłam w lutym razem z magnolką, ale moja to połowa Twojej Pąki miała różowe, kwiaty różówo - białe. Zapach bossski
tulucy 10:08, 04 maj 2020

Kasia następną porcję Ci przywiozę osobiście małżem skoro się zadeklarował na szofera, to mus wykorzystać.
Zapomniałam Ci pokazać jeszcze taką trawkę, co mam do oddania. Bo mi aspiriny zagłuszać zaczęła. Kosmatka to jest jakaś. Chyba olbrzymia. Mam kępę całą do podziału.
mrokasia 10:17, 04 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Kasiu, ja tę kalinę kupiłam w lutym razem z magnolką, ale moja to połowa Twojej Pąki miała różowe, kwiaty różówo - białe. Zapach bossski

No to tym bardziej muszę ją mieć blisko tarasu .

tulucy napisał(a)
Kasia następną porcję Ci przywiozę osobiście małżem skoro się zadeklarował na szofera, to mus wykorzystać.
Zapomniałam Ci pokazać jeszcze taką trawkę, co mam do oddania. Bo mi aspiriny zagłuszać zaczęła. Kosmatka to jest jakaś. Chyba olbrzymia. Mam kępę całą do podziału.

No koniecznie!!! W sensie osobistego stawiennictwa, nawet bez następnej porcji choć przyjmę chętnie . Co prawda nie wiem kiedy to posadzę ale w doniczkach mogą poczekać . Kosmatkę zaraz sobie wygooglam .
mrokasia 10:19, 04 maj 2020

No to teraz kilka obrazków