Stosowałeś oprysk na chwasty dwuliścienne, a masz chwasty jednoliścienne, czyli niepożądane trawy w trawniku. W młodym trawniku ja nie doświadczyłam żadnego prysku polecaną Pumą na chwastnicę, ale niektórzy stosowali i podobno pomogło. Ja swoją chwastnicę w trawniku wyrywałam ręcznie podważając sekatorem!!!.
Danusiu kolorystyka odgapiona od Ciebie jesteś dla nas wzorem do nasladowania
niestety sama nie umiem tak wymyślać iodgapiam od najlepszych,
tylko rośliny może troszkę inne -staram się sadzić ,to co chce u mnie rosnąć -
akurat na tej rabacie jest skupisko drenażu -od rynien chyba i w połowie jest wieczne bagno .....
w zeszłym sezonie posadziłam na niej 30 jeżówek -po 10 pomarańczowych ,kremowych i limonkowych -nie wiem czy jest tam teraz w sumie z 5 sztuk wrrr....
Twoją diabelską też mam w kolorystyce odgapioną -oczywiście do Twojej ,to jej dalekooooo ale kolory bordo,pomarańcz ,niebieski ,fiolet -i pełno śmiałka
Dwie godziny na linię czy za długo? Zależy jaki jest grunt.
Z jednego emitera wylewa oo 1,5 litra wody, co pół metra emiter...tylko namacalne sprawdzenie może tutaj pomóc, matematyka tutaj za bardzo nie ma zastosowania. Człowiek i jego oczy oraz gleba.
Czy przelane - sparwdź czy przelane w glebie, stoi woda i gleba nadmiernie mokra jest.
Mogą być kolumnowe drzewa - buki (zielone, bordowe albo żółte) albo graby Fastigiata.
Nie muszą być świerki, będzie za nudno. Dałabym inny kolor tutaj.
Jak na moje oko to nie zwierzęta, chyba że koza albo krowa, bo tylko duże zwierzę "wyleje z siebie" aż tyle płynu...
No chyba że duża suczka w typie wodołaza..(nowofundland), ale raczej suczki nie sikają naraz, tylko etapami. Tutaj ktoś wylewa naraz dużo tego. I pali trawnik.
Pomyśl co się u Was robi obecnie, może jakieś malowanko w domu albo coś innego.