Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Życie w wiejskim ogrodzie 20:27, 28 mar 2020

Do góry

Pracowita sobota za mną, dziś akcja ogród warzywny. Najwięcej czasu pochłonęła główna alejka, przycinanie darni zajęło pół dnia ale efekt jest satysfakcjonujący.

Udało mi się ustawić i wypełnić ziemią moje eksperymentalne skrzynie na warzywa korzeniowe.

Część bylinowa wypielona, druga strona przygotowana do siewu.

W ogródku emerytki 20:24, 28 mar 2020

Do góry
Dzisiejszy dzień był bardzo pracowity i ledwo żyję
Przycięłam trawy, wykopałam do przesadzenia dwie funkie, dwa iglaki i posprzątałam duży gazon z gruzu.
Ale te widoki łagodzą ból

Te mrozy mają 4 lata, żadna zima im nie dała rady, a to ponoć roślina jednoroczna [na bałagan nie patrzcie, już posprzątałam]

Skalniaki, jak zawsze, mają się dobrze.

Malutki pod lasem 20:19, 28 mar 2020

Do góry
Johanko, miałam dziś powsadzać te ID, ale jak sobie pomyślałam o dzieleniu tego na pojedyńcze kłosy, lataniu z miarką, to aż mi słabo się zrobiło, zostawiłam na kolejny w miarę przyjazny pogodowo dzień
Dzisiaj cały dzięń byłam na zewnątrz, a jakby mało co widać
Jasiek był ze mną i odniosłam sukces, bo udało mi się zaciągnąć młodą moją do pomocy, była całą godzinę. Trochę pojeździła wertykulatorem i kosiarką, trochę grabiami, poodkurzała też chwilę kulki buksowe.
Co do kulek, to je pokulkowałam trochę, jak na moje umiejętności, to nie jest źle Jeszcze trochę i się może jakoś wyrównają Wszystkie zostały poodkurzane w środku z suchego, sąsiedzi na mnie patrzą jak na wariatkę nie od dziś
1/3 ogrodu zwertykulowana, byłoby dużo więcej, gdyby nie fakt, że kret zrobił zimą swoje i najpierw musiałam to wszystko rozgrabiać. A wertukulator idealnie nadaje się do rozbijania ziemi z kretowisk Tylko później wyglądałam jak górnik w kopalni, od razu pod prysznic, a ciuchy do pralki
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:17, 28 mar 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Ta leszczyna to jedna z pierwszy roślin w ogrodzie. Tu jeszcze posadzona obok docelowego miejsca, bo wory z kostką stały.

Teraz ma chyba ponad 3 metry. I szukając teraz wianków dla Gosi zobaczyła,że już w grudniu kwitła. W nóżkach ma opaskę z ciemierników. Potem jest tłem dla lawendy.

To Ty Anitko na etapie budowy już wiedziałaś gdzie jest miejsce dla tej leszczyny? Dla mnie to mistrzostwo świata. Bo ja to latam z tymi moimi roślinami po całym ogrodzie. Dzisiaj posadzę a jutro przesuwam o 5 cm w prawo, a może w lewo. I tak wkoło. Ktoś tańczył z wilkami a ja tańczę z roślinami.
Ogród na Zapłociu 20:15, 28 mar 2020

Do góry
Między brzozami 20:13, 28 mar 2020

Do góry
Intensywnie dziś było ale pogoda piękna więc wykorzystałam na wertykulacje trawnika. Nie sądziłam że tego "siana" będzie tak dużo

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:11, 28 mar 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Dorotko, piękne wianki , fajny pomysł.
Dziękuję One takie proste w robocie są.

Ogrodowy, frontowy kawałeczek wyzwania 20:06, 28 mar 2020

Do góry
Bardzo dziękuję za pierwsze odpowiedzi
Tak, sprawdziłam, ten mniejszy krzew to Berberys, a ten drugi to Azalia - wstawiam zdjęcie zbliżenia Berberysu i Azalię podczas kwitnienia w maju No i ślicznie proszę o pomoc

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:02, 28 mar 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję Zaczęłam się zastanawiać nad blatem betonowym z motywami roślinnymi. Sama spróbuję zrobić jak minie zagrożenie przymrozkami. Tylko czy mi wyjdzie? to się okaże.

Blat betonowy? Ho, ho. Może być piękny. I pewnie trzeba jakieś pręty stalowe włożyć w beton. I dookoła, przy krawędziach też, dla pewności, żeby narożnik nie odpadł. Będzie emocji.
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:01, 28 mar 2020

Do góry
Milka napisał(a)

U mnie też tak było
W końcu skończyłam ciąć kostrzewy, zabrałam się za lawendy.
Magnolie są super, zobaczysz, jak będą starsze, jeszcze więcej będą cię cieszyć, u mnie też sporo młodych, też czekam na kwiecie.
Buziaki
nijak w słonku na białym murze nie mogę ładnie pokazać ich piękno
Leonard Messel
Ustaw aparat na program zachodzące słońce, zobaczysz jak pięknie aparat podbije kolory. Ja prawie wszystkie zdjęcia robię na tym trybie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:53, 28 mar 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

A ja zamierzałem w tym roku przesadzić ciemiernika. Teraz się zastanawiam czy go nie zniszczę.
Ten Twój - piękny
Jak weźmiesz z bryłą ziemi to raczej nic mu się nie stanie, ja cokolwiek wykopię to mój piach zaraz odpadnie od korzeni.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:51, 28 mar 2020

Do góry

Jest ach....

Skończyliśmy o zmroku
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:48, 28 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)

Mało ich w ogrodach, nie wiem czy u kogoś na ogrodowisku rosną.
Lubię takie perełeczki wyszukiwać

Teraz mam widok na kwitnące nipponki, póki wiąz jest goły

Aga dziękuję za namiary na szkółkę, bo oprócz wyboru z pośród 3 dereni to jeszcze kalinę mi piękną znaleźli

Nie ma za co . Sympatyczna ekipa tam pracuje .
W ogródku emerytki 19:48, 28 mar 2020

Do góry
AniuzUroczyska, zrobiłam zdjęcie gałązek pigwowca, żeby Ci pokazać, co ucinam.
Pozbywam się tych części gałązek, które są powyżej pączków kwiatowych.

Kocham moje ciemierniki

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:46, 28 mar 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Ja ciemierniki przesadziłam i żyją
Z dużą bryłą bez specjalnych zabiegów, w tym roku też muszę siewki z ogrodu pozbierać w jedno miejsce. Ciekawe czy się uda tym razem.
Świetnie, że u Ciebie nie ucierpiały ciemierniki przy przesadzaniu. Też w tym roku widzę sporo siewek i jesienią spróbuję je przenieść w inne miejsce. Tamtego uśmierconego ciemiernika przesadzałyśmy w maju. Takie wskazówki były w jakiejś gazecie.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:45, 28 mar 2020

Do góry
A potem przyjemności . Ziemniaczki z sosem czosnkowym na palenisku .

Mój ogrodowy pamiętnik 19:42, 28 mar 2020

Do góry
Nic dzisiaj nie sadziłam ani przesadzałam z uwagi na zapowiadane przymrozki a trochę tego mam w donicach.
Za to były porządki. Wertykulacja trawnika, mycie kostki karcherem i piaskowanie fug. Dosiewki i nawóz po mrozach.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:41, 28 mar 2020

Do góry
Potem szklenie
Pamiętajcie o ogrodach 19:41, 28 mar 2020

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 19:40, 28 mar 2020

Do góry
Trochę wiosny kwitnącej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies