Witam.
Szukam pomysłu na 2 trójkątne rabatki. Miejsce jest bardzo słoneczne, ale gleba dość ciężka. Zależy mi, żeby nie wymagała ogromnych nakładów czasu w pielęgnacji. Rozważamy coś żwirowego. Jestem otwarta na różne propozycje
Dzisiaj przyszły też małe zakupy na nowe rabaty z A...aru.
Nic szczególnego. Hortensje Magical Candle i brakujące rozplenice Hameln, Little Bunny i zamówiłam jakąś mi nieznaną Magic. Jest wyższa od Hameln. Może ktoś z Was ma?
Nierównej walki z kancikami ciąg dalszy tym razem na bylinowej
Obudziła się już piaskownica nadmorska a myślałam że nie żyje.... jesienią wsadziłam ja do doniczki w stanie agonalnym i chyba ani razu nie podlałam - a stoi pod dachem.
Ale to ponoć killer jest
Zrobiłam dzisiaj mały obchód ogrodu bo wiatr mnie gonił i znalazłam na klonie palmowym mszyce! Mróz w nocy -5 a te jak gdyby nigdy nic siedzą i jedzą . Ledwo pąki zaczęły się otwierać. Bezczelność .
A poza tym to trochę życia i koloru w berberysach, trzcinnikach, jeżówkach, stellach.
Mnie tulipanom i czosnkom nic nie jest, nawet rabarbar ładnie się trzyma
i lubczyk
I ruszyło tez żonkili
W zasadzie strat nie mam za dużo, szkoda ciemierników, przymroziło też kilka prymulek, najwięcej szkoda serduszek - kupiłam 2 białe i 2 czerwone i nie wiem co z nich będzie.
Po weekendzie wracam do pracy bo wzywają
Natomiast ku pokrzepieniu serc - śliwy wiśniowe pięknie zapąkowane
Tulipany moje ulubione Emparior też
Zakwitają hiacynty i pierwiosnki główkowe
Powolutku pękają tez pąki magnolii gwieździstej