Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 16:48, 04 maj 2020

kasiek napisał(a)
Ja Cię - alez Ty masz rękę do sadzonek - szok!!

nauczył mnie sąsiad hobbysta już specjalista w wielu ogrodniczych sprawach to proste choć nie zawsze sadzonki przeżyją i nie zawsze chcą rosnąć.
Z hakone od 3 lat próbuję. W zeszłym roku dostałam sadzonkę która jest i rośnie, a od Gosi chyba 2 razy brałam i nic z tego mi nie wyszło.
Z pnacą hortensją też były wielokrotne próby, w końcu kupiłam w Boedr i nie wiem nadal czy to pnąca

Przy moim areale to muszę ciągle coś rozmnażać
Urszulla 17:11, 04 maj 2020

Krys napisał(a)
Ula podziwiam ogród,wypiękniał i dużo pięknych rośli,widać dobrą rękę i moc pracy

Dzięki do piękności mu dużo brakuje, choć się staram. Jednak Ty masz bardziej ogarnięte ja się chyba przy wielu osobach na forum to się lenię ale też do wszystkiego w domu i ogrodzie jestem sama, teraz mam mniej czasu przy zdalnej pracy-wydawałoby się że powinno być lepiej ale nie jest kantów od miesiąca nie mogę zrobić....

Pamiętam jak od Ciebie dostałam 2 żurawki i turzycę palmową. To było dawno. Turzycy mam pół ogrodu ciągle rozsadzam. Żurawki średnio u mnie rosną.
Urszulla 17:12, 04 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Nie no Edenki juz maja paczki u mnie niema mowy o paczkach jestem zaskoczona ❤

Też byłam w szoku
Milka 05:20, 05 maj 2020

Urszulla napisał(a)
Zaskczyły mnie Edenki, bo już mają pąki

Buk o deszczu też ożył w ciągu jednej nocy takie duże pąki liściowe ma po raz pierwszy.

Moja edenka też cała w pąkach, bardzo to zaskakuje, nigdy o tej porze ich nie miała.
nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić.
No i mszyca juz grasuje, oprysk potrzebny, ale stale pada.
gierczusia 13:54, 05 maj 2020

Ulka nie wiem teraz gdzie mam pisać ale w każdym razie pozdrowionka i serdeczniści zasyłam lecę dalej ogladać
Urszulla 20:12, 05 maj 2020

Milka napisał(a)

Moja edenka też cała w pąkach, bardzo to zaskakuje, nigdy o tej porze ich nie miała.
nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić.
No i mszyca juz grasuje, oprysk potrzebny, ale stale pada.

Mszyce i gąsienice gdy przychodzi ciepło.

W temacie oprysków mi nie idzie robale mnie zmuszą do działań to jest pewne.

Urszulla 20:14, 05 maj 2020

gierczusia napisał(a)
Ulka nie wiem teraz gdzie mam pisać ale w każdym razie pozdrowionka i serdeczniści zasyłam lecę dalej ogladać

Zawsze tu siedzę masz zaległości dziękuję za pozdrowienia
kasiek 09:39, 06 maj 2020

U mnie też mszyce, wczoraj pryskałam ale czy cos podziałało w tej pogodzie to nie wiem...
paniprzyroda 11:23, 06 maj 2020

Ale się Edenka pospieszyła, łał. Jedna swoją jesienią wykopałam i oddałam, (mus był) została mi się jedna już raz przesadzana, dopiero w tym roku chyba będzie przyzwoita.
Urszulla 20:18, 06 maj 2020

kasiek napisał(a)
U mnie też mszyce, wczoraj pryskałam ale czy cos podziałało w tej pogodzie to nie wiem...

Na pewno będziesz powtarzać oprysk. Deszcz wszystko zmyje. Teraz ja tylko zrobi się 20st to wszystko wylezie. Przypomniało mi się że czytałam o żółtych wstążeczkach. Na różach właśnie przeciw mszycom, żeby biedronki były. Mam i chyba powiążę dla próby.