Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pszczelarnia 15:05, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Magnolia wkracza do akcji.... teraz już podwójnie mus być na bieżąco....

No Będzie sie działo!

Pszczółko, buziam
Pszczelarnia 14:57, 24 paź 2012

Do góry
dzięki za książkę też jestem ciekawa co podpowie Magnolia
Pszczelarnia 12:27, 24 paź 2012

Do góry
Magnolia wkracza do akcji.... teraz już podwójnie mus być na bieżąco....
Pszczelarnia 11:28, 24 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ja zacznę jak zwykle, od zadań.
Pszczólko trudno się zorientować w szczegółowej lokalizacji i kształcie rabaty. Machniesz planik? A może już go masz?
i zaznacz plamy gatunkowe.

Zrobi się wieczorem szczegółowo: rysunek i wykaz roślin.
Ania i róże i cała reszta :) 11:00, 24 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
pokażę Wam moją owieczkę- ja je baardzo lubię ( teraz wsadziłam kilka do donic, jako zimową dekorcję- zobaczymy czy się sprawdzą)

Tylko co ok 3 lata warto ja wyjąć i podzielić , bo jak jest stara to dziura jej się robi w środku. Na wiosnę wyczesać ze starych liści, albo nawet ściąć krótko. I najlepiej nie dać jej kwitnąć, ściąć kłosy- wtedy jest ślicznie zielona, nie podsycha. Sadź ją rzadko- co 40 cm, bo inaczej nie widać jakie ma ładne kępy.

Białe to floksy, zapomniałam.
Aniu , generalnie to podwójne rzędy, ale mogą być miejsca gdzie jest grubiej, bardziej operuj plamami niż rzędami.
Kostrzewy ułóż sobie tak żeby było ładnie, może 6szt obok siebie, może 8-9 .
Owies - jak poukładasz, to poprzymierzaj go, czy nie może gdzieś być jako akcent, czy ozdoba. Nawet na brzegu kostrzew, jako kontrast-ale sprawdź czy nie gryzą się faktura, miękkością
( nie zestawiałam nigdy tak)

Ta kostrzewa jest wyższa od sinej?
Bardzo ładnie wygląda.
Wskazówki zapamiętałam, czekam na kostrzewy i na resztę róż, jak przyjdą to zrobię wszystko na raz.
Oby wyszło dobrze .
Pszczelarnia 10:17, 24 paź 2012

Do góry
Ja zacznę jak zwykle, od zadań.
Pszczólko trudno się zorientować w szczegółowej lokalizacji i kształcie rabaty. Machniesz planik? A może już go masz?
i zaznacz plamy gatunkowe.

Pod starą jabłonią 07:29, 24 paź 2012

Do góry
musisz je zadołować, tylko szkoda kurcze, bo się zniszczą w ziemi.
Może warto kupić koszyczki do cebulkowych, to mały koszt , albo wyszperać doniczki plastikowe , odpowiednie rozmiarem do koszy i zrobić jeszcze przesadzanie. Wtedy doniczki/koszyczki do ziemi, a kosze do domku lub chociaż na taras, pod dach. A wczesną wiosną doniczki/koszyczki do koszy.
Kosze z ziemi po zimie będą w kiepskiej kondycji.

Świetnie Ci wychodzi domek z tarasem, bardzo ładnie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:20, 24 paź 2012

Do góry
a Wasz park śliczny
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 07:19, 24 paź 2012

Do góry
zdjęcia piękne, dla mnie zdjęcia to wielkie wyzwanie. Do takiego poziomu nie wiem czy kiedyś dojdę.

Tez gratuluję 300.
I trzymam kciuki.
Początki w Kruklandii 19:13, 23 paź 2012

Do góry
te rozplenice to chyba Diana ma, takie monstrualnie wielkie, a może to nawet i jedna jest
A może zamiast wyspy jakiegoś solitera - np. magnolia, róza krzaczasta, klon palmowy? wiosną możesz sadzić dookoła cebulowe na przykład.
Moje roślinki 10:28, 23 paź 2012

Do góry
Bożenko,mi też Magnolia przypadła do gustu.Lubię takie gazetki,zawsze człowiek czegoś nowego się dowie,podpatrzy jak wszystko wygląda u innych.Kiedyś kupowałam Mój Piękny Ogród,mam sporą kolekcję na strychu.Dostałam też od taty stos Działkowców z czasów kiedy rodzice mieli działkę,czyli z 90tych lat,też lubię je przeglądać.Niby stare,ale ciekawe
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:53, 22 paź 2012

Do góry
Aguś a gdzie Magnolia jeszcze doradza oprócz ciebie?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:36, 22 paź 2012

Do góry
Prywata mnie nie kole w oko, zapraszam wszystkich, aby tylko zgoda panowała

Ja też ciągle zaglądam w te wątki, gdzie Magnolia doradza. Nawet mam folder na pulpicie "Porady Magnolii". Najpierw pisałam ręcznie, ale za dużo się porobiło
Danusi porady też mam w innym folderze
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:32, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
No właśnie Aga- z tymi odcieniami tak na 100 % nie wiadomo. Ale wg mnie 2 odmiany, nawet jak nie będą zgrane idealnie ze sobą odcieniami, nie zrobią zgrzytu.

Ewa wydaje mi się że te róże powtarzają kwitnienie kilka razy w sezonie, więc kiedys się spotkają.
Dobrze myślę?

Pocieszyłaś mnie Magnolio bo ja się niigdy nad porami kwitnienia nie zastanawiałam nie dość, że różne gatunki, odmiany, kolory to jeszcze pora kwitnienia. Oj jakie to trudne a roźe takie piękne
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:26, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
2m?- może wytarguję na 170-180cm?
Zresztą wyjdzie w 'praniu'- sama powiesz stop jak zacznie być za wysoko.

A to jeszcze lepiej tańsze będą zobacz jaka skuteczna w negocjacjach jesteś
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:17, 22 paź 2012

Do góry
to jest myśl!- kup niedużo a jesienią dokupisz wytestowany zestaw.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:15, 22 paź 2012

Do góry
2m?- może wytarguję na 170-180cm?
Zresztą wyjdzie w 'praniu'- sama powiesz stop jak zacznie być za wysoko.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:12, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.

Magnolio chyba te graby do 2 m ciete w kostkę najbardziej do mnie przemawiaja bo mogą być ładne szybciutko
Pod starą jabłonią 22:09, 22 paź 2012

Do góry
Chciałam dokończyć malowanie dzisiaj, ale wróciłam zmęczona z pracy, a później robiliśmy z synem przetwory z jabłek
Magnolia, zdecyduje się chyba na Wiciokrzew - czytałam, że nie jest wymagający. Chciałabym stworzyć w koło domku coś w rodzaju gaju. Takie chwile jak ta na zdjęciu były sporadyczne w tym roku, ale za rok, może dwa.

Wiosną posadziłam bluszcz, który rósł wcześniej za płotem.

Może powinnam dokupić jeszcze z dwa albo trzy wiciokrzewy?

I posadzić koło belek? Dobry czy zły pomysł?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:02, 22 paź 2012

Do góry
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies