Kiedyś będzie tu pięknie ...
16:01, 04 lis 2012
Scenka mi łopadła .Prześlicznie. Pzdrawiam.
Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony
![]()
Trzemilinki sadzone we wrzesniu też się wybarwiają a carexy nie są im dłużne.
Rabata oczyszczona z funki i zawilców japońskich wyglada porządniej.
![]()
Rabata oczyszczona z kosaćców. Pomiedzy kosaćce i kule bukszpanowe upchałam ostatnie cebule tulipanów. Magnolia Susan/Betty??? już wyłysiała.....
![]()
![]()
Moniczko witam się cieplutko
Pisałam ci już że Twoja nowa rabata śliczna ?
Już ja widzę wiosnąCudnie
Zaglądnęłam na ostatnie fotki, miałeś biało....ale nie za dużo...więc chyba żadnych strat nie ma.....tylko klon palmowy już gubi swoje czerwone ubranko
Tess, ślicznie napisałaś.
Musiałaś wyglądać nieziemsko.
Magnolio, jeszcze jedno pytanie. Tu poniżej połowy strony https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=310 jest to miejsce przy tarasie, gdzie posadziłam 3 szwedki. Mają być otulone rozplenicami. Podpowiedz proszę jaką odmianę rozplenicy wybrać.
A to zapraszamy w nasze strony, Magnolio. Z klonem i bez klona.
Jesteśmy w kontakcie!
A znacie różę Veilchenblau - ta jest ponoć cudna i bezproblemowa. Może rosnąc w cieniu.
Śliczna ta róża, ale na trzecim zdj. jest bardzo wysoka! Mi się marzy taka 30-40 cm, są takie?
To znaczy, że go tak łatwo nie zdobędziemy ;( - tego klona.
Łapki trochę poswędziały, ale dały radę.
Jolu, dzięki za porady pomidorowe. Będę przynosić do ciepła po trochu, bo za dużo ich mam, dlatego się chłodzą.
Magnolio, myślę, że u mnie króluje klon zwyczajny i trochę spotykam chyba jawora. On szorstkie i grube ma liście, a zwyczajny bardzo delikatne i gładkie. Nie wiem co z tym polnym, on w tej chwili jest zielony czy przebarwiony?
O tak! Bardzo lubię jak widać ten środeczek, i pojedyncze płatki (w wielu roślinach) jeszcze baaardziej lubię.
Ta mi się podoba, ale nie powtarza kwitnienia.
http://www.rosarium.com.pl/k/?id=236&Rosa-helenae-Semiplena