Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Myszorek"

Rajski ogród Ani 12:23, 09 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)

Po burzy zawsze świeci słońce

ta tęcza wygląda jakby wisiała tuż nad ziemią. Przyznaj się znalazłaś garnek

jak cudnie !
i ta przestrzeń.....ehh pozazdrościć
U Justyny 16:56, 08 cze 2011

Do góry
śliczna ta bladorózowa pelaśka z heliotropem, a perukowiec ma się cudnie z catalpą. dobrana z nich para-on kudłaty, ona też
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:18, 08 cze 2011

Do góry
oj, pokaże te zdjęcia mężowi jak mi jeszcze raz powie, ze przesadzam z tym przesadzaniem
Widzę, ze zmiany wcielasz w zycie równie szybko co planujesz. Fajnie jest przy tej ławce.
U Justyny 20:13, 07 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
Jakie masz juz piekne zebrinusy!! Moim ciagle za mało wody
Śliczna ta rabata z białymi pelaśkami Justynko

moje zebrinusy są już wieloletnie, przeniesione....po podziale i traktuję je trochę jak odpowiednik dzieci specjalnej troski
Już nie doglądam, bo widzę, że sobie poradziły....może dlatego dość spore, ale to po prostu nie sa nowe sadzonki - tak jak prawie wszystko inne na tej rabacie trawiastej..

Trzymam w zanadrzu jeszcze jedną piękna trawę ...
Zielono mi! 20:12, 07 cze 2011

Do góry
ta poezja to juz z własnych zbiorów?
Rajski ogród Ani 20:11, 07 cze 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Po burzy zawsze świeci słońce

ta tęcza wygląda jakby wisiała tuż nad ziemią. Przyznaj się znalazłaś garnek
Nasz przydomowy ogródek 20:07, 07 cze 2011

Do góry
Zbyszku ja poproszę o receptę na Twoje piękne żywopłotyChciejstwo "zielonego" muru mnie juz pochłaniać zaczyna
U Justyny 20:04, 07 cze 2011

Do góry
Jakie masz juz piekne zebrinusy!! Moim ciagle za mało wody
Śliczna ta rabata z białymi pelaśkami Justynko
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:00, 07 cze 2011

Do góry
jak ja lubię białe floksy, szkoda, ze moje juz przekwitły.
Sebek, fajny ten twój trawnik. Myśmy ze 3 dni temu oblecieli swój siany roundupem, tak chwastów na nim narosło.Ja myślałam, ze to się zielono od trawki robi, a to była młoda trawica
Ogród w Alei Lipowej... 19:57, 07 cze 2011

Do góry
mniam, ale piekne niebieskie hortensje. Ja się w szkółkach obchdzę smakiem i tylko łypię na nie, bo ceny zabójcze.Może jak juz urządzę ogród, to wtedy będę sobie sprawiać takie przyjemności
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 00:23, 07 cze 2011

Do góry
rety, ale ulewa. U nas tylko postraszyło, postraszyło i znowu węże z wodą trzeba było rozciągać
Ogród zmyślony 18:57, 06 cze 2011

Do góry
jaśminem pachnie na skalniaku-pierwszy rok:

niebieski czosnek mizernawy, ale też debiutuje:

żurawki daja radę w spartańskich warunkach:

te podlewam raz na czas:

i peonie:

Ogród zmyślony 18:53, 06 cze 2011

Do góry
Wszędzie królują już róze. U mnie też jakieś kwitną
okrywowa lekko pachnąca:

zabiedzona na udeptanej przy robionym ogrodzeniu pachnąca owocowo, nie nawożona i opuszczona(w zeszłym roku miała wielkie kwiaty, teraz takie tycie

Za domem są trzy, jedna rabatówka i dwie pnące niebieskie(jedna nowaprzybyła w sobotę). Trzeba to jakoś z głową posadzić

U Kasi w ogrodzie ... 22:11, 04 cze 2011

Do góry
myszorek napisał(a)
o, nowe foty
uwielbiam kwitnące azalie i rh i niebiańskie iryski, mniam
Czerwony buczek pociągający. To jest jakaś odmiana niska, czy urośnie na 30 metrów?

Buczek Rohan Obelisk, duży będzie, ale kolumnowy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:44, 04 cze 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

aaaaach, byłam w ogrodzie u Danusi

Rzeczywiście Myszorek znakomity tekst ,ale powiedz czemu ludzie mając takie piękno tęsknią za Anglią ...?))

Szukam ciągle innego piękna Chcę oglądać ciągle nowe ogrody A Anglia ...no cóż to zupełnie inna bajka, jestem zakochana w tych ogrodach i ich opisywaniu.. to uzależnia jak się raz pojedzie Jak narkotyk, przekonaj się sama

Ja nawet nie musze jechac żeby się "uzależnić". Dzięki Tobie Danuś, i Twoim relacjom czuje jakbym tam była. Magicznego mają coś w sobie te ogrody.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:35, 04 cze 2011

Do góry
Martek napisał(a)

aaaaach, byłam w ogrodzie u Danusi

Rzeczywiście Myszorek znakomity tekst ,ale powiedz czemu ludzie mając takie piękno tęsknią za Anglią ...?))

Szukam ciągle innego piękna Chcę oglądać ciągle nowe ogrody A Anglia ...no cóż to zupełnie inna bajka, jestem zakochana w tych ogrodach i ich opisywaniu.. to uzależnia jak się raz pojedzie Jak narkotyk, przekonaj się sama
To będzie zaczarowany ogród 13:31, 04 cze 2011

Do góry
Kasia dziękuję za wczorajsze miłe przedpołudnie
No więc, od zeszłego miesiąca wiele się zmieniło. Te mocne kontrasty, które wprowadziłaś w kompozycjach donicowych powaliły mnie na kolana. Pokazałabyś je na forum.Są prześliczne!
Zdjęcia nie oddają urody lobelii na obwódkach. Gdzieś tłamsi się ich kolor, a na żywo wyglądają niebiańsko

Dosadzona szałwia daje efekt natychmiastowy!! Mam szczęście, ze Ci jedną "wydarłam" z rączki

W donicy Kasia posadziła begonie o kolorowych liściach. Są piękne. Koleusy były wczoraj w szkółce, ale zdecydowanie nie nasze kolory

Jotka- mam chyba tą samą piwonię. Jest olbrzymia. Znasz może jej nazwę?
Zielony Punkt - ogród Finki 11:00, 04 cze 2011

Do góry
Finka, aż się pośliniłam Jest zarąbiście(no przepraszam, ale nie umiem tego inaczej ująć)
Muszę dopisać do listy roślin parę rzeczy oprócz pustynnika. Przegorzan(do tej pory myslałam, ze to jedno i to samo co mikołajek)
Jednak liatra nie umywa się do pustynnika.
Mam więc przepis na piaszczysto gliniastą mini-górkę za domem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:03, 03 cze 2011

Do góry
Ponownie pobawiłaś się słowem Bardzo fajnie, miło i przyjemnie się czyta .
Myszorek masz rację .Ja rozumiem Danusię w 100%-ach, chociaż sama jestem bardzo mocno związana tymi "korzeniami".Co do inspiracji ...Różnie z tym bywa często właśnie nie widząc i nie czerpiąc tworzymy sami !Gdyby tak wszyscy tylko podglądali nie byłoby w rezultacie od kogo ...
Tak na serio w/g mnie Danusia kocha podróże i nie łatwo jej usiedzieć w miejscu ,ale musiałaby się sama na ten temat wypowiedzieć ,można snuć przypuszczenia bez końca .
Danusiu kochanie to tylko takie pogaduchy nie pomyl z plotkowaniem , mam nadzieję ,że nie masz mi za złe
Pozdrawiam Cię Myszorku i Danusię również ,może zechcesz zaspokoić moją ciekawość osobiście ))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:58, 03 cze 2011

Do góry
Martek,sztuka użytkowa, mniej uzytkowa, tworzenie własnego otoczenia, wyglądu i tak dalej, zawsze jest wynikiem tego, co się w zyciu namacało, widziało gdzieś tam, co wzbudziło nasze emocje i zachwyt. To na zawsze zostaje w głowie.Później tworzy się wariacje "na temat" kompilując wszystkie doświadczenia na nowo. Im więcej się widziało, tym wyżej się dąży. Im człowiek wrażliwszy na piękno, tym bardziej chce się nim otaczać. Każdy ma swoje "korzenie" i chętnie do nich wraca. Zresztą u siebie nie można mieć wszystkiego, więc chociaż chwilowe przebywanie w innym pięknym otoczeniu także daje wiele radości. Tak sobie myślę, nie wiem czy dobrze, ale jakoś własnie tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies