Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

greglis 08:47, 03 cze 2011

Madzia, ale to pięęęknie napisałaś.
hanka_andrus 08:54, 03 cze 2011

Piękna relacja z pięknego przyjęcia w fantastycznym ogrodzie!
ana_art 09:17, 03 cze 2011

oj tak napisane pięknie, uśmiech sam się pojawia na twarzy
Ana 10:27, 03 cze 2011

o jaaa..to jak początek baśni brzmi

Danusiu czarodziejko
BEATA_S 11:05, 03 cze 2011

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu Danusiu! Acha.. i cudowna relacja foto z Anglii. Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Martek 11:29, 03 cze 2011

myszorek napisał(a)
aaaaach, byłam w ogrodzie u Danusi. Miałam wpaść tylko na sekundkę, a tu już szampan i truskawki i Rosenthal.Można się poczuć totalnie wyjątkowo w domu u Danusi i Witka(choć zdaję sobie sprawę, ze zaden dygnitarz nie jestem).
Danuś, dziękuję za pokazanie ogrodu.Jest absolutnie wyjątkowy.
Przedogródek z ażurowymi wiśniami i mocno niebieskimi akcentami "buja się" wdłuż ulicy w oczekiwaniu na rozwinięcie jasnych pąków róż. Calość wygląda jak przytulny, pogodny pokój z zielonymi dywanami. Wspaniała pulchna ziemia, zadbane rośliny, miękkie trawniki, po których chętnie by się pochodziło boso, ład i porządek.Kompozycje kwiatów w doniczkach są przepiękne. Nawet ta malinowa hortensja przy miłorzębach wygląda fajnie i pasuje do tego miejsca. Ogrom pracy i świetnych pomysłów, perfekcyjne wykończenia-to wszystko nadaje szyku i subtelnej elegancji. Pastelowe kolory czynią ogród radosnym i uspokajającym miejscem do przebywania. Calości dopełniają fantastyczne donice, błyszczące dekoracje(nawiasem mówiąc zapatrzyłam się na kulki zdobione chyba tłuczonym szkłem stojące w różanecznikach-na zdjęciach nie widać ich urody), no i oczywiście Gospodyni, ślicznie uśmiechnięta, serdeczna i ciepła.

Cały dom i ogród to prawdziwy klejnot.Cieszę się, ze przez chwilę mogłam być częścią tej bajki

Rzeczywiście Myszorek znakomity tekst ,ale powiedz czemu ludzie mając takie piękno tęsknią za Anglią ...?))
myszorek 15:58, 03 cze 2011

Martek,sztuka użytkowa, mniej uzytkowa, tworzenie własnego otoczenia, wyglądu i tak dalej, zawsze jest wynikiem tego, co się w zyciu namacało, widziało gdzieś tam, co wzbudziło nasze emocje i zachwyt. To na zawsze zostaje w głowie.Później tworzy się wariacje "na temat" kompilując wszystkie doświadczenia na nowo. Im więcej się widziało, tym wyżej się dąży. Im człowiek wrażliwszy na piękno, tym bardziej chce się nim otaczać. Każdy ma swoje "korzenie" i chętnie do nich wraca. Zresztą u siebie nie można mieć wszystkiego, więc chociaż chwilowe przebywanie w innym pięknym otoczeniu także daje wiele radości. Tak sobie myślę, nie wiem czy dobrze, ale jakoś własnie tak
Martek 17:03, 03 cze 2011

Ponownie pobawiłaś się słowem Bardzo fajnie, miło i przyjemnie się czyta .
Myszorek masz rację .Ja rozumiem Danusię w 100%-ach, chociaż sama jestem bardzo mocno związana tymi "korzeniami".Co do inspiracji ...Różnie z tym bywa często właśnie nie widząc i nie czerpiąc tworzymy sami !Gdyby tak wszyscy tylko podglądali nie byłoby w rezultacie od kogo ...
Tak na serio w/g mnie Danusia kocha podróże i nie łatwo jej usiedzieć w miejscu ,ale musiałaby się sama na ten temat wypowiedzieć ,można snuć przypuszczenia bez końca .
Danusiu kochanie to tylko takie pogaduchy nie pomyl z plotkowaniem , mam nadzieję ,że nie masz mi za złe
Pozdrawiam Cię Myszorku i Danusię również ,może zechcesz zaspokoić moją ciekawość osobiście ))
Sebek 20:40, 03 cze 2011

Donica cuuudowna.
A relacja z wizyty sprawia, że coraz bardziej się niecierpliwię na wyjazd
Ewa 22:33, 03 cze 2011

Ja też chętnie pojechałabym nawet już