Bardzo estetyczna rabata, podziwiam twoją konsekwencje w prostocie rabat.
Ślicznie jest.
jest cudnie, a jak dodasz to co planujesz będzie bosko. Wydaje mi się, że to że są pomieszane wysokościową dodaje im smaczku. Jak ja ubolewam nad tym że nie mam większej przestrzeni....
właśnie skończyłam czytać i miałam napisać to co asc )))
zadam jeszcze pytanie retoryczne czy jesteś Irenko zadowolona z tegorocznych działań ogrodowych?
to się cieszę, że jest dobrze
a odnośnie pytania...co rano przy kawce, takie właśnie dywagacje prowadzę z M. i muszę powiedzieć, że tak, bo nastąpiły olbrzymie zmiany;
1. posadziliśmy 155 bukszpanów, tworząc nowe rabaty i wykańczając obrzeża istniejących
2. powstała rabata rododendronowo-trawiasto-hostowa
3. rabata gazonowa i okolice
4. wykończone rabaty żurawkami w wielu miejscach
5. zrobiona rabata pod starym wiązem
6.posadzone nowe drzewa, byliny, cebulowe, krzewy
7. nowa rabata z laurowiśni i skimmy i traw pod domkiem letnim
8.w 50% zrobiony domek letni
9. kupione nowe meble ogrodowe do wygodnego podziwiania ogrodu
10. bezcenna wiedza zdobyta tutaj i zawarte przyjaźnie
i co ty na to Kasiu?
Tylko TYLE????
hhahahaha żart, no kawał dobrej roboty zrobiliście
ależ piękną pogodę mieliście i Wy w towarzystwie potwora piękne
Bardzo ładne masz te donice, jakoś nigdy nie przyglądałam się cyklamenom... a warto bo piękne
Aniu od piątku piękna pogoda i cieplutko ok 17 stopani w ceniu a w słońcu to nawet cieplej
Przywiozłam słoneczko w walizce. Prognoza pokazuje, że następne dwa tygodnie mają być ciepłe tylko w środę chwilowe ochłodzenie, zobaczymy...
ależ piękną pogodę mieliście i Wy w towarzystwie potwora piękne
Bardzo ładne masz te donice, jakoś nigdy nie przyglądałam się cyklamenom... a warto bo piękne
ale pomyśl sobie kondzio jak wowczas bedzie pięknie
ja już z niecierpliwością czekam na wiosnę - jak mi wzejdą cebuleczki i zakwitną krzewy - ależ będzie pięknie - ale teraz trzeba odpoczywać i nabierać sił ( pewnie już za 1 miesiąc będę narzekala na zime i cichutko płakała za wiosną)
pozdrawiam i zdróweczka życzę
Powiem szczerze mówiąc nie mogę się doczekać do zimy w końcu pójde do fryzjera kupię sobie dobra książkę zadbam o siebie bo nie mam czasu tego robić
eeeee tam. Nie dramatyzuj Jak masz czas się wykąpać, umyć głowę i zmienic skarpetki to nie jest tak źle! A jeszcze jak masz czas zajrzec w lustro i powiedzieć "O matko chyba się zaniedbałem" to czasu masz ponad normę
Gośka TY to zawsze potrawfisz człowieka na nogi postawić uśmiałam się serdecznie, tymbardziej że ostatnio byłam u fryzjera, czyli nie jest ze mna tak źle
Ja tez się uśmiałem ale u fryzjera jeszcze nie byłem
Beatko muszę sprostować bo wyszło, że mój M jakiś nieczuły te jego słowa to wyraz uznania, że widać ilość pracy wykonanej
wiem, wiem mój M najpierw kiwa głową na moje pomysły, że się nie da i że wymyślam, a potem jak się już zrobi to stwierdza że dobry pomysł miałam i że ładnie wygląda
Kaśka futro cudne, a zmiany hohoho, kiedys podobaly mi się jałowce, ale teraz mi przeszło. Dobry ruch z wyautowaniem jałowców. Jestem ciekawa co tam dasz
Ania, ale ile mnie to kosztowalo tlumaczenia. M w koncu sie poddal, ale jak je wykopywal to nie wspomne co mi sie dostalo, bo korzenie to one maja... Wczoraj wykopal ostatni, zostal tylko berberys, a potem to juz tylko poszerzanie rabaty i nasadzenia
Ania, cos mi swita, ze Twoj M ma podobne poczucie humoru do mojego M A w tym nie ma krzty nieczulosci
hahhaa typ twardziela, który twardzielem nie jest ups mam nadzieję ze nie przeczyta
Przeczyta Machamy do M- a My kochamy naszych M-ów i dla nich takie piękne ogrody zakladamy
A szczególnie kochamy gdy z kosiareczką jeżdżą w sobotnie przedpołudnia