Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szklarnia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:44, 04 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
Oj ruszyło wiosennie u Ciebie pięknie,

ps a obiedka to 130 a szerokość > ?

nie tak pieknie, wszytsko rozkopane ino zdjeć mam malo, ale trawnik i rabaty i opaska wokół domu i szklarnia

ps. nei pamiętam szer. obiedki ale nei jest zbyt szeroka , zmierze w tym sezonie jak nei za późno dla ciebie

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:12, 04 kwi 2016

Do góry
Dziewczynki, dziękuję za urozmaicenie mojego wątku, jak mnie nie było. Ale już jestem, chociaż na chwilę z psem wylecę! A byłam dziś w ogrodzie całe 8 godzin!
Wodę już mam, więc podlewanie po rabatach było, borówki nawodniłam i na najbliższy czas im musi wystarczyć, pąki z zamiarem kwitnienia są, to i na owoce jest nadzieja!
Posadziłam nowe nabytki, Przycięłam pnące róże, o kolcach nie mówię, ble!

Wysypałam popiół z ogniska na maliny, piwonie, i na jedną z rabat. Na więcej nie starczyło, to pewnie skorupkami jajecznymi dostaną po grzbiecie, Jeszcze rozgrzebany kącik z kwasolubami, i szklarnia, Ale to w następnej kolejce, Zobaczę jak mi jutro będzie po wstaniu.

Zdjęć na razie nie ma dużo, bo jednych kwiatków już nie ma, innych jeszcze nie ma.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:29, 02 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
bardzo fajny z tą pokrywą

Jak na początkowy etap wystarczy....szklarnia z prawdziwego zdarzenia będzie, ale jeszcze nie teraz....teren mam trudny na posadowienie szklarni, spadek, powierzenia do wyrównania, sama nie dam rady, a teren jest wyzwaniem....będziemy walczyć sami

Ostatnie baźki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:27, 02 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
fajny inspekcik
podaj namiary

jestem zdziwiona ze ta magnolia juz kwitnie ! wczoraj bym nie uwierzyla

Inspekcik się przyda za chwilę, dla moich wysiewów, mają w trzech wymiarach.
Mój zmieści się do przyszłej skrzynki o wymiarach 2,20x1,20
Ma jeszcze ruchomą pokrywę

http://allegro.pl/rozsadnik-mini-szklarnia-1x2x0-35m-inspekt-i5953319705.html

Magnolie gwiaździste zakwitają nawet już w marcu, ale aura musi być bardziej słoneczna, słońce natychmiast rozchyla pąki
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:22, 01 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Moja szklarnia ma 4x8m.. albo 4x6m, eMa nie ma wiec nie mam się jak zapytać
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:12, 31 mar 2016

Do góry
Fajny twój wiąz cały w kotkach, mój się leni ma mało baziów....trafiłam wczoraj na powtórkę twojego odcinka w Mai w ogrodzie...po słowach Mai, ze ogród oddaje twój temperament....zachwyciłam się ogrodem i Tobą na nowo i poleciałam do roboty...bo samo sie nie zrobi...patyki mam...buziak

Gdzie mogę dostać martagony i gdzie Ty zamawiałaś...pokaż mi swoje na fotkach...mam zajawkę na nie...wiosna na całego Aniu u Ciebie i ogród jak zawsze wymuskany

Napisz mi proszę jaki wymiar ma Twoja szklarnia i jakiego rzędu to jest inwestycja?
pozdro
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:07, 19 mar 2016

Do góry
zabaewa napisał(a)
Dzisiaj przyszły paczki ze szklarnią. Sprawdzilismy tylko, że w paczkach jest szklarnia. Na dworze ziąb i deszcz. czy ta wiosna raczy w końcu przyjść ? No nic sie nie da w ogrodzie zrobić...

Ewka, kopać można)))) ziemia miękka dobrze łopata wchodzi
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:39, 14 mar 2016

Do góry
zabaewa napisał(a)
Dzisiaj przyszły paczki ze szklarnią. Sprawdzilismy tylko, że w paczkach jest szklarnia. Na dworze ziąb i deszcz. czy ta wiosna raczy w końcu przyjść ? No nic sie nie da w ogrodzie zrobić...

Ewa, dziewczyny meldują, że u nich biało
Wkrótce pewnie śnieg dotrze i do nas.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:26, 14 mar 2016

Do góry
Ukojenie 20:23, 14 mar 2016

Do góry
U mnie właśnie pada śnieg.

Po powrocie z pracy zastałam takie widoki:

szklarnia zaparowała, a w środku na niektórych roślinach była rosa
------------

Chmiel japoński- wykiełkował 11 marca i już ma z 10 cm wysokości
--------------

wykiełkował posiany 11 marca kosmos pełny biały
-----------------

a wracając do domu przez Auch... kupiłam trzy krzaczki derenia białego i taką różę:

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 23:45, 07 mar 2016

Do góry
Zgodnie z meteorologicznym planem w niedzielę lało, wiało i było zimno wrrrrr
No to pobawiliśmy sie na All... i wygraliśmy licytację na szklarenkę do ogrodu Jak przyślą i ją złożymy to pokażę fotki. Szklarnia jest z poliwęglanu na stelażu aluminiowym, ma okienko i przesuwne drzwi, rynny i fundament. Wymiary: 245 x 190 i wysokość 195.

A dzisiaj jak byłam w pracy to pięknie świeciło słonko a jak wróciłam z pracy to zaczęło padać No to sobie zakupiłam meble na nowy taras, który dopiero powstanie pod różanymi trejażami (tymi stawianymi o obsadzanymi w zeszłym roku). Jak dojdą i je rozpakujemy i ustawimy tam gdzie docelowo będą stały to też cyknę fotki. Meble są z brązowego technoratanu: stolik z szybą, dwa fotele i sofa.

Jak tak dalej pójdzie z pogodą to będę miała dziurę budżetową... hi hi
Ogród tworzony z pasją 23:24, 05 mar 2016

Do góry
To świetnie, że się sprawdzają. Potrzebuje dużo do stipy a pojemniki po jogurtach juz się kończą. Mam taki kubelek właśnie chyba po pomidorach, szklarnia z niego świetna. Ile niepotrzebnych rzeczy ma zastosowanie w ogrodnictwie. Zwykły człowiek nigdy by na to nie wpadl
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 18:43, 01 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

No to dajesz mi nadzieję Liczę na piękny spektakl w takim razie w tym roku. Chciałam tam też dać więcej werbeny. Podoba mi się to połączenie.

Lucifera załatwiłam sobie od chrzestnej, pozbywa się części roślin więc ja pierwsza w kolejce. Może coś jeszcze wyskrobię.

Podziwiam za tą ilości wysianych roślinek. Ile pracy to kosztuje... przydałaby się taka mała szklarnia, ogrzewana... gdzie czuć wilgoć ziemi i ciepło słonka przez szybę Kiedyś dziadek taką miał do wysiewu warzyw... wchodziło się z zimna do innego świata

Ja też liczę A widziałaś, jakiego potwora krokosmowego ma Ania (Mała Mi)? I też u niej w gruncie zimuje.
Do wysiewów nie podchodzę jak do pracy, to relaks po pracy
Petunia/surfinia z nasion 21:53, 27 lut 2016

Do góry
Labadku, to tak jak i ja Ale ogród duży, a kasy mało Mój dom wygląda jak szklarnia A jeszcze pikowanie przede mną
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:23, 27 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Zostawiam w gruncie, tamtą zimę spokojnie przezimowała, nie będę wykopywać. Przykrywam ją tylko trochę na zimę. Wysiewałam też Lucifer.

No to dajesz mi nadzieję Liczę na piękny spektakl w takim razie w tym roku. Chciałam tam też dać więcej werbeny. Podoba mi się to połączenie.

Lucifera załatwiłam sobie od chrzestnej, pozbywa się części roślin więc ja pierwsza w kolejce. Może coś jeszcze wyskrobię.

Podziwiam za tą ilości wysianych roślinek. Ile pracy to kosztuje... przydałaby się taka mała szklarnia, ogrzewana... gdzie czuć wilgoć ziemi i ciepło słonka przez szybę Kiedyś dziadek taką miał do wysiewu warzyw... wchodziło się z zimna do innego świata

Beskidzkie marzenie 20:50, 21 lut 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
Moniko co robisz dalej z ta papryką?? Kiedy wysadzasz do gruntu i do jakiego?? Szklarnia czy warzywniak?? Czy papryka jest prosta w uprawie??

Dorotko wielkim ekspertem to ja nie jestem, bo w sumie drugi sezon bawię się w wyziewy warzyw, a paprykę pierwszy raz. Mam zamiar poczekać aż wypuści liście właściwe i wtedy do większych pojemników, a w maju do gruntu.
Przed wsadzeniem do gruntu jak już jest fajna, mocna roślinka to trzeba ją hartować . Tak przynajmniej robiłam z pomidorami i było ok.
Beskidzkie marzenie 15:27, 21 lut 2016

Do góry
Moniko co robisz dalej z ta papryką?? Kiedy wysadzasz do gruntu i do jakiego?? Szklarnia czy warzywniak?? Czy papryka jest prosta w uprawie??
Ogród na piasku i z wielkim murem 13:15, 18 lut 2016

Do góry
Szklarnia super jest! Ja swoje pojemniki folią przykryłam i codziennie wietrzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies