Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:08, 20 lut 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Aniaod, ławeczkę umieściłabym na placyku. Przedogródek wygląda wtedy o wiele bardziej elegancko. Poza tym miałabyś wtedy ładne przejście do niej i rabatę mogłabyś wtedy pociągnąć półkoliście, tak jak narysowałaś.

Tutaj Ewa Anda Ci ladnie rozrysowala bo już jakis czas pytasz o tę rabate. Ławkę i placyk przesunąć żeby bylo między oknami. Jak obsadzisz rabate to nawet tego zwirku nie bedzie widać a dostęp do niej bez problemu i jakże wygodnie
Przedziwny Ogród 10:53, 20 lut 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję, aż się sama dziwię że na tych piaskach chcą rosnąć. Trochę im pomagam, raz nawozu naturalnego lub nie podsypię .., trochę podleję..
i się jakoś trzymają

Nie mam jakiegoś wyszukanego sposobu cięcia róż. Na grubych łodygach tnę wyżej (3,4) oczka. Na cieńszych (1,2). Zwracam również uwagę na ułożenie przyszłych gałązek.

Bardzo podoba mi się to połączenie berberysów z jeżówkami.
Pięknie wyglądają
Pamiętajcie o ogrodach 10:48, 20 lut 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Po ścięciu sosny i wycięciu paru gałęzi powoli powstaje murek, który zwieńczony zostanie ściętymi gałązkami wierzby.
Na razie wygląda tak

Ja lubi takie widoczki
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:46, 20 lut 2020

Do góry
Po prostu nie chcę patrzeć na to bagno... Im szybciej zacznę tym szybciej ogarnę... Chyba?
To widok z młodej pokoju póki co. Pracuję tutaj bo młoda ma biurko huehue

Góra śmieci zniknęła, hura! Jedno mniej do załatwienia na liście. Musze tam posprzątać. dostałam tez oficjalny kosz na śmieci i worki do segregacji
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:22, 20 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)
kupowane jako Joseph Rock chociaz pan ogrodnik mi powiedzial, ze ktos mogl kartki pomylic i moga być Koehnego. Ale patrzac po kulkach to chyba jednak dżozefy sa

jesienne kolory:

ale maja za mokro i zbyt zbita glebe i musze je przesadzic w bardziej przepuszczalna, beda 4 szt od frontu wzdłuż ogrodzenia. Tam im bedzie o wiele lepiej a uporzadkuja mi wlasnie frontowe nasadzenia.

Zapisałam odmianę, dzięki .
Powinny ładnie u Ciebie od frontu wyglądać, taki mini szpalerek .
Osiedlowy ogródek 09:41, 20 lut 2020

Do góry
Powoli zaczęłam cięcie traw.
Na początku hakone i turzyce rzędowe bo były całkiem suche i tu nie mialam problemu. Gorzej z turzycami zimozielonymi bo tu mam dylemat. Jedni mówią ciąć, Danusia nie ciąć...więc zaryzykuje i zostawię. W zeszłym roku Ice Dance nie cięłam i była ładna przez cały sezon. Pożyjemy, zobaczymy.

Później przycięłam carex remota, stipę, carex Praire Fire zostawiam bo też niczego sobie

Zostaną mi miskanty...a później hortensje, róże, formowanie tujek, bukszpanów i cisów. Byliny wycinam jesienią więc wiosną mam trochę mniej pracy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:32, 20 lut 2020

Do góry
1 bukszpan
2 jałowiec plozacy
3 róża
4 trzmielina na pniu
5 tawulka
Ale niektóre wiem że muszę wymienić
Chcę jednak założyć tą rabatę bo strasznie płasko jest teraz tzn. Trawnik i kostka brukowa

Danusiu nie wiedziałam że ławeczka pod oknem nie pasuje, kratkę na różę mogę wymienić na ładniejszą.... Jest tam jeszcze nigra ale ja przesadzę i jodła też do zabrania
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:25, 20 lut 2020

Do góry
kupowane jako Joseph Rock chociaz pan ogrodnik mi powiedzial, ze ktos mogl kartki pomylic i moga być Koehnego. Ale patrzac po kulkach to chyba jednak dżozefy sa

jesienne kolory:

ale maja za mokro i zbyt zbita glebe i musze je przesadzic w bardziej przepuszczalna, beda 4 szt od frontu wzdłuż ogrodzenia. Tam im bedzie o wiele lepiej a uporzadkuja mi wlasnie frontowe nasadzenia.
Przerwa na kawę... 09:24, 20 lut 2020

Do góry
Zostawiam zdjęcie przemalowanej kuli - księżyca za dnia. Na zdjęciu teraz widzę, że można ją jeszcze przyciemnić. Ostatnio sporo do myślenia mi dają artykuły ruchu Zero waste i jakoś tak bardziej myślę o wykorzystaniu tego co mam lub można odnowić. Krok po kroku...

Ja i mój ogródek, a może ogród 09:18, 20 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Oczywiście nue byłoby roboty bez pomocników

Ale ci Brysiolki idealnie teren utwardziły
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:14, 20 lut 2020

Do góry
Halinko, masz jak w banku, chyba nie jak w ruskim. ha, ha, ha,
Nasionek nie mam, ale musisz poczekać jak będę w ogrodzie, Wykopię. I podeślę.
Och, ile już naobiecywałam, muszę zajrzeć do notatek.

W tej chwili wszystko rozbija się o dojazd do ogrodu. Po chorobie nie chciałabym wybierać się w ogród na cały dzień. A autko w serwisie, i "nie wiedzą kiedy będzie"

Póki co - archiwum

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:58, 20 lut 2020

Do góry
aniaod napisał(a)
Próbowałam takie coś ale nie wiem... 9

Komukolwiek będzie się chciało iść naokoło do ławki? Jak sie upatrujesz na żwirek? Już Danusia zwróciła uwagę na to że pod oknen wygląda średnio. Lepiej byłoby ją przestawić między okna.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:13, 20 lut 2020

Do góry
Próbowałam takie coś ale nie wiem... 9
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:11, 20 lut 2020

Do góry
Tak to wygląda z boku koło
Ogród w remoncie 07:49, 20 lut 2020

Do góry
Chyba jednak pomysł na lawendy w okolicy oczarów nie za bardzo. Jakoś nie pomyślałam o kwitnieniu o. . Jak przyjdą postawię wśród lawend i sprawdzę.
W tej chwili mam gonitwę myśli jeszcze, będę obserwować w sezonie rośliny pod kątem tej rabaty, może coś mi się wyklaruje więcej.

Wczoraj po ścięciu carexów ukazały się nieśmiało

Na razie pojedynczo i te botaniczne wepchnięte tam kiedyś ale teraz doszło tam światło więc pewnie za chwilę zaczną. Dużo cebulek tam jesienią posadziłam
Moja działka na Dębowym Lesie 07:44, 20 lut 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, o ile nie przepadam za liliowcami, mam tylko kilka, to ten wybitnie mnie zaciekawił. Znasz może odmianę?
Mój ogrodowy pamiętnik 07:39, 20 lut 2020

Do góry
Spodobały mi się też koszyki wiklinowe z Ikei. Całkiem fajne tylko do czego je wykorzystać? Pomyślę... .

Mój ogrodowy pamiętnik 07:36, 20 lut 2020

Do góry
Byłam w dużym centrum ogrodniczym. Nic jeszcze nie ma. Dopiero przygotowują się do sezonu. 3 oczary żółte mieli i jaśminy nagokwiatowe bo już wystartowały.
A w Obi jedynie chyba nową kolekcję wystawili mebli i donic. Coraz fajniejsze te meble wypoczynkowe robią . Nic tylko leżeć na tarasie i pachnieć .
Kupiłam jedną donicę na nóżkach.

Ja i mój ogródek, a może ogród 07:11, 20 lut 2020

Do góry
Wszystkim zaglądającym

SMACZNEGO
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 06:46, 20 lut 2020

Do góry
KasiaLangier napisał(a)
Obecnie bordowy jest tak zapączkowany

W zeszłym roku zakwitł 30 marca

Posypałaś czymś tego ciemiernika że taki przymączony?

Pięknie, wiosna już prawie w każdym rejonie Polski a właściwie przedwiośnie

Fajny taki leśno sosnowy ogród, latem chyba cudny zapach igieł sosnowych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies