Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 17:57, 17 mar 2020

Mariposa napisał(a)
Gruszko, Pięknie już u Ciebie, czysto i kwitnąco!

Dziękuję za lekcję przypominająca odnośnie wiosennych prac nad trawnikiem. Kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży wertykulator i aerator 2 w 1. Mój trawnik siany rok temu - mogę już stosować wertykulację? Nie za młody?

Przejedź po nim plastikowymi grabiami do liści. Jeśli wyskrobiesz siano, to rób.
Areację zrób niezależnie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kwartet 18:31, 17 mar 2020

Haniu u mnie dziś wertykulacja poszła. Zdziwiła mnie ilość filcu ,dużo mniej niż zwykle u Ciebie też?
Szybka w tym roku wiosna ale to dobrze można doła zgubić w ogrodzie.
Co to by było jak by jeszcze śnieg leżał.
I na rozweselenie

Mariposa 20:30, 17 mar 2020

Dziękuję, tak zrobię
Dziś robiłam oprysk HT, jutro powtórka (nakupiłam tyle ziół, że muszę wykorzystać, potem przerzucę się na RT. Też uwielbiam ten zapach ogrodu po oprysku!
inka74 20:40, 17 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

świdośliwa

patrzę na twoje rabatki po cięciu i pocieszam się, ze nie ja jedna mam gęsto )
Pędzisz kobieto z robotą ale się nie dziwię jak taka ładna pogoda się zrobiła. U mnie niby w weekend pokazują znowu w nocy na minusie.
jolka 20:53, 17 mar 2020

Zazdraszczam (pozytywnie) trawniczka przygotowanego do wiosny U mnie - mam wrażenie - jeszcze za mokro.. No i dobrze, że temat RT wypłynął, może się wreszcie zmobilizuję by go zrobić Tymol czeka zakupiony od dwóch lat!!

Gruszka_na_w... 21:55, 17 mar 2020

kwartet napisał(a)
Haniu u mnie dziś wertykulacja poszła. Zdziwiła mnie ilość filcu ,dużo mniej niż zwykle u Ciebie też?
Szybka w tym roku wiosna ale to dobrze można doła zgubić w ogrodzie.
Co to by było jak by jeszcze śnieg leżał.
I na rozweselenie

Suszu było tyle samo, co zwykle. Nie było w poprzednim sezonie suszy, więc trawka cały czas rosła.
Ogród to wybawienie w ten dziwny czas.
Moje wysokie pierwiosnki jeszcze w powijakach. Czekam na nie, choć później narzekam na zbyt wielkie liście.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 21:58, 17 mar 2020

Jak tam z procentami? dostałaś spirytus?
Gruszka_na_w... 22:01, 17 mar 2020

inka74 napisał(a)
patrzę na twoje rabatki po cięciu i pocieszam się, ze nie ja jedna mam gęsto )
Pędzisz kobieto z robotą ale się nie dziwię jak taka ładna pogoda się zrobiła. U mnie niby w weekend pokazują znowu w nocy na minusie.

Nadrabiam wszystkie zaległości. W każdej dziedzinie. Czymś trzeba wypełnić ten czas.

Garażowa ze zdjęcia to i tak najrzadziej obsadzona rabata. Wyleciały już z niej sadzone jako zadarniacze irysy syberyjskie. Turzyce pewnie też będę minimalizować, bo kulki się rozrastają.

było tak

Gruszka_na_w... 22:02, 17 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Jak tam z procentami? dostałaś spirytus?

A gdzie tam! Nie ma niczego powyżej 40%.
Gruszka_na_w... 22:04, 17 mar 2020

jolka napisał(a)
Zazdraszczam (pozytywnie) trawniczka przygotowanego do wiosny U mnie - mam wrażenie - jeszcze za mokro.. No i dobrze, że temat RT wypłynął, może się wreszcie zmobilizuję by go zrobić Tymol czeka zakupiony od dwóch lat!!

U mnie od dłuższego czasu nie padało, mocno wieje i świeci słońce. Wierzchnia warstwa już wysuszona. Mocno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies