Mgduska
12:29, 17 mar 2020

Śnieżyca była jak ta lala, w nocy z piątku na sobotę. Śnieg leciał takimi płatami, jakiego nie było przez całą zimę! W północnej części ogrodu ziemia znowu była zmrożona. Odnalazłam zabiedzoną kępkę przebiśniegów, które jednak nie znikły całkiem, ale nie kwitną od lat i wypuszczają coraz mniej liści, bo postanowiłam je uratować. Z trudem wykopałam im dołek w tym lodzie. Wymyśliłam im miejscówkę przy ciemiernikach, które jako maleńkie, jednoliściowe sadzonki, posadziłam jesienią. Staram się tam odkwaszać glebę, mają tam też trochę wilgoci i cienia, powinny być zadowolone 
Mówisz, że trafiłaś na Popcorna, to dobrze, to ja też gdzieś na pewno trafię - nie ma napinki, to mój najnowszy pomysł, nic się nie stanie, jeśli trochę podojrzewa. Z podejmowaniem decyzji u mnie też ciężko, łatwiej komuś doradzić. Jak nie jestem pewna, chodzę z pomysłem tak długo, aż mi wywietrzeje - albo się przyjmie
Zachciało mi się białych pomponów, bo oglądam książki o uprawie kwiatów na bukiety i tak mnie wzięło...

Mówisz, że trafiłaś na Popcorna, to dobrze, to ja też gdzieś na pewno trafię - nie ma napinki, to mój najnowszy pomysł, nic się nie stanie, jeśli trochę podojrzewa. Z podejmowaniem decyzji u mnie też ciężko, łatwiej komuś doradzić. Jak nie jestem pewna, chodzę z pomysłem tak długo, aż mi wywietrzeje - albo się przyjmie