Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 21:07, 01 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Te trawy pochłonęły mnie fizycznie i psychicznie i mentalnie... Jak cudny jest ten świat roślin...

Cudnie Aniu z kolezankami wyglądacie w tej scenerii roślinnej ,świetna była ta Wasza wycieczka
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:06, 01 paź 2019

Do góry
mira napisał(a)
przyszłam właściwie zobaczyć Zalipie - dzięki że pokazałaś i mi się przypomniało że dawno nie byłam a mam tak blisko.

Był nawet nagrany odcinek Mai
http://majawogrodzie.tvn.pl/150,Zalipie---wies-jak-malowanie-odc-437,odcinek.html

pozdrawiam i dziekuję

Był nawet nagrany odcinek Mai
http://majawogrodzie.tvn.pl/150,Zalipie---wies-jak-malowanie-odc-437,odcinek.html

pozdrawiam i dziekuję

Mira - koniecznie trzeba odwiedzać takie miejsca, nie wiedziałam, że masz blisko, byłam kilka dni w Busku i dla wypełnienia czasu trochę zwiedzałam okolicę, zbyt dużo tam nie ma, więc ta wieś była rzeczywiście ciekawym do obejrzenia miejscem, dodatkowo przejechałam promem wraz samochodem przez wiślaną przeprawę. Ten most to chyba w następnym stuleciu skończą?

Heliotropy siałam chyba w marcu, na początku kiepsko szły, nie liczyłam na sukces, dopiero w drugiej połowie lata się umocniły.
Rosną na rabacie słonecznej, chociaż później było tam trochę cienia, bo rozrosły się rośliny obok - czarny bez i rycynusy.
Ze świecznicy zebrałam nasionka, zobaczymy czy da się je w ten sposób rozmnażać. Jesienią, kiedy inne rośliny zanikają one są piękną ozdobą, muszą mieć stanowisko raczej zacienione.
Również pozdrawiam i dziękuję za wizytę

Jeszcze jedno zdjęcie - natura plus "natura"
Ogrodowe kreacje 21:04, 01 paź 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)

O la la jakie nie u Ciebie
Pozdrawiam serdecznie
Japoński ogród Reni i Matiego 21:03, 01 paź 2019

Do góry

Malwowy ogród 21:01, 01 paź 2019

Do góry
ElaS napisał(a)

O, ja też w nich zostałam dość długo. A mąż wołał - no chodź już.
Nie marudź - słyszał odpowiedź haha

Eluś nie miałaś czasem ochoty na te wszystkie hortensje
Ogródek Ewy 20:59, 01 paź 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
Takie tam:

Pięknie ach
Japoński ogród Reni i Matiego 20:53, 01 paź 2019

Do góry
Brama otwarta!

Japoński ogród Reni i Matiego 20:50, 01 paź 2019

Do góry
Trochę aktualnych fotek. Wspomniany zebrinus gold bar Gigant, choć nie jest wysoki

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:47, 01 paź 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Dzięki za reportaż. Niesamowite miejsce. Te malowanki cudo, klimat sielski, idealny na odpoczynek, pozdrawiam Alu.

Irenko, dziękuję za odwiedziny, coraz mniej czasu na wzajemne odwiedziny, choćby te wirtualne, cóż - ja na pewno spowolniłam, taki czas
A wieś Zalipie to z całą pewnością miejsce magiczne, które warto podziwiać i odwiedzać, bo niewiele z tego folkloru pozostało. Chociaż kiedyś widziałam już malowane domy, ale nie było tam takich kwiatowych ozdób Muszę poszukać, gdzie to było, chyba gdzieś w okolicy Tykocina.
Buziaki Irenko, zaraz zajrzę do Ciebie.
Jeszcze jedno rękodzieło, polski orzeł wykonany z łusek szyszki przez panią Felicję Curyło z Zalipia.
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:44, 01 paź 2019

Do góry
Dobry wieczór w dębowym lesie dzisiaj odwiedziła mnie Anabuko1 Ania i oczywiście z aparatem fotograficznym.
Moja dzialeczka w obiektywie Ani

Podwórkowa rehabilitacja 20:42, 01 paź 2019

Do góry
ryska ku pamięci
Zakończyłam w sobotę sezon pomidorowy w gruncie.
Zerwałam trochę zielonych pomidorów.
W szklarni sytuacja ma się zupełnie inaczej.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:41, 01 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

ojjjj ja nie wiem czy to jest dobra metoda po prostu mam dość tego zrywania darni i kopania …..śmietnikowa mnie wykończyła
nie chcę polecać takiego sposobu ,póki się nie przekonam na własnej skórze
a dopiero wiosną będę mogła powiedzieć czy tak jest dobrze lub nie po cichutku mam nadzieję ,że chwasty zginą

Madzia moja rabata pod jabłonia nad rowem w ten sposób powstała, że kartony dałam( tylko takie cienkie, kupne jak do malowania mieszkania)i zasypaliśmy 5 cm trocin. W pierwszym sezonie jeszcze cos tam pare razy wyszło i plewiłam, ale wychodziło całkiem spoko, w tym roku już nie było kłopotu z chwastami
Jedyne co to mocno mi nornice i krety ryły w niej bo trawa się rozkładała i dżdżownic była masa, a one za nimi przylazły
teraz już względny spokój
Tylko tych kartonów sporo daj, kilka warstw i problemu nie będzie Czy ty na rosnącą trawe te kartony dajesz czy wcześniej wierzch przemieliłaś sprzętem?
Ja dałam na rosnaca ze wzgl na korzenie drzew( nie miałam jak uprawić).
Zszywkowy ogród marzeń :) 20:34, 01 paź 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
Dziś pracowity dzień, posadziłam lilie, czosnki, szafirki, połowę krokusów i też połowę tulipanów. W sumie została 1/3 tego co kupiłam gdyby nie deszcz to myśle że machnęła bym wszystko 350 cebulek jest wysadzonych w rabatę exświerkową, część tulipanów chce powsadzać w kilka miejsc na rodkowej która zyskała czosnki. Zastanawiam się czy posadzić trochę krokusów właśnie na rodkową część... muszę pomyśleć

Jeszcze dosypie kory i posadzę graby i myśle ze koniec na ten rok

W kolejnym sezonie planuje zrobić altanę/pergole ze żwirkiem i meblami z palet, przerobić wieloryba bo nie wyrobiłam się w tym toku a i pogoda nie dopisywała
Ciekawa jestem kiedy słońce znów zawita i będę mogła skończyć sadzenie cebulek

U mnie jesień już bardzo widoczna

Dereń zmienia kolor a werbena nadal cieszy

Pracowite ogrodowo dni są mega przyjemne .
A ja w robocie niestety a takie piękne słońce świeciło.
Astry masz cudne. Że o werbenie nie wspomnę .
Ja już w zasadzie skończyłam robótki ogrodowe. Tylko 3 żurawki do posadzenia zostały.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:32, 01 paź 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu a co to za roślinka? dalie masz cudne, też je bardzo lubię, oby jeszcze nie było przymrozków, to będą nas cieszyć kolorkami plony warzywnikowe niezłe, i na pewno cieszą pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 20:29, 01 paź 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
A u mnie kret w poprzek działki idzie. Kopce coraz wyższe. A pies dostanie eksmisję za bezczynność.

może w poprzek ale wydaje się że trzyma się jednej linii dobrze że nie w zygzak - masz super ziemię do doniczek z kopców no i pytanie co tak sobie podjada z tej ziemii
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:24, 01 paź 2019

Do góry
ElaS napisał(a)
Dzień dobry Bogusiu
Jakie piękności w Twoim ogrodzie. Zdjęcia Ani jak zawsze pełna profeska.
Mam pytanie. Jakie róże warte są uwagi? Szukam dla siebie. Doradź, proszę.

Witaj Eluś miło Ciebie widzieć o na pewno Chocolate,na pewno polecam Louise Odier pnącą pachnie przecudnie jest różowa pełna, wezmę tez ściągę z nazw to tez wrzucę kolejne

Louis Odier

Świetna rabatowa kwitnie jak szalona znajdę tez potem nazwę

A nazwy tej nie pamiętam dawno kupowana na pniu ale pokażę któregoś dnia w szkółce Elu i pani mi przypomni chyba że ktoś tutaj ją zna z nazwy ,

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:18, 01 paź 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)

spóźnione kwitnienie heliotropów, wysianych z nasion

i cynie, też wysiane

piękne heliotropy - kiedy siałaś? i na jakim masz stanowisku?
świecznice chyba się nie sieją mam je kilka lat tak samo jak amarantusy - tak mi się wydaje
Moja działka na Dębowym Lesie 20:11, 01 paź 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu niesamowite masz te dynie. U mnie niestety słońce wypaliło. Jakbyś miała nadwyżkę nasionek to ja bym się ślicznie uśmiechnęła

Basiu, w tym roku faktycznie ładnie obrodziły.I jeszcze małe różne rosną.
Oczywiście ,że później jak już wystoją się w dekoracjach to nasionka zbiorę z dyń.
Obojętnie z jakiś ??Czy z któryś konkretnie cię interesują ??
Perukowiec i hortensja debolistna
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:10, 01 paź 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie wiem czy bym tego basenu nie umieściła tutaj...

Żeby był bardziej z boku a widok z tarasu na ogrod
Pod ściana budynku leżaczki itp

Kasiu, miejsce na basen jest nie do ruszenia . Tam gdzie proponujesz po południu morela sąsiadki rzuca cień.
Zamierzam ukryć basen w roślinach, otoczyć go rabatą. Czy mi się uda? Zobaczymy .

Pszczelarnia napisał(a)
Mrokasiu, a linii prostych niechcesz? Jak w ogrodzie Myszorka?

Ewo, ja z frakcji falistej . A ogrodu Myszorka nie znam, zaraz sobie zajrzę .
Ogródek Ewy 20:09, 01 paź 2019

Do góry
Nallar napisał(a)

Jaka to hortka? Piękny różowy kolor

A kolczyki super! Moja ciocia działa na drutach i potrafi wyczarować wszystko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies