Za drzwiami do ogrodu...
21:07, 01 paź 2019
Cudnie Aniu z kolezankami wyglądacie w tej scenerii roślinnej ,świetna była ta Wasza wycieczka

O, ja też w nich zostałam dość długo. A mąż wołał - no chodź już.
Nie marudź - słyszał odpowiedź haha
![]()
Takie tam:
![]()
![]()
![]()
![]()
Dzięki za reportaż. Niesamowite miejsce. Te malowanki cudo, klimat sielski, idealny na odpoczynek, pozdrawiam Alu.
ojjjjja nie wiem czy to jest dobra metoda
po prostu mam dość tego zrywania darni i kopania …..śmietnikowa mnie wykończyła
nie chcę polecać takiego sposobu ,póki się nie przekonam na własnej skórze
a dopiero wiosną będę mogła powiedzieć czy tak jest dobrze lub niepo cichutku mam nadzieję ,że chwasty zginą
![]()
Dziś pracowity dzień, posadziłam lilie, czosnki, szafirki, połowę krokusów i też połowę tulipanów. W sumie została 1/3 tego co kupiłamgdyby nie deszcz to myśle że machnęła bym wszystko
350 cebulek jest wysadzonych w rabatę exświerkową, część tulipanów chce powsadzać w kilka miejsc na rodkowej która zyskała czosnki. Zastanawiam się czy posadzić trochę krokusów właśnie na rodkową część... muszę pomyśleć
![]()
Jeszcze dosypie kory i posadzę graby i myśle ze koniec na ten rok
W kolejnym sezonie planuje zrobić altanę/pergole ze żwirkiem i meblami z palet, przerobić wieloryba bo nie wyrobiłam się w tym toku a i pogoda nie dopisywała![]()
Ciekawa jestem kiedy słońce znów zawita i będę mogła skończyć sadzenie cebulek
U mnie jesień już bardzo widoczna
![]()
![]()
Dereń zmienia kolora werbena nadal cieszy
![]()
![]()
A u mnie kret w poprzek działki idzie. Kopce coraz wyższe. A pies dostanie eksmisję za bezczynność.
![]()
Dzień dobry Bogusiu
Jakie piękności w Twoim ogrodzie. Zdjęcia Ani jak zawsze pełna profeska.
Mam pytanie. Jakie róże warte są uwagi? Szukam dla siebie. Doradź, proszę.
spóźnione kwitnienie heliotropów, wysianych z nasion
i cynie, też wysiane
![]()
Aniu niesamowite masz te dynie. U mnie niestety słońce wypaliło. Jakbyś miała nadwyżkę nasionek to ja bym się ślicznie uśmiechnęła![]()
Nie wiem czy bym tego basenu nie umieściła tutaj...
Żeby był bardziej z boku a widok z tarasu na ogrod
Pod ściana budynku leżaczki itp
Mrokasiu, a linii prostych niechcesz? Jak w ogrodzie Myszorka?