Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 07:12, 20 mar 2020

Iwona, Ty masz zawsze super pomysły. Oby kostka wyszla tak jak chcesz
Dobrego dnia
inka74 07:22, 20 mar 2020

Miłego dnia!
inka74 07:26, 20 mar 2020

sarenka napisał(a)
Iwona, Ty masz zawsze super pomysły. Oby kostka wyszla tak jak chcesz
Dobrego dnia
nie lubię marnować tego co mam szkoda mi tego po prostu. Więc jak można dać drugie życie jakiemuś elementowi to czemu nie? Mniejszy koszt niż wymiana i tylko moja robota dodatkowa.
Pozdrawiam
Gardenarium 07:50, 20 mar 2020

I teraz masz super miejsce do wyeksponowania tej rzeźby, a kulka jakby gdzie indziej powinna się znaleźć? Takla moja sugestia.

Tylko obelisk podstawa do tej rzeźby też chyba z cortenu

Instagram Ogrodowiska
mrokasia 07:52, 20 mar 2020

Próba koloru na kostce wypada bardzo dobrze . Obie szarości mi się podobają. Czerwoną też będziesz malować? Wszystko jednym kolorem czy właśnie w dwóch odcieniach? Ciekawe jaka jest trwałość takiej powłoki.
galgAsia 08:12, 20 mar 2020

Testy farb bardzo obiecujące Kibicuję i czekam na efekty końcowe
Dobrej Wiosny
TAR 08:38, 20 mar 2020

teraz sa bardzo dobre farby do betonu, my przyoszczedzilismy na kafelkach w garazu i mamy pomalowany beton. Nic nie złazi a zabezpiecza przed wilgocia.

ten ciemniejszy bardziej mi sie widzi, nie myslalas zeby jeszcze ciemniejszy grafit zrobic?
jolanka 08:46, 20 mar 2020

Iwonka, jestem bardzo ciekawa jak będą te kostki wyglądały po deszczu. Testuj, testuj,
inka74 09:42, 20 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
I teraz masz super miejsce do wyeksponowania tej rzeźby, a kulka jakby gdzie indziej powinna się znaleźć? Takla moja sugestia.

Tylko obelisk podstawa do tej rzeźby też chyba z cortenu

Danusiu, pomysł bardzo zacny. Mąż tylko by mnie z domu wyprosił bo to koło to jego miejsce do leżakowania lub gotowania i spotkania z przyjaciółmi. Przenieść nie ma gdzie bo działka z domem ma 600 metrów a o każdy cm trawy bój toczy. Tak to w lato najczęściej u nas wygląda.
Kasya 09:43, 20 mar 2020

inka74 napisał(a)
Agatko, tego się trzymamy, oby szybko to wszystko minęło.

Choć jak rozmawiam z koleżankami z Włoch to tam dopiero teraz panika nastała.

A z innej beczki - zabrałam się za próby malowania kostki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Jeszcze zobaczę tylko jak z trwałością tej powłoki ale wychodzi na to że da się pomalować i może być ładnie.
Po prawej 2 pomalowane kostki jedna jaśniejszym szarym a druga grafitem. wielkiej różnicy nie ma a po lewo dla porównania moja granitowe ze ścieżki i oryginał żółty, który bez mycia malowałam. Myślę, że będzie ładnie. Ten impregnat nie tworzy takiej naklejonej warstwy farby a wnika w pory i wygląda to tak, jak normalna kostka. To na razie jest tylko raz malowane. Na jaśniejszym kolorze widać przebitkę żółci.

Ciekawe
Pokaz co to za impregnat