Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Katkak 05:10, 20 mar 2020

Ale mieliście fantastyczną wycieczkę Danusiu. A jaka baza wypadowa magiczna. ROoodzina razem, program wspaniały. Dla takich chwil się żyje.
Gardenarium 08:34, 20 mar 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Witaj Danusiu

Też pracuje na działce bo tam najbezpieczniej. Kompostownik angielski imponujący. Widzę, że oni tam wszystko wrzucają.
Ja mam pół altanki trawy ściętej nie da rady na kompost musze wywieźć jako bio. Przydała by się sieczkarnia jak to kiedyś w gospodarstwach byly, rozdrabniacz nie bierze wiec trzeba wywieźć.

Pozdrawiam, zdrowia i siły życzę.

Witek rozważa zakup takiej sieczkarni, bo chcielibyśmy odpady organiczne te "ładniejsze" wykorzystać do ściółkowania w szkółce.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:35, 20 mar 2020

Katkak napisał(a)
Ale mieliście fantastyczną wycieczkę Danusiu. A jaka baza wypadowa magiczna. ROoodzina razem, program wspaniały. Dla takich chwil się żyje.

Czy to da się powtórzyć cały czas myślę i chyba nie... niestety. Czasy się zmieniły.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:45, 20 mar 2020

Kasiek napisał(a)
Dana, dziekuje za piekna wycieczke i wspomnienia...
Pamietasz w ktorym ogrodzie angielskim, bylas jako pierwszym? Poszperasz w pamieci i zdjeciach? Ktory Ci sie najbardziej podobal i ktory wspominasz z rozrzewnieniem? A moze opowiesz nam, ktora z rosnacych tam roslin, wprawila Cie w zachwyt, ktora jaka pierwsza kupilas i posadzilas w Polsce...
Pozdrawiam cieplutko

Aleś mnie sprowokowała, toż to książkę trzeba by napisać, ale poszperam w zdjęciach.

Maj 2004 rok. Polska w Unii, zniesienie wiz. Pierwszy lot do Anglii na Chelsea Flower Show

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:46, 20 mar 2020

A nasz pierwszy ogród to KEW Garden, tylko tam byliśmy w stanie samodzielnie się wtedy przemieścić, a i internetu nie było, więc ten był nam znany jak dojechac metrem londyńskim

Nasze pierwsze wspólne zdjęcie z Witkiem w ogrodzie angielskim

Pierwsza roślina - róża 'Geoff Hamilton', koniecznie musiałam ją mieć z racji odcinków "G W" oglądanych namiętnie i nagrywanych, z których się dowiedziałam o CHFS i w ogóle że chcę do Anglii jechać.
No i obowiązkowo ogród Barnsdale Gardens - kiedyś- kilka lat później. To był moje marzenie, jechać do ogrodu Geoffa Hamiltona. I byłam, już chyba z 4 razy.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 08:58, 20 mar 2020

Gardenarium napisał(a)

Czy to da się powtórzyć cały czas myślę i chyba nie... niestety. Czasy się zmieniły.

Ależ oczywiście, że się da Danusiu i to nie raz i nie dwa. Koronswirus nie będzie trwał wiecznie. Przyszedł, to i polezie. Trzeba na siebie uważać i wszystko będzie dobrze. Głowa do góry, jutro kalendarzowa wiosna. Cieszmy się nią mimo wszystko. Wszystko dobrze się ułoży'
Gardenarium 09:04, 20 mar 2020

Nie chodzi nawet o koronawirusa a o skład rodzinny, teraz się powiększył i raczej wszystkich nie da się zebrać.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 09:06, 20 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Nie chodzi nawet o koronawirusa a o skład rodzinny, teraz się powiększył i raczej wszystkich nie da się zebrać.

Jak się powiększył to tylko się cieszyć. To może czas na romantyczny wypad we dwoje?
Gardenarium 09:28, 20 mar 2020

Romantyczny wypad we dwoje już był Siedzieliśmy w naszych ulubionych ogrodach na każdej (słownie "każdej") ławeczce.

Wollerton Old Hall Tylko my dwoje.

Instagram Ogrodowiska
Katkak 10:18, 20 mar 2020

Ale super Danuś. Takie wypady są fantastyczne bo i się odpoczywa i dba o związek jednocześnie. Tobie się marzą wypady rodzinne, ja z kolei chętnie bym choć na jakiś weekend tylko z mężem czmychnęła.