OOO to mikołaj bardzo Cię kocha...nie ma to jak nowy nimi aparacik
Tamborki super wykorzystalaś, wiesz mam takie gałki a dekoracja mega mi się spodobała to sobie też taką wykonam....super, że podzieliłaś się z nami pomysłem..a z tą donicą to robisz sobie z nas jajca
buziak
Eeeh, "encyklopedia różana" w tym sezonie stanowczo za mało tu się udziela. Ale, ale! zrobiłam właśnie porządki w zdjęciach różanych z sezonu 2019 i postaram się zaktualizować w najbliższym czasie Portrety Różane.
A może nawet się pokuszę na jakieś podsumowanie 2019 roku?..
Ado, za Mareczka dziękuję i sorry, że późnawo odpowiadam: u mnie te wszystkie 3 róże dosyć ładnie rosną w pełnym słońcu, bez osłony. Omdlewa w słońcu i się przypala mocno tylko Othello. No chyba że posadzisz te purpury z nasłonecznionej strony przy ścianie, to wtedy faktycznie może im być za gorąco (brak przewiewu) i mogą szybciej przekwitać.
Purple Lodge zdecydowanie wpada w fiolet, no może fuksję:
Dobrze, że okopcowałam róże i powojniki tydzień temu, bo teraz u mnie taki mrozik złapał, że ziemia się w kamień zamieniła i to dwa dni wystarczyły, żeby tak chwyciło
Dzisiaj z nowości karmnikowych to zięby do mnie przyleciały - parka, ale oczywiście zanim złapałam za telefon to szybciutko uciekły
Karmnik pomimo, że już ma 5 lat jakos się trzyma jeszcze u was też z tych mieszanych karm ptaki nie wyjadają tych jasnych nasionek ?
Piękny efekt, jestem zafascynowana. Zaintrygował mnie ten kielichowy wazon, czy on jest betonowy? Sprawia wrażenie jakby był malowany i nie koniecznie cementowy. Bardzo mnie kusi taki właśnie.
Aganiu, wyjątkowo jestem w ciągu dnia w domu i nie mogę się nazachwycać tym co widzę za oknem
Ciężko mi o tym nawet pisać, ale wycięto mi z jednej strony działki las. Musiałam założyć maty z wikliny, bo na widok tej wycinki płakałam bez ustanku...
Mam podobne patyczaki, tylko moje rosną do góry i właśnie użyłam ich jako podstawy do zimowych dekoracji w pokoju.
Miałam też kiedyś te wiszące kuleczki, ale weszły mi na nich jakieś mszyce i nie dałam rady uratować.
Miło mi, że do mnie zajrzałaś. Dziękuję za pochwałę wianka
Ten wianek będzie na brzozowych kijach przymocowanych do ogrodowej podpórki, jest tam już przygotowany karmnik z palików brzozowych, pniaczek i niby stos na ognisko. Będą też lampiony turkusowe, albo klatki biało- turkusowe. Zobaczę w przyszłym tygodniu jak zacznę to wszystko łączyć. Dziś robię wianek na drzwi.