Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 21:00, 18 mar 2020

kasia1 napisał(a)
Góra kompostu robi wrażenie.
Danusiu, a jak ma wyglądać u Ciebie docelowy kompost? Wspomniałaś coś o betonowych krawężnikach, tylko trudno mi to sobie wyobrazić.
To będą pryzmy czy jakaś konstrukcja?

Wczoraj szczególnie doceniłam posiadanie ogrodu. Dzieciaki się wybiegały, dotleniły, zmęczyły, od razu spokojniej w domu i czas fajnie spędzony

Pozdrawiam Danusiu i uważajcie na siebie.

W ogrodzie pokazowym warzywnym zrobię kompost mały, pokazowy, z rysunkiem, instrukcją. Natomiast nasz kompost firmowy ma być z takich betonowych podmurówek od ogrodzenia. Będą ustawione jakoś tam, ale to wie Witek, jeśli chodzi o konstrukcję, ja nie wiem. Jak zrobi to się dowiem.

Natomiast robimy klientom kompostowniki bardzo zmyślne, z drewnianych desek zdejmowanych.

Instagram Ogrodowiska
Bog 22:49, 18 mar 2020

W Wawrze tez czesto widze wiszace reklamowki z chlebem teraz wiem ze to dla kur.
Gardenarium 22:52, 18 mar 2020

Wiesz..czasem to może ktoś potrzebujący się posilić, ja nie wiem czy ludzie głodują, ale pewnie są tacy, co żywią się ze śmietników, oglądałam taki reportaż, jak ugotować obiad z przeterminowanej żywności ze śmietnika. Są w tym specjaliści.

Instagram Ogrodowiska
Helen 05:40, 19 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Zeszłoroczne pierwiosnki

Danusiu, znasz może odmianę tych pierwiosnków?
Gardenarium 07:18, 19 mar 2020

Znam gatunek Primula denticulata (zapewne to jest mieszaniec).
Wyszukując odmianę - to może być Primula denticulata 'Deep Rose'.

Instagram Ogrodowiska
Wiolka5_7 07:29, 19 mar 2020

Przepiękne Danusiu te Twoje pierwiosnki rozumiem,że one mogą rosnąć w gruncie i są wieloletnie ?
Gardenarium 18:57, 19 mar 2020

Tak, są wieloletnie, to ich drugi rok.

Instagram Ogrodowiska
Wiolka5_7 19:03, 19 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Tak, są wieloletnie, to ich drugi rok.

Fajnie
ElzbietaFranka 20:01, 19 mar 2020

Witaj Danusiu

Też pracuje na działce bo tam najbezpieczniej. Kompostownik angielski imponujący. Widzę, że oni tam wszystko wrzucają.
Ja mam pół altanki trawy ściętej nie da rady na kompost musze wywieźć jako bio. Przydała by się sieczkarnia jak to kiedyś w gospodarstwach byly, rozdrabniacz nie bierze wiec trzeba wywieźć.

Pozdrawiam, zdrowia i siły życzę.
Kasiek 00:20, 20 mar 2020

Dana, dziekuje za piekna wycieczke i wspomnienia...
Pamietasz w ktorym ogrodzie angielskim, bylas jako pierwszym? Poszperasz w pamieci i zdjeciach? Ktory Ci sie najbardziej podobal i ktory wspominasz z rozrzewnieniem? A moze opowiesz nam, ktora z rosnacych tam roslin, wprawila Cie w zachwyt, ktora jaka pierwsza kupilas i posadzilas w Polsce...
Pozdrawiam cieplutko