Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeżówkowe-Love 18:21, 02 gru 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
Asiek, jak wąski żywopłot - to ciski Albo wąskie kolumnowe tuje - są takie? bo na tujach nie znam się ni... trochę... A w żywopłotku ze 3 kolumnowe drzewka - Amanogawy, graby Fastigiata, Frans Fountaine, Lucas, jarząbki Autumn Spire Flanrock… Jest w czym wybierać

Cisy byłyby chyba idealnym rozwiązaniem,ale to nie na moją kieszeń i chyba będą to (strzyżone od początku na wąską ścianę szmaragdy)

A szmaragdy mam też posadzone obok tej rabaty (też przy ogrodzeniu) ale w taki troszkę nietypowy sposób bo po dwie i między nimi są przerwy,chcę tam stworzyć taki nie dokońca szczelny,dwu poziomowy żywopłot,od góry mają osłaniać śliwy wiśniowe pissardii,a na dole tawuła szara i hortki.Słabo widać bo rośliny jeszcze małe..ale liczę na efekt już w przyszłym roku

.. fajny pomysł Asiu z tymi wplecionymi drzewkami mus pomyśleć

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 17:42, 02 gru 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Różowości, niebieskości i kolory dziecinstwa.... było jeszcze parę innych inspiracji,ale i tak dużo fotek tam narobiłam.

Wiedziałam, że dziś muszę do Ciebie zajrzeć, by przełamać ciemności grudniowe.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:41, 02 gru 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Bluszcze i barwinek od Sylwii ładnie się rozrosły. Na razie jest jeszcze na barierce, ale jak przyjdą mrozy schowam do budynku gospodarczego. Poprzednie miałam w doniczkach i one nie przeżyły mi zimy. U Sylwii zimują w gruncie, swoje wysadzę wiosną.

Jesienne koronki

Dorotko,
pamiętam, że eszewerie chowasz do jasnego chłodnego pomieszczenia. Moją ( niestety jedną bo drugą ukradli) z konieczności potraktuje jako jednoroczną. A jak przechowujesz rojniki? Ja chyba zostawię na dworze w pieńkach i donicach. Może przeżyją
Sezon 2017 u Hanusi 15:58, 02 gru 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

Nie Edytko, wirtualnych znajomości już i tak za dużo, dziękuję. Ale Zawiesił filmik na Fb, to obejrzałam i nawet ukradłam do siebie. Podziękuj w moim imieniu.
Taki jeden dziczek na święta mógłby się przydać! Hi, hi, hi.

Zobacz niżej- 10 lutego w ubiegłym roku. Co raz bliżej.

no haaaa tak tak zaraz z powrotem będzie wiooosna i ranniki jak słoneczka z gołej ziemi
oki oki jasne rozumiem kradnij sobie jesteś usprawiedliwiona haa
tak tak dziczyzna też mi smakuje
buziam
Przedziwny Ogród 15:08, 02 gru 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
No no sporo tych kuleczek już masz, nie mogę się doczekać końcowego efektu.

Dzisiaj po pracy, tak na szybkości zrobiłam takie kule ..... Ta duża ma ok 35 cm średnicy, a ta mniejsza 25 cm. Jeszcze zostało delikatnie przyzdobić....

Ogród bez reguł 13:53, 02 gru 2019

Do góry
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 13:07, 02 gru 2019

Do góry
Brukselki rewelacja za rok sadzę więcej kapustnych Cebule z B. przyszły z wyprzedaży, jadę po pracy po ziemię i sadzę do doniczek. Sadzić będę chyba w domu na klatce schodowej żeby nie zamarznąć...

Macie może czosnki ozdobne, narcyzy czy tulipany botaniczne w cieniu? Jak sobie radzą?

buziole
Za drzwiami do ogrodu... 13:01, 02 gru 2019

Do góry
Tak Ula,placyk pod świerkami daje wytchnienie latem.A teraz ta ciemna zieleń iglasych,fajnie ożywia ogród
Mam dwa rodzaje białych zwykłych ciemierników,różnią się trochę liśćmi.I jedne kwitną już teraz ,a drugie zaczynają dopiero wiosną.Ciekawa jestem kiedy rozkwitają te pełniejsze kolorowe,które dokupiłam wiosną.Już kły kwiatowe wychodzą z ziemi.A pierwiosnek też mi zawsze jeden zakwita późną jesienią.
Dziś wyszłam zrobić kilka zdjęć,ale brak słońca nie nastraja i łapki mi zmarzły szybko.

Ogród bez reguł 12:37, 02 gru 2019

Do góry
Dla rozświetlenia szarego smutnego dnia

Ogród Basi 11:05, 02 gru 2019

Do góry
anpi napisał(a)
O! troszkę Wam przypruszyło ...i są nowe foteczki!Nie chowasz Basiu tych wszystkich ozdóbek na zimę?

Aniu, betonowych nie będę chowała ale te z niewiadomego materiału to schowałam już. Jeden aniołek już ma pęknięcia więc wiadomo, że trzeba go schować. O, ten.

Wszystkiego po trochu 08:38, 02 gru 2019

Do góry
Azalie japońskie jesiennie przebarwione

Wszystkiego po trochu 08:29, 02 gru 2019

Do góry

Wszystkiego po trochu 08:20, 02 gru 2019

Do góry
Grudniowe fotki. Roślinki jeszcze się bronią przed porannymi przymrozkami

Ogrodowe kreacje 07:27, 02 gru 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)

Okropnie ciężkie to poidełko. Oglądałam je kiedyś. Ale trzeba przyznać, że ładne.
Dwa ogrody 21:55, 01 gru 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo podoba mi się ta dekoracja na białej szafie (?). Mogę zgapić?
Mebel malowałaś sama, jeżeli tak to czym?

Oczywiście Jolu, zgapiaj
Tak, to szafa, malowałam białą akrylową, Dekoral. Tu więcej jej widać
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 21:35, 01 gru 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)

Długo nie bylam więc witam. Pięknie wyeksponowane trawki. Pierwsza fotka to jakie trawki?

Środkowa fotka to Gracilimus? Takie różowe miotełki wychodzą. Też mam ale tego srebrnego.

Waldek a ty wiążesz swoje trawy czy zostawiasz na luzie.

Widziałam u Danusi chyba Sierotka pytała o trawę bardzo ładna czerwone liście wstawiła fotkę jak ja przechować Przez zimę czy to nie Rossi. Może ty wytrawnym okiem spojrzysz.
Podoba ci się mój kompostownik zrobiony przez eMa to drugi bo pierwszy się spalił na szczęście ulewa była nad ranem i ogień ugasiła. eM wrzucił wieczorem z poprzedniego dnia popiół z ogniska. Smród na całą gminę.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:34, 01 gru 2019

Do góry
Dla Mamy i dla Was.
Moja mama w ogrodzie spaceruje,
tu przystanie, tam kwiatek wącha,
wszystkiemu sie dziwuje.
i stając przy niezapominajkach, pyta:
"a gdzie masz niezabudki teraz?"
I tak myślę, nie widzi? nie pamięta?
a może żartuje?
Zawsze z niej była przechera!

Dwa ogrody 21:07, 01 gru 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Uwielbiam te klimaty u Ciebie, zawsze coś znajduję ciekawego. Krasnale, Mikołaje super.Przymierzam się do ubrania parapetu , trochę pomysłów jest.Póki co trawy już przygotowne do świąt.Pozdrwiam grudniowo.

Z przyjemnością zajrzę do Ciebie na parapetowe dekoracje
tymczasem z ub. roku

Dwa ogrody 21:03, 01 gru 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Czytam o przygotowaniu starego ogrodu...Czytam, i chyba musze wrocic tu jutro, mam pustke w glowie.

Kasiu słoneczne chwile

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies