Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Anda 12:14, 02 gru 2019

Super Kazdy powod do robienia nowych rabat jest dobry

Zywoplocik to juz dobry kierunek wg mnie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 12:17, 02 gru 2019

Asiek, jak wąski żywopłot - to ciski Albo wąskie kolumnowe tuje - są takie? bo na tujach nie znam się ni... trochę... A w żywopłotku ze 3 kolumnowe drzewka - Amanogawy, graby Fastigiata, Frans Fountaine, Lucas, jarząbki Autumn Spire Flanrock… Jest w czym wybierać
deszczowymaj 18:04, 02 gru 2019

antracyt napisał(a)
z czego to się maniak ogrodowy cieszyć potrafi, z gapiów zaglądających przez okna a z ciekawości, jaka to strona świata - ze słońcem czy bez?

ach te strony świata ..zawsze mam z nimi problem ale wszystkie znaki na niebie wskazują,że to strona południowa jakoś nigdy specjalnie nie przyglądałam się temu miejscu ale wydaje mi się ,że słońce (latem) jest tam tak do 14- 15tej,później chowa za domem ehhh
deszczowymaj 18:06, 02 gru 2019

Anda napisał(a)
Super Kazdy powod do robienia nowych rabat jest dobry

Zywoplocik to juz dobry kierunek wg mnie.

Żywopłocik i to najlepiej zimozielony..hmmm pewnie padnie na szmaragdy ale takie piękne ..pięknie strzyżone
deszczowymaj 18:21, 02 gru 2019

galgAsia napisał(a)
Asiek, jak wąski żywopłot - to ciski Albo wąskie kolumnowe tuje - są takie? bo na tujach nie znam się ni... trochę... A w żywopłotku ze 3 kolumnowe drzewka - Amanogawy, graby Fastigiata, Frans Fountaine, Lucas, jarząbki Autumn Spire Flanrock… Jest w czym wybierać

Cisy byłyby chyba idealnym rozwiązaniem,ale to nie na moją kieszeń i chyba będą to (strzyżone od początku na wąską ścianę szmaragdy)

A szmaragdy mam też posadzone obok tej rabaty (też przy ogrodzeniu) ale w taki troszkę nietypowy sposób bo po dwie i między nimi są przerwy,chcę tam stworzyć taki nie dokońca szczelny,dwu poziomowy żywopłot,od góry mają osłaniać śliwy wiśniowe pissardii,a na dole tawuła szara i hortki.Słabo widać bo rośliny jeszcze małe..ale liczę na efekt już w przyszłym roku

.. fajny pomysł Asiu z tymi wplecionymi drzewkami mus pomyśleć

deszczowymaj 18:30, 02 gru 2019

Aby nadać grozy i tak już trudnej sytuacji skorzystałam z dobrodziejstwa jakim jest gogle maps i mam dla Was zdjęcie ..zdjęcie miejsca w którym ma powstać nowa rabatka i żywopłocik
Gogle mi mówi,że to foty z 2012roku.. obstawiam raczej 2015

Drewniany płotek po prawej stronie i ta kompozycja z pnia oraz opony już nie istnieją
deszczowymaj 18:36, 02 gru 2019

Proszę o rady i pomysły co tu ciekawego wykombinować

Chciałabym aby przyszły żywopłocik sięgał wysokością (chociaż)do połowy okien a może wyżej ? hmm niewiem ...patrzeć przez okna na zieloną ścianę? na pewno wtedy musiałabym jeszcze posadzić coś co rozjaśniłoby tą ścianę..
waldek727 18:45, 02 gru 2019

deszczowymaj napisał(a)
Wiecie kochani co wczoraj się wydarzyło ? rzecz niespotykana

a mianowicie.. mój eM (tak.. mój eM,ten który zawsze się dziwi że niby po co i na co ja sadzę tyle roślin,że przecież tam już posadziłam..to po co jeszcze tu )

po powrocie z działki mówi do mnie : Asia..musisz Tam coś posadzić tam przy oknach,trzeba to zasłonić..bo wszyscy w okna się gapią (o dzięki Wam wspaniali ludzie..Ci którzy w te okna się gapili,to dzięki Wam mój ogród powiększy się o kolejną rabatkę )

Mieli na co.
Sorry.
Na kogo.
deszczowymaj 18:49, 02 gru 2019

Mam jeszcze coś takiego ..widok na całą działkę
Na zielono zaznaczyłam miejsce nowej rabaty a na fioletowo rabata już istniejąca,
ta : myślę że dobrze by było aby w jakiś sposób nawiązywały do siebie ..
deszczowymaj 18:53, 02 gru 2019

waldek727 napisał(a)

Mieli na co.
Sorry.
Na kogo.

pewnie na mojego eMa a tak na serio ..ludzie przechodząc obok okien,chyba jakoś tak instynktownie w nie spoglądają ale zapewne są i tacy co po prostu lubią podglądać innych