Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 09:00, 23 wrz 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Trochę kolorów

No i doczekałam się w końcu zdjęć
Pięknie i kolorowo na Twoich rabatach!
Co to za piękność na tych fotkach?
W kamiennym kręgu od początku 08:46, 23 wrz 2019

Do góry
To już jesień

w ogrodzie

na polu

na niebie

na obrazku...z ogrodu w ramkę
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających
Ogród w mieście-ogrodzie 08:45, 23 wrz 2019

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:07, 23 wrz 2019

Do góry
Przy domku doniczkowo. Podlewam obecnie moje 460 donic dużo rzadziej, bo chłodno i rośliny nie więdną.
W szklarni bardzo ciepło, więc muszę podlewać codziennie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:50, 23 wrz 2019

Do góry
Tnę "brody" trawnika

Przedogródek na wsi do modernizacji 07:47, 23 wrz 2019

Do góry
Robimy porządki w sadzie i znaleźliśmy takiego pana - czy to cis? Jaki?

Widać, że w tym roku był cięty, musiał być szerszy u podstawy. Ma ok. 130 wysokości. W aktualnym miejscu nam nieco zawadza, czy da radę go przesadzić? Teraz czy na wiosnę, no i gdzie? Szkoda go wyciąć, może z przodu domu się przyjmie...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:46, 23 wrz 2019

Do góry
Astry z krwiściągiem - super zestawienie

Oranżeria w oprawie astrów

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:46, 23 wrz 2019

Do góry
Kwitną astry,dzisiaj porobię im wszystkim portrety

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:43, 23 wrz 2019

Do góry
Miro, jak od lat - ciągle to samo Komposter Radivit - mieszamy z wodą i polewamy, chociaż u Babci Jasi to sypałam na sucho i polewałam wodą.

Kompost wielki przesypany i ten dojrzały spod spodu odsypany na inną pryzmę do mielenia.
Będę używać do sadzenia. Połowa była już dobra.

Widać posadzone graby jako żywopłot "zawrotki", która jest niezbędna, żeby ogrodu nie rozjeżdżać podczas zawracania.

Przerwa na kawę... 07:37, 23 wrz 2019

Do góry
Narożnik nabiera masy i kształtu. Tylko 1 cisa na pniu kupiłam. Reszta z mojego formowania. Jabłonka po cięciu odżywa. Miała tak ciężką koronę, że zaczęła się przechylać. Musiałam jej podpórkę zrobić.

Zdjęcia znowu mi się godzinę wgrywają (( coś mnie trafi
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:25, 23 wrz 2019

Do góry
EwciaK napisał(a)
Kochani pomóżcie proszę. Prace rozpoczęte, ja mam pewien plan, ale potrzebuję fachowej rady czy tak mogłoby być.

Opcja druga

Zaraz wrzucę zbliżenie i opis roślin.

Opcja druga
Przerwa na kawę... 07:09, 23 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Część dalsza wczoraj sze sesji ogrodowej
Tu ciurkadełko zostało zjedzone wręcz przez kocankę. Miała być tylko dodatkiem a stała się dominantą. Powinnam ją przyciąć ale fajnie tu ten kolor wygląda. Gracek ładnie się rozrasta mimo cienia. Magnolia gwiaździsta dzielnie znosi formowanie. I kwitnie co ciekawe też w miarę na wiosnę. Czyli jednak się da to zrobić.

Zachwycam się Twoim buszem

Kocanka taki potwór? nigdy nie udało mi się takiej osiągnąć - czytam, że wilgoć i cienia trochę?

Zymon czasem tnie magnolie, ze 2 lata temu pokazał Laurę prowadzoną na bardzo gęste drzewko

Morwą się zachwycam, gdymy miała sensowne miejsce dla niej to chętnie taką bym posadziła
Przerwa na kawę... 06:41, 23 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Mój potworek - morwa

świetne ujęcie

Zadziwiające że szałwia ci tak fajnie kwitnie o tej porze. Morwa też mi się bardzo podoba
Przerwa na kawę... 06:32, 23 wrz 2019

Do góry
Część dalsza wczoraj sze sesji ogrodowej
Tu ciurkadełko zostało zjedzone wręcz przez kocankę. Miała być tylko dodatkiem a stała się dominantą. Powinnam ją przyciąć ale fajnie tu ten kolor wygląda. Gracek ładnie się rozrasta mimo cienia. Magnolia gwiaździsta dzielnie znosi formowanie. I kwitnie co ciekawe też w miarę na wiosnę. Czyli jednak się da to zrobić.
Za drzwiami do ogrodu... 00:47, 23 wrz 2019

Do góry
Elu,miło że wpadłaś!Ilekroć patrzę na swój zieloniutki nowy trawniczek,tyle razy myślę o Tobie Duża w nim Twoja wirtualna zasługa Dzięki za dzielenie się wiedzą!
A odnośnie Gomfeny...to siałam ja z nasion kupionych w jakimś sklepie ogrodniczym,nawet nie pamiętam.Będę teraz od nowa szukać Siałam do doniczek gdzieś na początku marca chyba i pod koniec maja sadzonki dałam do gruntu.Rośnie nawet blisko pysznogłówek które złapały mączniaka,ale ona rośnie zdrowo.Kosmos czekoladowy ,to kosmos bylinowy.Mam go od wiosny,kupiła mi go Anitka u siebie w Ob...
Sróbuję wykopać bulwę i przezimować ją w piwnicy.Nie wiem czy się wysiewa.Ale jak u nas raczej nie zimuję ,to nie wiem czy siewki by przetrwały.On ma jakieś 30 cm wysokości ,muszę zmierzyć.Tworzy spora kępę z jednej bulwy ,czy karpy ,nie wiem jak to nazwać.Miałam dwie ,ale jedna jakoś wypuściła listki i nie przetrwała,więc ta kępa z jednej.Moje zwykłe kosmosy też rosną wysokie i sieją się nagminnie.Początkowo zostawiałam siewki w rabatach ,ale na nawożonej i nawadnianej ziemi rosły w kolosalne krzewy wręcz,o grubych łodygach .I mam je tylko za płotem ,na słabszej ,nie podlewanej ( oprócz deszczu)ziemi i tam są wysokie ,ale delikatne, prosto stojące ... i takie lubię i tam niech sobie rosną w osobnej kosmosowej rabatce koło warzywniaka ,która co roku sama się zasiewa.
U mnie też dziś słoneczna wymarzona na niedzielę pogoda.Miło pobyć w ogrodzie,zrobiłam świeże bukieciki i podumałam co by tu jeszcze zmienić...!

Dwie małe rabaty przed domem 00:44, 23 wrz 2019

Do góry
Witam,
Chciałbym prosić o pomoc przy dobraniu roślin do dwóch rabat przed domem. Ich wymiary to 420x130cm.
Chciałbym je wysypać białymi kamykami i na środku posadzić katalpę, jednak kompletnie nie wiem co tam dodać.
Podobają mi się niskie iglaki, trawy ozdobne czy bukszpany, ale też nie lubie jak jest za dużo wszystkiego.
Proszę o jakieś propozycje

Próbuje coś tam robić w sketchupie. Oto przykładowe zdjęcie
Za drzwiami do ogrodu... 00:01, 23 wrz 2019

Do góry
agapant napisał(a)
Jak Ty to robisz, że jeszcze tak kolorowo u Ciebie.
Rozchodniki superowe.

Agnieszko wiesz że na zdjęciach to te kolorki się kumulują! Ale faktycznie jeszcze sporo kwitnie ... napchane mam w tych rabatach wszystkiego i u mnie jednoroczne nadrabiają!

Ale są u mnie i spokojne kolorystycznie rejony
Wśród brzóz i dębów 23:59, 22 wrz 2019

Do góry
Wśród brzóz i dębów 23:51, 22 wrz 2019

Do góry
Aniu Anabuko, dzięki.

Danusiu, ta żółta rabata zrobiła się sama, za sprawą samosiewu aksamitek. Nie udało mi się usunąć wszystkich siewek, a jak podrosły to żal było mi je wyrywać, więc zostały.

Aniu MS, kocham kosodrzewiny w ogrodzie, na razie nie zauważyłam łysienia od dołu, ale gdyby zaczęły, to je czymś podsadzę, np. niższymi... kosodrzewinami.

Grażynko, bardzo dziękujemy za dzisiejsze miłe spotkanie, mam nadzieję, że nie ostatnie. Wspaniale było Was poznać, mam nadzieję, że nas też wkrótce odwiedzicie.
Trawa, o którą pytasz była kupiona jako miskant Adagio, ale nie jestem pewna czy to rzeczywiście ta odmiana.

Trochę ogrodowych widoczków:

Szmaragdowy Zakątek 23:00, 22 wrz 2019

Do góry
i już jesiennie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies