Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu narazie jest ściernisko... 20:01, 19 wrz 2019

Do góry
Tymczasem ogród bardzo mi zarósł zielskiem i widać ze jest wymęczony upałem. Rośliny mają niewielkie przyrosty, i kwitły bardzo marnie ale to nieistotne, grunt że większość przeżyła. Przez ostatnie dni starałam się podrobić ile się dało.
W końcu ogarnęłam skarpę.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:58, 19 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Haniu DZIĘKUJĘ Bardzo mi te fotki i odległości rozjaśniły w głowie.
Ja jestem totalnie bezmaiarkowa. Wszystko na oko. Ale jak ostatnio tyle przerabiam to już nawet miarkę wzięłam do ręki, żeby choć jedną rabatę na parę lat jakoś zaplanować
Matko jak twój ogród bujnął, a wczorajsze fotki, napiszę jak młodzież, dosłownie wymiatają system O takie "nogi" będę się starać dla moich dużych już iglaków i drzew. Cudny busz. Biegaj z aparatem jak najczęściej

Ciesze się, że mogłam się przysłużyć.
O, bieganie tak.Obecnie często. Szkoda, że brak możliwości omiatania niespiesznego. Tak lubię najbardziej.

Tu narazie jest ściernisko... 19:53, 19 wrz 2019

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 19:53, 19 wrz 2019

Do góry
Zwiedziłam również samą Kapadocję, i jej "księżycowy" krajobraz z tufu. Szalenie mi się podobało.

Wzgórze chaosu 19:53, 19 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Szybkie pytanie Co sadzić pod rodkami? Miejsca tam niewiele. Ostatnia koncepcja to carex Silver Sceptre, aby nieco rozjaśnił ten cienisty kącik. Pod limkami jest funkia guacamole.
I ścieżka: zostawić klepisko czy położyć np. płaskie, nieregularne kamienie i obsadzić karmnikiem ościstym. Nie wyjdą przypadkiem za pstrokate placki? A może lepiej grys, aby ujednolicił i ożywił tę krótką ścieżkę.

Kochana podpytaj Bogdzię Ona najlepiej podpowie w tej kwestii.
Tu narazie jest ściernisko... 19:50, 19 wrz 2019

Do góry
Potem dla "ocieplenia klimatu" - Turcja.
Od wielu lat moim marzeniem był lot balonem nad Kapadocją. Niestety marzenie się nie spełniło, bo okazało się że bilety są masowo wykupowane przez Chińczyków, którzy podbijają masakrycznie ceny. Ale na otarcie łez biuro podróży zorganizowało nam oglądanie napełnia balonów i ich lot, wprawdzie widziany z ziemi ale wrażenie i tak jest niesamowite.
Tu narazie jest ściernisko... 19:45, 19 wrz 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:45, 19 wrz 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

nasze buszowisko

ale jak się skosi trawę to już całkiem przyzwoicie

Leżę i kwiczę!!! Ale pięknie Pierwsza fota to jakbym album z ogrodami Piet'a Oudolfa oglądała Masz dar do kompozycji naturalistycznych, czego bardzo zazdroszczę, bo ja dopiero ostatnio odkryłam w sobie miłość do takich kolorów i faktur.

Czy na trzecim zdjęciu to Miskant Giganteus?
Tu narazie jest ściernisko... 19:44, 19 wrz 2019

Do góry
Kochani witam Was serdecznie po ponad miesięcznej przerwie. Najpierw gonitwa z wywalonym jęzorem żeby z wszystkim zdążyć przed urlopem a potem urlopik.
Najpierw góry, Przesieka w Karkonoszach. Świetne miejsce, zwłaszcza jak ktoś chce dalej od turystów.
Żurawka - Heuchera 19:43, 19 wrz 2019

Do góry
krzysztofszykowny napisał(a)
Wiosną kupiłem pięć sztuk żurawek Herkules. Bardzo ładna odmiana o marmurkowych liściach i czerwono bordowych kwiatach. Niestety jedna mi zmarniała a teraz kolej przyszła na drugą ☹️. Staje się jaśniejsza i jakaś oklapła. Nie mam pojęcia co jej dolega. Jedno co przychodzi mi na myśl to to, że może być mieć za mokro bo jest blisko trawnika, który często podlewam. Pierwsze zdjęcie to marniejąca zurawka

Drugie, zdrowe żurawki.

Co może być przyczyną? Co sugerujecie?

Sprawdź, czy trzyma się ziemi. Może larwy opuchlaków pozbawiły ją korzeni.
Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 19 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
przedogródek -ściełam vanilki

Madziu, pięknie masz.
A czemu ścięłaś vanilki, hortensje Vanilki?
Hortensjowo 19:35, 19 wrz 2019

Do góry
Helen napisał(a)
Posadziłam hakonki aureola w kwietniku.
Zdjęcia zrobione na szybko z kilku stron.

Na razie wyszło mocno limonkowo. Cisy muszą się zawziąć i złamać limonkowość

Już jest pięknie a będzie cudnie.
Wzgórze chaosu 19:29, 19 wrz 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Szybkie pytanie Co sadzić pod rodkami? Miejsca tam niewiele. Ostatnia koncepcja to carex Silver Sceptre, aby nieco rozjaśnił ten cienisty kącik. Pod limkami jest funkia guacamole.
I ścieżka: zostawić klepisko czy położyć np. płaskie, nieregularne kamienie i obsadzić karmnikiem ościstym. Nie wyjdą przypadkiem za pstrokate placki? A może lepiej grys, aby ujednolicił i ożywił tę krótką ścieżkę.

Będę śledził odpowiedzi bo mam podobny dylemat
Ogród z wilkiem zamkn. 19:26, 19 wrz 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

jeszcze kilka znalazłam z nowych fotek

Pięknie w kazdym calu.A jaki porządeczek wzorowy.
Trawy do pozazdroszczenia.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:22, 19 wrz 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ewuniu a co bys powiedziala na temag trawy the beatles czy jakos tak lubisz ja czy nie

Kasiu, polecam Beatles, są świetne W jednych miejscach rosną mi ładnie kępowo a w innych się rozłażą i zależy to od gleby. W lekkich się rozłogowo rozchodzi i nie trzyma ładnej zwartej kępy a w ciężkich glebach są ładne zwarte kępy.

Ogród bez reguł 19:18, 19 wrz 2019

Do góry
Dereń kousa odm. chińska dla Mrokasi

Sama widzisz, Kasiu, że szału nie ma. Mierzy sobie w tej chwili jegomość 1m. Ma dojść finalnie do 4-5m. Miejscówkę mu wymyśliłam, ale z realizacją krucho, bo nie wyrabiam czasowo, a w robocie jestem sama i lecę na pysk .
Zdjęcia też niczego nie urywają , bo dziś w ogóle ciężko było cokolwiek sfocić, bo wiatr pi...dzi niemiłosiernie, prawie wszystkie zdjęcia nieostre...
Ogród bez reguł 19:08, 19 wrz 2019

Do góry

Mam i ja! dzisiaj przyszły. Toszka, buziak
Pamiętajcie o ogrodach 18:47, 19 wrz 2019

Do góry
Bardzo dziękuję
Tak, Ewo widziałem szczególnie podobają mi się te kolumny trzcinników muszę coś odgapić ale już od dłuższego czasu myślę o tych trzcinnikach i o śmiałku darniowym.

Pada

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:46, 19 wrz 2019

Do góry
Dzien dobry, czy ktoś mógłby mi podpowiedziec, jak podsadzic drzewka? Śliwa wiśniowa pissardi i katalpy nana.

Śliwa wisniowa pissardi posadzona w rogu, za nią 2 hortensje bukietowe Sundae Fraise, które były tam jeszcze zanim stanęło drzewko. Dokupiłam miskanta Morning Light i hortensję bukietową Vanilla Fraise. Miskanta chciałam posadzić w miejscu tych 2 hortensji, a Vanilla Fraise i 2 Sundae Fraise posadzić przed drzewkiem. Tylko czy te 3 hortensje przed drzewkiem to nie za gęsto? Czy posadzić może tylko Vanilla Fraise? Wtedy jednak drzewko od strony ogrodzenia jest nadal „gołe”. Czy to tylko kwestia czasu i kiedy Vanilla się rozrośnie będzie ładnie osłaniać pień drzewka od dołu?

Wzdłuż ogrodzenia posadzone sa jeszcze 3 katalpy nana - tutaj w ogóle nie mam pomysłu, a między nimi hortensja bukietowa Bobo.
Pamiętajcie o ogrodach 18:01, 19 wrz 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies