Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Agania 10:48, 15 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Wykopać, osuszyć karpy, zapakować w skrzynkę/gazetę/papier/karton/piasek/torf i znieść do miejsca bez mrozu (+2 do +8).

Wiosną posadzić.

Czyli karpy zawinąć w gazetę, posadzić do torfu wymieszanego z piaskiem i do donicy?
Pszczelarnia 10:52, 15 lis 2019

Agania napisał(a)

Czyli karpy zawinąć w gazetę, posadzić do torfu wymieszanego z piaskiem i do donicy?

Nie, w celu przechowania albo włożyć do torfu/piasku albo zawinąć w gazetę/papier albo tylko do skrzynki włożyć i dać w miejsce bez mrozu.

nicol21 11:15, 15 lis 2019

Wow, taki piękny ogród masz i jeszcze do udoskonalasz, przesadzasz, dosadzasz - i to jest piękne w ogrodzie!
Widoki rewelacyjne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magleska 15:44, 15 lis 2019

Ewa witam się u Ciebie ....

wracam na początek wątku ,bo jeszcze się mocno gubię w Twoim ślicznym ogrodzie

zielnik,warzywnik ,sad - masz boski -wizytówkę kilka razy przejrzałam …..

i strumień -do pozazdroszczenia
kiedyś w Maji widziałam ,a teraz dzięki temu linkowi w wizytówce już wiem czyj on jest
pozdrawiam cieplutko
Gruszka_na_w... 18:20, 15 lis 2019

Te dereniowe nasadzenia zachwycają swoją prostotą. Połączenie ich z cisami i berberysami dodaje smaczku. Piękny samograj.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
vita 16:06, 16 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Wspominki:Były chwile bez deszczu

Mało tych wspominek, mało Gęsto posadzone dalie, prawie same się nawzajem podpierają. Czy miały jakieś podpórki? Pokaż parę portretów przywiezionych dalii. Przynajmniej pomyłek nie będziesz miała.
vita 16:12, 16 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Po prawej na szarym końcu - ledwo widać ale on świeci. Poszukam lepszych zdjęć.

Świeci pięknie, kupiłam sobie dwa, cudowny kolor pędów. Niestety nie mogę znaleźć etykiety, to grzecznie poczekam na nazwę
W stanie bezlistnym, dobrze cięte te derenie są cudowne.
sylwia_slomc... 14:32, 18 lis 2019

Chodź na trikolorka, wrzuciłam Ci mojego i przyjaciół, oraz moje z nim doświadczenia
Basilikum 14:41, 18 lis 2019

Ewo ale mam u Ciebie zaleglosci ale dzis postanawiam solidnie nadrobic.
Buczka Tricolorka tez mam, za rada Danusi posadziam jako soliter podsadzilam narcyzami i rozplenica. To byl jego pierwszy rok w moim ogrodzie i latem troche mu listki przypalilo w te upaly, troche ich przedwczesnie stracil. Mam nadzieje, ze wiosna sie odrodzi, bo galazki wygladaja na zywe. Ja mojego kupilam juz dosc duzego, jest ciut wiekszy ode mnie. Malo mam fotek, bo jak mu te listki przypalilo, to nie za ladnie wygladal. Stoi w pelnym sloncu i ostatnio w wodzie , bo cos sie nam zrobilo z trawnikiem i woda nie wsiaka w ziemie.
Poppy 15:10, 18 lis 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Wspominki:

Były chwile bez deszczu

Taka rabate daliowa miec!