Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

...uDany ogród 23:04, 09 paź 2018

Do góry
I jeszcze trochę jeśli pozwolisz

Maleńki wyselekcjonowany w szkółce miskant, który zakwita o miesiąc wcześniej od innych. Przechodzi próby, więc jeszcze przez 2-3 lata nie do kupienia, ale warto o nim pamiętać

Jedna z wielu molinii Molinia arundinacea `Mostenveld`

I kolejna Molinia caerulea 'Edith Dudszus'

Molinia caerulea 'Heidebraut'

Kolorowe, bardzo kolorowe Panicum virgatum 'Hot Rod'

Pięknie, mocno przebarwione Panicum virgatum 'Sangria" PVR
Działeczka Asi :) 20:04, 09 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
ależ u ciebie pięknie kolorowo. Normalnie zawrót głowy. I ile róż ci kwitnie. Jestem aż zazdrosna. Moje strajkują.
Podpowiedz mi proszę co to za pomarańczowa trawka na zdjęciu na pierwszym planie?

Iwonko to miskant Little Miss, rośnie w donicy pierwszy rok. Całkiem niedawno go wsadziłam Na jesieni się właśnie tak przebarwia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:09, 09 paź 2018

Do góry
Waldku u mnie miskant giganteus tez w tym roku po raz pierwszy zakwitł . Ale będe musiała go ściąć w tym tygodniu bo strasznie smieci.
Mój ogród pod lasem 21:08, 08 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale pięknie, łoł
Co to za miscant ten przebarwiają się na pomarańczowo?

No właśnie ten miskant to zagadka. Kupowałam go jako ML, a że nie miałam zielonego pojęcia jak wygląda to dali mi to...dopiero na forum zobaczyłam jak powinien wyglądać ML czyli ten to NN
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:55, 08 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Haniu, ta jabłonka Adirondack to jak u. Izbie rośnie. Mam ją ale jeszcze malutką i nie wiem ile jej miejsca zostawić

Mam ją od zeszłego sezonu. To kolumnowa jabłonka. Miskant ma pióropusze na wysokości powyżej 2,5 m.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:54, 08 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ewa a co to za trawa tez ma piekne wiechy srebrzyste. Bo dalej to Memory.

Juz powinnas nawiez i to zaraz na szczescie jest cieplo. Troche pozno, daj mniejsza dawke. Moj trawniczek 3 tygodnie temu byl nawozony ok 15 wrzesnia.

To mój ulubiony obok Memory miskant Silberspinne, posadzone wiosną zeszłego roku, jest teraz olbrzymi.
Zagapiłam się z nawożeniem, jutro kupię nawóz i mimo choroby sypnę. Dziękuję.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:44, 08 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Waldek no własnie ja mam te nabrzmiałe kolby i z niektórych wystają takie małe na 1cm kotki. spektakl dopiero się zacznie jak pogoda dopisze

U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.
Słoneczny Ogród 21:22, 07 paź 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

To miskant Silberfeder.
Kwiaty we włosach 20:44, 07 paź 2018

Do góry
A co sądzicie o takiej trawie Miskant chiński 'Malepartus' , ma ktoś? Przymierzam się do niej.
Kwiaty we włosach 20:36, 07 paź 2018

Do góry
Mireczko tj. miskant Memory.
Sylwia las mam z jednej strony,z drugiej strony mam Wartę i jedno i drugie widzę z podwórka. Spokojnie u nas, z dala od zgiełku.
Jolka dzięki, dynie własnego chowu.A w donicy miniaturowe białe chryzantemy i trzmielina.
Ewka cieszę się,że zaglądasz do mnie.Jeszcze niektóre rośliny nieprzerwanie kwitną.
Aniu i Dano dzięki za wizytę,oj tak w lesie jest teraz pięknie, spokój,słońce przebija się przez liście. Trawy teraz rządzą, gdyby nie one smutno by było w ogrodach.
Pamiętajcie o ogrodach 20:21, 07 paź 2018

Do góry
Dziś była miło i ciepło, słonecznie:
spacer po ogrodzie
zawilce

miskant variegatus zaczyna kwitnąć

młodziutka trzmielina oskrzydlona

i stareńki przebarwiający się octowiec
...uDany ogród 19:23, 07 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
A co to za trawy te pomarańczowe koło leżaczków ??

Aniu to miskant cukrowy, trochę próbuje się rozłazić, ale skutecznie mu to przerywam. Jest śliczny i delikatny.

Kwiaty we włosach 15:56, 07 paź 2018

Do góry
Witam wszystkich ogrodników

Elu oto ten miskant -różne ujęcia

Kwiaty we włosach 07:02, 07 paź 2018

Do góry

przepiękne ujęcie, co to za miskant?
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 22:36, 06 paź 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)

Moje gracki nad jeziorem nie kwitną jeszcze.

moje też nie ale czekaj czekaj to te same gracki

za to miskant olbrzymi kwitnie mi

przez przypadek wpadłam na fotki z jeziora na moim laptopie, jaka mania była mała szok! a to przecież tylko rok?!
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:19, 06 paź 2018

Do góry
Dalia na tle przebarwione go miskanty

I miskant

Gwiazda narożnika ogródka

I ŚŚ też ładnie się przebarwia

A na deser chlebek z żurawiną na zakwasie od Mary
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:52, 06 paź 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ogrodowe bajanie - zimą koniecznie.
Ale że do zimy jeszcze trochę, a dziś mam luźniej, to chociaż zostawię kilka wrześniowych zdjęć.
Na pytania, które ciągle cierpliwie - albo może już nie - oczekują na odpowiedź, odpiszę w przyszłym tygodniu.

We wrześniu ten kącik najbardziej mój wzrok przyciągał, cudowna persikaria orientalis, miskant Kleine Fontane oraz miłka Wind Dancer.

To różowe toż to cudo jakieś. Gdzie nabylas? Napisz coś więcej o tym cudzie. Jak wysoko rośnie?
Ogród pod lasem 18:50, 05 paź 2018

Do góry
No, ja wiedziała, że tak będzie...Aniu, no co tu dużo pisać, no bajka... A ta róża.. nie dziwię się, Iza, że od razu nabyłaś...Ach..
Kwarteciku, na ostatnim zdjęciu - który to miskant? Bo nawet znalazłam w którejś szkółce No 37 ale boję się teraz brać. Wstrzymać się do wiosny, czy zamawiać??
Dobra, to sobie jeszcze raz obejrzę...
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:31, 05 paź 2018

Do góry
Ogrodowe bajanie - zimą koniecznie.
Ale że do zimy jeszcze trochę, a dziś mam luźniej, to chociaż zostawię kilka wrześniowych zdjęć.
Na pytania, które ciągle cierpliwie - albo może już nie - oczekują na odpowiedź, odpiszę w przyszłym tygodniu.

We wrześniu ten kącik najbardziej mój wzrok przyciągał, cudowna persikaria orientalis, miskant Kleine Fontane oraz miłka Wind Dancer.

A jak obok jest jeszcze aminek i stipa z ukrytymi dodatkami, to chyba już nic więcej nie trzeba. I do tego zamierzam dążyć...

Ogród z wilkiem zamkn. 06:39, 05 paź 2018

Do góry
Madziu ślicznie u Ciebie super urosły Ci już roślinki widać,że dobrze się u Ciebie czują gdzie nie wejdę rzuca mi się w oczy nazwa miskant memory faktycznie pięknie się on prezentuje. Pomiziaj ode mnie wilczka i miłego piątku życzę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies