Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu

Wzgórze chaosu

Iwonka 05:53, 26 paź 2018

Iwonka 06:02, 26 paź 2018

Pięknie przebarwiają się liście borówki amerykańskiej. Do kompletu w pobliżu rośnie czerwony klon
Iwonka 06:08, 26 paź 2018

Na pierwszym planie hortensja Silver Dollar, po limce i vanilce trzecia ulubiona

Klon globosum to mój kolejny ulubieniec Nazywam go jesienną żarówką, która rozświetla i umila widok z kuchennego okna.
Iwonka 06:12, 26 paź 2018

Gwiazda trawnika przy altanie Glediczja trójcierniowa - piękna o każdej porze roku... Dostała w tym roku nowe towarzystwo Zamiast limonkowych i czerwonych żurawek posadziłam rozplenice Hameln, limonkowe jeżówki i jako obwódkę Hakone Ben Kaze. Zobaczymy czy się polubią
Iwonka 06:17, 26 paź 2018

Miskant olbrzymi z każdym rokiem jest coraz bardziej olbrzymi Mimo, że za każdym razem odrasta od nowa. W przyszłym roku czeka nas ograniczanie nieco jego podstawy. Jeśli ktoś chciałby sadzonkę to dajcie znać
Iwonka 06:24, 26 paź 2018

Uwielbiam ten widok z kuchennego okna Srebrnych świerków udaję, że nie widzę Jesienne liście robią tu całą robotę
Iwonka 06:28, 26 paź 2018

Trochę spamowania, ale mam nadzieję, że nie zanudzam za bardzo
Iwonka 07:11, 26 paź 2018

Jesień jest cudna, zwłaszcza gdy własnoręcznie nie musimy grabić tych wszystkich liści W tle przepiękny o tej porze roku krakowski Park Bednarskiego i Aleja Waszyngtona. I ostatnie dni ładnej pogody...
Magleska 07:19, 26 paź 2018

Ale miałam niespodziankę do porannej kawy
Cudowne fotki .......zmiany pooglądałam ......

ta rabata pod Glediczią do odgapienia

Co to za klon na żółto się przebarwiający ??? Cudoooooo takiego nie mam i już bardzo chcę mieć .....

Widok z okna kuchennego - tylko stać ,gapić się i marzyć .....

Fotki Twoje w liściach śliczne .....
Jestem pod wrażeniem zmian .... i tak Twój ogród był i jest piękny ,a teraz ulepszyłaś go niesamowicie
Buziaki
Iwonka 07:28, 26 paź 2018

Magleska napisał(a)
Ale miałam niespodziankę do porannej kawy
Cudowne fotki .......zmiany pooglądałam ......

ta rabata pod Glediczią do odgapienia

Co to za klon na żółto się przebarwiający ??? Cudoooooo takiego nie mam i już bardzo chcę mieć .....

Widok z okna kuchennego - tylko stać ,gapić się i marzyć .....

Fotki Twoje w liściach śliczne .....
Jestem pod wrażeniem zmian .... i tak Twój ogród był i jest piękny ,a teraz ulepszyłaś go niesamowicie
Buziaki

Magduś również ściskam mocno I zaraz biegnę do ciebie, straszne mam zaległości...
Ten klon to Dissectum zielony. Przez cały sezon ma taki nieco limonkowy kolor a jesienią przebarwia się na żółto. Teraz patrzę przez okno, że już brązowy się robi, za parę dni pewnie zgubi wszystkie liście. Jak nic trzeba będzie grabić. Po tych wiatrach miskant olbrzymi zaśmiecił mi cały ogród, ale nawet mi się to podoba