Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 07:43, 21 paź 2018

Fuksja napisał(a)

Moi teściowie kupili kilka lat temu miskanta pod nazwą Miskant chiński i on wygląda tak samo jak ala m. gracillimilusy kupione przez klika osób na forum. Można nawet kupić nasiona miskanta chińskiego a co on za jeden to nie wiadomo.
I o to mi chodziło, że to może ten m. chiński sprzedany jako m. chiński gracillimulus.

Przepraszam ale dalej nie rozumiem. Może napiszę jak rozumiem a Ty wyprosuj moją niewiedzę

Miscanthus sinensis Gracillimus brzmi nazwa. A to miskant chiński Gracillimus
Bogdzia 08:11, 21 paź 2018

Ula zdrówka, słoneczka i deszczu ile potrzeba , niech Ci kwiatki pięknie kwitna a Twój piękny uśmiech zawsze gości na buzi.
anabuko1 09:11, 21 paź 2018

Ula , wszystkiego naj,,najlepszego!
Dużo radości życiowej i ogrodowej!!

Urszulla 10:12, 21 paź 2018

Bogdzia napisał(a)
Ula zdrówka, słoneczka i deszczu ile potrzeba , niech Ci kwiatki pięknie kwitna a Twój piękny uśmiech zawsze gości na buzi.

Dziękuję za pamięć. Smacznego

Urszulla 10:15, 21 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
Ula , wszystkiego naj,,najlepszego!
Dużo radości życiowej i ogrodowej!!

Dzięki. Aż mi głupio bo nie pamiętam o imieninach i stresuje mnie nawet fakt przyjmowania życzeń.
Adela 10:18, 21 paź 2018

Ula, ten kwiatuszek przyjmij wraz z życzeniami wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń
Buziaki
Urszulla 13:28, 21 paź 2018

Adela napisał(a)
Ula, ten kwiatuszek przyjmij wraz z życzeniami wszystkiego najlepszego, zdrówka i spełnienia marzeń
Buziaki

Dzięki

Zobacz co zakwitło od Ciebie na moje imieniny za rok będzie już fajna roślinka i będzie widoczna w cienistym zakątku.

Adela 14:12, 21 paź 2018

Ha, odętka Fajnie Dość szybko się rozrasta, ale nie wiem jak sobie poradzi w cieniu. Lubi słońce i półcień.
Miłego świętowania
danuta_szwajcer 16:07, 21 paź 2018

Ula Wszystkiego co najlepsze, niech Ci kwiatki rosną i się rozmnażają, dużo sił, wytrwałości, optymizmu a wszelkie kataklizmy niech Cię omijają i najważniejszego to Zdrówka i miłości

Pięknie Ci wszystko rośnie, dużo zmian i pracy widze, u mnie zakwitły pierwszy raz zebrnusy i są boskie, no i pamiętasz jałowca co mieliśmy go ciąć? To melduje jest przycięty i fajnie teraz Wkrótce wróce to pokaże. Buzka
Urszulla 19:43, 23 paź 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ula Wszystkiego co najlepsze, niech Ci kwiatki rosną i się rozmnażają, dużo sił, wytrwałości, optymizmu a wszelkie kataklizmy niech Cię omijają i najważniejszego to Zdrówka i miłości

Pięknie Ci wszystko rośnie, dużo zmian i pracy widze, u mnie zakwitły pierwszy raz zebrnusy i są boskie, no i pamiętasz jałowca co mieliśmy go ciąć? To melduje jest przycięty i fajnie teraz Wkrótce wróce to pokaże. Buzka

Danusiu, czytam i cieszę się że dałaś znaki. Więc kwiatek zostawiam prawdziwie nadal kwitnący, w tym sezonie róże zaskakują
To parkowa, łodyga ma 1.5m podobnie jak Chopin.