Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 16:07, 25 paź 2018

Anda napisał(a)
Widoki jesienne u Ciebie bardzo ladne Lisci pelno, mozesz zbierac na kompost LI sliczny ma kolor.

no wlasnie kombinuję, czy nie udałoby się w worku jakimś przekompostować tego co się zbierze (inaczej się u mnie zwyczajnie nie da )
zoja 16:38, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Dzięki Zojka (Kuba ma w przedszkolu dziewczynkę w grupie o tym imieniu ) Jesień już jak się patrzy, choć jeszcze nie jestem fanką tej pory roku może jak mi sie trawki rozrosną?

Imie ladne, ale nie moje - gdyby bylo moje to nie z malej litery
Ja bym byla fanka jesieni gdyby po niej nie nastepowala zima
Kasia_CS 18:07, 25 paź 2018

BKosimkArt napisał(a)

No to super... a mogę Ci wysłać?? bo jakoś ciągle mi nie po drodze...

Ale że już?! Wysłać pewnie, tylko może na wiosnę lepiej?
Kasia_CS 18:09, 25 paź 2018

zoja napisał(a)

Imie ladne, ale nie moje - gdyby bylo moje to nie z malej litery
Ja bym byla fanka jesieni gdyby po niej nie nastepowala zima

A to z tymi imionami to różnie a jaka jest geneza Twojego nicku?

No tak, układ por roku ma ogromny wpływ na ich lubienie lub nie w tej opcji i ja bym lubiła jesień
Kasia_CS 20:16, 25 paź 2018

Trawki od Toszki przed cisem, ale nie wiem jakie to

Ogrodówka, która moja Mama w L kupowała, a powiększyła swoje wymiary 4krotnie, pięknie zimuje i obficie kwitnie na różowo. Teraz przykuwa oko czerwienią

Aureola jednak kwitnie, choć bardzo skąpo

Jedna z ostatnich kwitnących jeżówek bezodmianowych wykopana we wrześniu i siedzi w donicy - nie wiem czy ją zadołuję, czy będzie testowanie jej żywotności w donicy - ogólnie jest do wydania.
Kasia_CS 20:31, 25 paź 2018

Rodek chyba się nie dał jednak uratować - z jednej strony trochę cieszy mnie myśl, że na jego miejsce coś nowego będzie, choć jeszcze nie wiem co

Listki rutewki są bardzo zjawiskowe, takie filigranowe

Miskant już stracił kolory

Patrzę na tą kępkę codziennie i już marzę o kolejnych
m_gocha 22:05, 25 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Listki rutewki są bardzo zjawiskowe, takie filigranowe

Patrzę na tą kępkę codziennie i już marzę o kolejnych

O rutewce ostatnio dość głośno na różnych wątkach Kusi, oj kusi
A co to za trawa w tej kępce? Muszę się bardziej zatrawkować
Szukam sprawdzonych, niekłopotliwych i ładnych traw - raczej niewysokich, o wąskich liściach i ładnie wyglądających cały sezon Ależ lista wymagań
nicol21 22:39, 25 paź 2018

Przyjemna ta jesien u Ciebie. fajne zmiany poczyniłaś w tym sezonie.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Kasia_CS 09:13, 26 paź 2018

m_gocha napisał(a)

O rutewce ostatnio dość głośno na różnych wątkach Kusi, oj kusi
A co to za trawa w tej kępce? Muszę się bardziej zatrawkować
Szukam sprawdzonych, niekłopotliwych i ładnych traw - raczej niewysokich, o wąskich liściach i ładnie wyglądających cały sezon Ależ lista wymagań

Ja rutewką się zachwyciłam niedługo po rejestracji na O, jak poznalam w jednym z wątków, pewnie wtedy jednym z nielicznych, gdzie była rutewka Napaliłam się na nią okrutnie, stacjonarnie nie była nigdzie u mnie do dostania, chyba że w szkółkach, których jeszcze wtedy nie odwiedzałam (a teraz też sporadycznie ) Najfajniejsza wg mnie jest najzwyklejsza Delavaya albo w odmianie Splendid white. Mam też Hinckley, ale krótko ma kwiaty i są mniej ciekawe. A najmniej interesująca jak dla mnie Elin (o ile to ona) bo i wysoka i nijaka i ma żółtego sporo gdy przekwita - no żadnego ukłonu z jej strony do mnie

A trawka to Trzcinnik krótkowłosy pozbawiony kłosów przez szkółkę )pewnie o transportu tak zrobili) - kępa bardzo ładnie wygląda, z kłosami pewnie będę jeszcze bardziej ją wielbić. Ale to świeży zakup, więc na miarodajną opinię nie można jeszcze liczyć. Ogólnie to większa trawka jednak.

A wąskie liście dla Ciebie to takie jak ma montana czy jak np Ice dance?
Kasia_CS 09:14, 26 paź 2018

nicol21 napisał(a)
Przyjemna ta jesien u Ciebie. fajne zmiany poczyniłaś w tym sezonie.

Dzięki Ewelina Mnie trochę brakuje jeszcze kolorów, bo są smutne miejsca - a w sumie to takie przeważają A gdyby były takie klony jak u CIebie, to byłaby poezja kolorów!