Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:08, 18 paź 2019

Do góry
To już chyba ostatnie kwiatki w ogrodzie.

Przedziwny Ogród 20:06, 18 paź 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
nie martw sie u mnie z czasem też problem i to wielki

i mam dokładnie tak jak napisałaś toćka w tockę

Aż mi lżej

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 18 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ale narobiłaś smaka na ciacho. Ale może jakoś do niedzieli wytrzymam.... mam urodziny wnusi...to będzie torcik!
Jutro będę miała gości, więc dziś też piekłam i do popołudniowej kawki zjedliśmy trochę. My straszne łasuchy jesteśmy i czy jetem na ostrej diecie, czy bez diety waga ciągle ta sama. Mam niedoczynność tarczycy, a ona nie daje mi schudnąć. Wszystkiego dobrego dla wnusi.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 18 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotka ślinka mi cieknie .....mniam .....

I wycieczka fajna i piękne kadry z ogrodu a paskudny współczuję .....
Pozdrowionka
dziś też mam pyszne ciasto, lekkie i winne, czyli wysmażone jabłka z gruszkami + galaretki + masło , a na dole i górze puszysty biszkopt polany czekoladą.
Mam tylko nadzieję, że to nie był kleszcz i nie przysporzy mi dodatkowych problemów. Za miłe słowa dziękuję i pozdrawiam.

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 19:50, 18 paź 2019

Do góry
Kwitną zimowity i wrzosy
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:44, 18 paź 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale fajne fotki, wiewórki oswojone już: A u Ciebie jeszcze kolorowo i cynie masz jeszcze? Bo u mnie juz dawno mroz zniszczył Trawniczek marzenie żeby taki latem był no nie? Bo też u siebie ciesze sie dopiero teraz zielenią E tamm żadna starsza Pani, masz dziewczęcą urode i uśmiech. Tez za pare tygodni osiągne wiek emerytalny haha ale seniorką się nie czuję Dorotko to nasze dzieci tak szybko się starzeją Jesien mamy cudną i oby jak najdłużej Pozdrawiam
Cynie już umarzły zdjęcia były z 10. października, trawniczek jest teraz super. Za dziewczęcą urodę ślicznie dziękuję, ale zapewniam Cię, że wstawiałam tylko dobre zdjęcia, albo takie, na których nie wszystko widać. Mnie też w duszy gra ta dziewczyna z przed wielu lat. Podobno starość to stan umysłu, a ja nie pozwalam sobie na myślenie o starości to był tylko taki żarcik.
Nie jestem 50 latką mam 18 lat i 36 letnie doświadczenie.

Ptasi gaj 19:35, 18 paź 2019

Do góry
Koniecznie wpisuj i kup. Jeszcze są teraz najlepiej kupić widzisz jak się przebarwia. U mnie dwa obok siebie posadzone.

Poniżej fotka różowego z czerwca

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:30, 18 paź 2019

Do góry
Mari napisał(a)
Pięknie jak zawsze. Wysłałam ci priv-
Dziękuję. Odpisałam

Na zielonej... trawce :) 19:30, 18 paź 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Królowe ogrodu - brzozy

Śliczny jesienny ogród

Co to za klonik? Piękny
Nie mogę też nigdzie w okolicy dostać wrzośców Golden starlet
Jesienią mówią "proszę pytać na wiosnę" a wiosną , że "pytać jesienią"
Ogrodowa fauna 19:28, 18 paź 2019

Do góry
monteverde napisał(a)
Badara ty im dajesz kopulować,a ja je niszczę, składają jaja na liliach i je obżerają,paskudne robactwo))) po lewej stronie masz zjedzony listek,nie mam takiego zdjęcia co widać,że żerują)

One nie lubią zapachu mięty, czasami wtykam pogniecione listki mięty w lilie i to je odstrasza na chwilę, pewnie lepszy był by jakiś oprysk z mięty.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:28, 18 paź 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Niesamowite, że ta Anabelka u Ciebie jeszcze tak świeżo wygląda i jeszcze z tą trawą na plecach Cudny widoczek!!!
Dzięki za spacer po Łazienkach,ślicznie jesienią...
Czy te teraz kwitnące lilie są wrażliwe na ewentualny przymrozek? Czy u Ciebie Dorotko był w ogóle...?Masz jeszcze kwitnące cynie i dalie...czy to wcześniejsze zdjęcia?
Nie wszystkie anabelki wyglądają tak dobrze, te co widać z altany są ciągle w cieniu i ich słoneczki nie przypiekło i przymrozek też ich oszczędził. Ostatnia anabelka jest przypieczona przez słoneczko. Po drugiej stronie tych traw też już mam dwuletnie anabelki z patyczkóe. W przyszłym sezonie powinno być ich widać, o ile miskanty ich nie uduszą. Te lilie przetrwały przymrozek, reszta nie przeżyła. Nie wiem, czy to zasługa odmiany, czy fartowne miejsce. Zdjęcia wstawiam z 10 października, a przymrozek był z 10 na 11 października. Cynie , dalie, większość jeżówek przemarzły.

Tu widać z drugiej strony posadzone anabelki, a między nimi są posadzone białe lilie. Tworzyły świetny duecik.

Obie Larisy nadal kwitną.
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:15, 18 paź 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Jaka tam starsza pani
A powiedz mi, kiedy lepiej sadzic lilie? Teraz czy np.w kwietniu?
No wiesz jak ma się ponad pół wieku i złośliwego raka to czasem moje samopoczucie jest takie jakbym miała sto lat, ale tylko czasem. Co do lilii to zależy co bierzesz pod uwagę. Jeśli zaryzykujesz jak ja i posadzisz początkiem lipca to jest duże prawdopodobieństwo, że będziesz się cieszyła kwiatami lilii pod koniec września i w październiku. Niestety u mnie w tym roku ponad połowa lilii przemarzła. Był w jedną noc przymrozek ok. -6 stopni. W lipcu widzę gdzie mogę jeszcze dosadzić kolejne lilie. Wiosną też dosadzam lilie tam gdzie nie mogę wsadzić latem, czyli w trawach, a zapewniam Cię że połączenie lilii i traw jest super.

Te lilie przeżyły pierwszy przymrozek.

Ptasi gaj 19:05, 18 paź 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Powyżej tulipanowiec i dab monument obecnie ok 7 m bardzo ładnie rośnie polecam

Poniżej perukowce

Ela
Tym perukowcem mnie rozłozylas na łopatki.
Cudny .
Koniecznie muszę go kupić .
Dopisuje do listy
Chyba że jeszcze gdzieś go wytropie

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:55, 18 paź 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Piękna wycieczka.
Piękne wspomnienia
Wycieczka świetna, ale przywiozłam z sobą jakąś paskudę. Wpiła mi się w nogę, na kleszcza za jasne to stworzenie. Zdjęć mam dużo na pewno będę do nich co jakiś czas wracać.

Wirtualny poczęstunek.

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:54, 18 paź 2019

Do góry
Cisek posadzony myślę,że wpasował się idealnie

Memory przebarwiają się cudnie

Świdośliwa też ostania jej sesja,bo listki gubi

Pamiętajcie o ogrodach 18:50, 18 paź 2019

Do góry
Dziś trochę szersze kadry. naśmieciło liśćmi ale ich jeszcze nie grabię bo na drzewach mnóstwo.

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 18:33, 18 paź 2019

Do góry
gierczusia napisał(a)
Potem było tak ..pierwsze zarysy geometryzacji ogrodu ...czy dobrze zrobiłam ?? sama nie wiem ..wielokrotnie namawialiście mnie na zmianę stylu na proste linie ..czy to się sprawdzi ..zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu

Ten zygzak to ścieżka będzie? Bo mi się wydaje po prawej bardzo szeroka ta rabata nie będzie problemu z pielęgnacją? Chyba, że to trawnik ma być...
Masz może jakiś planik wyrysowany? Zdradź plany choć ciut ciut co? Jakie rośliny w planach?
Ale robota jak już zaczęta to widać, że idzieKibicuję

edit. teraz się dopatrzyłam, że tam jeszcze sznurki dodatkowe kształty wzdłuż zygzaka nanoszą, to już mnie mega zaintrygowało
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:27, 18 paź 2019

Do góry
Przymiarka Doorenbosów na wjazdowej, ciągle mi coś nie pasuje, jutro będę jeszcze przestawiać.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:25, 18 paź 2019

Do góry
Taka sytuacja komunikacyjna

Spoko, sklep mam blisko
Choroby klonów, klon - Acer 18:20, 18 paź 2019

Do góry
Poglądowo wklejam jeszcze zdjęcia całego drzewka i zbliżenie liści, chyba po nich też widać, że klon nie jest w najlepszej formie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies