Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Księżycowy... 10:27, 04 sty 2020

Do góry
mira napisał(a)
Wiesz że własnie o tej porze czekam na takie fotki u Ciebie Ogród po całości pokazany wygląda w tej zimowej szacie wspaniale.
Mi się wydaje że może być mokry rok....

Niemniej życzmy sobie żeby był ogrodowo dobry, a ja życzę Ci jeszcze zdrowia i realizacji planów !

Miro, bez zimowej szaty, ogród jest szaro-bury, jak to ogrody bylinowe, i nie prezentuje się już tak fajnie. Nie mniej, przemyślałam sobie to dzisiaj i chyba jednak nie potrafiłabym wprowadzić za dużo zimozielonych, bo to już nie byłby "mój" ogród. Bo ja lubię po prostu tą zmianę, ten motyw śmierci i narodzin. M. mówi, że już nie może się doczekać, kiedy zetniemy wszystko za dwa miesiące , będzie łyso i nagle wszystko będzie się zaczynać od początku.

Co do zimozielonych, nie iglastych, taką ostatnią sztukę wilczomlecza udało mi się zdobyć jesienią w Wojsławicach. Stoi zadołowana w ogrodzie i jak widać, ma się dobrze. Absolutnie nie wiem, jak obchodzić się z nim dalej, jak pomnożyć, bo bardzo chciałabym mieć go więcej w ogrodzie.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:20, 04 sty 2020

Do góry
Ocieplenie się kończy robić
Ogród wśród pól i wiatrów 10:03, 04 sty 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Jolu ale masz piękną zimę w pięknym ogrodzie
Przejrzałam wątek Twój - początki nasadzeń, potem po łebkach i dokładnie 2019 rok i jestem w totalnym szoku, brak słów, nasadzenia cudowne, piękne obfite rabaty, zdrowe bujne kępy roślin, bajka Jak to dobrze móc tworzyć ogród na czystej kartce pod okiem Ogrodowiska ... Druga sprawa to masz słoneczko w ogrodzie i możesz mieć kolorowe kwiecie, zazdroszczę, oczywiście pozytywnie I te widoki ...
Będę zaglądać, pozdrawiam

Witaj Ania Dziękuję za odwiedzinki i za miłe słówka Rzeczywiście, patrząc po zdjęciach .. rok do roku... to ogród nabrał masy, rozrósł się, zagęścił. Coraz więcej przycinamy, niż dosadzamy Słońca sporo, teraz dopiero trawy zaczynają cieniować teren, winogrona, drzewa w sadzie, no i brzozy. Moje obecne wyzwania to głównie atakujące ogród patogeny, grzyby, i inne dziady. Ciężko mi utrzymać zwłaszcza winogrona bez mączniaka, jabłka bez parcha... No i odwieczna walka z chwastami!! Ale co tam.. coś trzeba robić

Pozdrowienia zostawiam wraz z bażantem naszym ogrodowym
I oczywiście zapraszam zawsze

Jeżówkowe-Love 09:14, 04 sty 2020

Do góry
Asieńko czy pamietasz jaka to odmiana rozchodnika ?
Metamorfozy ogrodowe 01:47, 04 sty 2020

Do góry
rok 2013:

to samo miejsce - rok 2019:

Będzie bajka... 01:36, 04 sty 2020

Do góry

Będzie bajka... 01:29, 04 sty 2020

Do góry
Witam wszystkich. Bardzo dawno nie było mnie na forum, ale to nie znaczy że nie czytałam i śledziłam wątków. Przez ten czas bardzo dużo pracy poświeciłam na planowanie i prace ogrodowe. Wszystko wykonane własnymi siłami i z własnymi pomysłami.

Tak było w 2013:

Tak było w 2019.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 00:22, 04 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Opracowałam schemat, Justyna narysowała. Mam wydrukowany na A3, będę oprawiać w ramy i robić pokazowy kompostownik mały, ze szklaną szybą, żeby widać było przekrój i co się w środku dzieje.

Gupio zapytam...a my możemy skopiować ten rysuneczek?

Ja też dużo korzystam z artykulików,dzięki za wszelką wiedzę Danusiu!
Za drzwiami do ogrodu... 00:08, 04 sty 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu zobacz jakie u mnie foty wiosenne

Właśnie się do Ciebie Elu wybierałam, po odpisaniu na Twój poprzedni post A ty u mnie
Teraz byłam,widziałam, dziwne to wszystko,ciekawe co nas czeka wiosną?
Moja forsycja też już zapowiada kwiecie... może utnę na wcześniejszy bukiet?
Ogród z uśmiechem 23:53, 03 sty 2020

Do góry

Fotka którą można powtarzać setki razy i się nie znudzi. Te i powyższe z tego wpisu przekopiowalam tylko jedna.

Jolu aby w tym roku zdrówko dopisało. Szczęście i wszystkie inne dobra płynęły do ciebie strumienie - życzę z serca.

Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:45, 03 sty 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)

Dziekuje za wszystki rady (wczoraj czytalam artykuly o komposcie super sa

Opracowałam schemat, Justyna narysowała. Mam wydrukowany na A3, będę oprawiać w ramy i robić pokazowy kompostownik mały, ze szklaną szybą, żeby widać było przekrój i co się w środku dzieje.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:42, 03 sty 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:32, 03 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
w między czasie nakarmione ptasie

Z tymi wycinkami drewmianymi to wszyscy jesteście zdolni

A mi się takie karmniki marzą, moje plastikowe są kiepską namiastką.
Za drzwiami do ogrodu... 23:32, 03 sty 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Wszystkiego najcudowniejszego w Nowym Roku. Nich Ci się spełnią wszystkie marzenia i plany

Agatko, bardzo dziękuję
Ptasi gaj 23:30, 03 sty 2020

Do góry
Dzisiaj zrobiłam taką fotki na osiedlu i to nie jeden krzak.
Prawie wszystkie pigwy kwitną całe w pakach. Jak żyje nie widziałam takich anomalii. Forsycje mają spore zalążki kwiatowe

Za drzwiami do ogrodu... 23:14, 03 sty 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Aniu, a ja ostatnio lubię proste i niepracochłonne rozwiązania. To na zdjęciu przypadło mi do gustu więcej nie potrzeba
Ogród masz bardzo dekoracyjny o każdej porze,płotki i podpory mają swoją rolę latem a zimą są świetną dekoracją

Moje dekoracje robiłam w zawrotnym tempie,im mniej czasu,tym szybciej idzie
Dobrze,że wcześniej nacięłam wszelkich gałązek i bylinowych suszków.
Wszelka biała architektura ogólnie dobrze się prezentuje w ogrodzie. Ale wymaga już odmalowania,oby wczesnowiosenna pogoda sprzyjała, bo jak rozwiną się róże to ciężko będzie z malowaniem.A niektóre róże jeszcze teraz nie pogubiły liści i maja nabrzmiałe nowe pąki liściowe. Płotek po dwóch sezonach miejscami wygląda tak. Może ktoś poradzi jakąś(białą) super farbę impegnujacą

Przedziwny Ogród 23:07, 03 sty 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Agatko samych radości w Nowym Roku

Dziękuję bardzo i odwzajemniam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:04, 03 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
i są tu
jak urosną rośliny fajnie będzie
Ale extra drzewo!!! Wszystkie dekoracje przednie. Ostatnio w Mai powtórki były i z przyjemnością ponownie obejrzałam twój ogród. Podziwiam was za cały ten ogrom pracy, realizację marzeń mimo przeciwności i świetne kompozycje i dodatki. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Przedziwny Ogród 23:03, 03 sty 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
Dekoracje cudowne

Bardzo pięknie

Dziękuję bardzo

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:37, 03 sty 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiula, cudnie wyszło.. to wielka przyjemność mieć takie miejsce, zwłaszcza dla nas, pasjonatów. Ja Cię rozumiem i jestem też szczęśliwa, że Ty jesteś

Obserwowałam poprzedni wpis, a dziś także trafiłam tutaj z ciekawości, czy skończone. Patrzę a tu 19 postów... Myślę, zbudowano Gratulacje.

Danuś nawet nie wiesz jaka duma mnie rozsadza - i z tego co wyszło i z tego że sie nie poddałam
Z tego miejsca jest najlepszy widok na ogród, o czym nie wiedziałam nim nie weszłam do psiej zagródki.
Jeszcze 2 sezony temu w grudniu to miejsce wyglądało tak:

Ta psia zagródka to właśnie teraz mój salonik
A teraz ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies