Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:50, 09 lis 2017

Do góry
Projekt bardzo ładny ..... jak drzewa Ci szybko porosły
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:33, 09 lis 2017

Do góry
Niestety czasami życie weryfikuje nasze zamiary Ja musiałam szukać projektu pod koszty wykonania, bo wiedziałam jaki kredyt dostane jako samotna matka z działalnością gospodarczą hahah

Parterówka jest droższa... - większe fundamenty, większa powierzchnia ścian zewnętrznych przeważnie, większy dach... no i działka musi być duża, ale za to jest wygodna.
Ja wybrałam projekt gdzie pokoje dzieci mam na dole, nie wyobrażałam sobie by latać po schodach w górę i w dół bo wciąż coś - a to lekcje, a to obiad - trzeba wołać, a to kłótnie, a to coś innego itp. Życie i tak toczy się na dole więc takie rozwiązanie jest b.dobre.
Na górze robimy właśnie sypialnie, wc, garderobę i biuro tylko dla nas.
Kiedyś jak któreś z dzieci zdecyduje się na studia poza domem, zamienimy się.
Weźmiemy sobie pokoje na dole, a góra zostanie dla córki lub syna, gości itp

Czasami marzy mi się większa powierzchnia metrażowa, ale jak sprzątam to wybijam sobie z głowy te głupoty
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 11:32, 09 lis 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Talenta musimy wykorzystywać...szczególnie drugiej połówki...zapomniałam projekcik pochwalić

Super płytki znalazłaś

A ja już się cieszę-bo powoli będzie się gotował projekt "zadomia"-terenu za domem. Oczywiście roboty pewnie rozłożą się na lata-ale będzie sobie można powyobrażać.
Na zielonej... trawce :) 09:53, 09 lis 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Generalnie nie piszę bo już śpię ale w Twoim wypadku nie sposób się nie odezwać - rozwiązanie z szybami swietne- pracowałam nad takim tylko wysoki na jakieś 12 metrów - istnieje, funkcjonuje i prezentuje się świetnie - rowery będą szczęśliwe

Ogród jak zwykle powala urodą - jest jak wino-za każdym razem piękniejszy

I zmiana tematu-jak nazywa się program/aplikacja/dziennik elektroniczny?

Makusia chyba wagon kawy Ci podeślę, co by Cie wybudziła przecie to zima się nawet nie zaczęła żeby w sen zimowy zapadać

Rowery jak rowery ja będę przeszczęśliwa albo i nie bo firma robiąca takie pawilony kontenerowe ogłaszająca się, że robi pod projekt klienta odpisała, że nie stosują żadnych szyb bezszprosowych, przesuwnych czy chowanych tylko tradycyjne z ramą, drzwi otwierane też nie tak jak chciałam :/

eM mi tu napomknął, że może jednak sami spróbujemy skoro tak... zima długa na poszukiwania, przemyślenia

Ogród dziekuje ja także

Linka do dzienników podsyłam na priva
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:51, 08 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ekonomiczny mi się spodobał, w sam raz na stare lata http://www.doomo.pl/ekonomiczny.html

WOW super ten projekt,bardzo nowoczesny i niedrogi
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 14:48, 08 lis 2017

Do góry
Parterowy! Po co latać po schodach!
Ja bym taki budowała teraz
i koszty mniejsze, bo strop może być drewniany, czy wręcz stropodach.

Fajny projekt

Z ogrodem się rozstałam, da się przeżyć, zwłaszcza że nie był specjalnie udany ani duży.

Pomyśl Danusiu jakie arcydzieło byś teraz stworzyła!!!

Fajny ten projekt, ale więcej okien chcę i po co to skrzywienie takie na siłę?
Przydałyby się też zdjęcia gotowego, a nie tylko wizualizacje...
pewnie jak kupię działkę to projekt na zamówienie / lub gotowy poprawiany, bo za cholerę nie mogę znaleźć idealnego, w każdym coś mi nie pasuje.

No ale ja czepliwa jestem
Na zielonej... trawce :) 12:24, 08 lis 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Widuję takie rozwiązania szybowe na witrynach sklepów no i w wielkich projektach ofkors ciekawe jak się to sprawdza w naszym klimacie

W niedzielę w galerii mieliśmy podpatrzeć czy czasem nie ma na nich gdzieś ulokowanych nazw producentów, mamy pamięć dobrą ale krótką

ps. Sebek przecie to będzie "wielki" projekt"
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:48, 08 lis 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iwonka, podglądam jakiś czas twoj projekt. Super ewoluował. I jest ekstra.
Tylko ja się zgubiłam u Ciebie. Pamiętam piękne nasadzenia, skończone rabaty, a teraz planujesz od początku...
Jakiś czas nie zaglądałam i teraz nie wiem sama co i jak.
Nawet sama chciałam odrobić zaległe lekcje, ale strasznie dużo postów masz wyprodukowanych
To wszystko co pokazuję to jest przed domem tzw przedogródek, nie mogę powiedzieć że jest skończone bo to są naprawdę przypadkowe nasadzenia. Większość roślin pójdzie tam gdzie teraz planuję, czyli na tyły domu. Dopiero w ubiegłym roku zaczęłam zajmować się tą tylną częścią, trudny teren, dużo gruzu i korzeni dlatego tak pomału mi to idzie. Dużo pracy jeszcze, na środku leży wielka kupa kamieni, kilka dzikich mirabelek do wykarczowania, ogólnie był duży bałagan ale stopniowo ogarniam.

Mam nadzieję że Ci trochę rozjaśniłam sytuację, zaraz jeszcze poszukam planu całości.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:34, 08 lis 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja taki oglądałam, ale małe pokoje. http://www.projektyzwizja.pl/projekty-domow/ekonomiczny-2b

łomatko co sie to wyprawia )) nowe domy w planach ))

ten projekt chyba nie jest jakis szczególnie udany ...jak juz to robiłabym na zamówienie np tutaj ) http://www.atectis.pl/projektydomow/

albo z tego cos wybrała http://www.doomo.pl

ale jak sie rozstac z ogrodem??? to bedzie wyzwanie ...bo ja też dom zmieniłabym juz dziś ...a z ogrodem jeszcze nie umiałabym sie rozstac )

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:43, 08 lis 2017

Do góry
Iwonka, podglądam jakiś czas twoj projekt. Super ewoluował. I jest ekstra.
Tylko ja się zgubiłam u Ciebie. Pamiętam piękne nasadzenia, skończone rabaty, a teraz planujesz od początku...
Jakiś czas nie zaglądałam i teraz nie wiem sama co i jak.
Nawet sama chciałam odrobić zaległe lekcje, ale strasznie dużo postów masz wyprodukowanych
Podmiejski ogródek 10:43, 07 lis 2017

Do góry
Ja to z tych Zoś samoś, siostra przerabiała raz jedną i pod koniec prawie powiesiła na latarni.Z projektantem trzeba się zgrać , albo trafić na takiego co bardzo szanuje wizje klienta (skoryguje raczej funkcjonalność niż estetykę),musi być dobry technicznie i mieć dużą wiedzę o dostępnych materiałach na rynku.
Mi się trafiła taka architektka przy projektowaniu domu,zrobiłam jej taki amatorski projekt, miała z niego zrobić taki do urzędu .Zaproponowała kilka poprawek w funkcjonalności i tyle.
Zakręcony ogród 14:26, 06 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Super! Kółko faktycznie trzeba będzie poprawić, ale ogólnie koncepcja się się sprawdza. Dobra robota

Na powyższym zdjęciu widać tylko, że ta duża rabata przed domem jest niezbędnie potrzebna.
Jeżeli byś robiła według planu (mimo wątpliwości dotyczących funkcjonalności jestem za ścieżką mocno zakręcającą) to powinno to wyglądać tak:

No chyba nie będzie innego wyjścia jak wykonać projekt bez poprawek Aż sie prosi jak na to patrzę. Ale muszę to robić stopniowo,żeby mnie eMuś z domu nie wyrzucił
"Póki życie trwa..." 13:10, 06 lis 2017
Do góry
benia9185 napisał(a)
no dobra raz kozie śmierć tak sE nasadziłam "PROJEKT z ZLOTU PTAKA " hahaha aaaa i nie ma tam wszystkich roślin ,bo mi sie nie zmieściło ogólnie ,co gdzie

Kurcze bez wymiarów ciężko mi, wydaje mi się, że niektóre rabatki masz zbyt wąskie by stworzyć piętrowe nasadzenia, a pojedyncze pasy są za wąskie i pustka się robi na środku, ale może coś się pokombinuję, może to tylko złudzenie.
Ogródkowe perypetie:) 15:14, 05 lis 2017

Do góry
Zawody strzeleckie obowiązkowe bo to atrakcja dla dużych i małych

Ale się Krzyś za Michałem stęsknił
Szkoda , ze Młodszy musiał iść projekt robić bo by się sobą nacieszyli i pewnie w piłę pograli
Moja działka na Dębowym Lesie 11:06, 05 lis 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Pozdrawiam Aniu

Dziękuję,ża podrowionka i ja pozdrawiam

sierotka napisał(a)

Oj będę będę chciała Aneczko ☺
A męzus Twój pracuje nad tarasikiem naszym ?
Ciekawi nas projekt i reszta

Trochę się działo ostatnio, sorki.Dlatego się nie odzywałam.
Mieliśmy awarię w domu, salon malowany.
Porządki na grobach.Syna z ponowną operacją.I ja zachorowałam.
Kiepsko się czułam .Ale już lepiej.
Jak gorączka męczy i kaszel dusi,że mało płuc nie wyplujesz, to nic się nie chce.
Projekt jest.
W tym tygodniu będą jeszcze ok, środy wędlinki wędzone.Dla ciebie też

Zielony zielonym pogania :) 19:45, 04 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
To się ujawnię u Ciebie mnóstwo świetniej pracy wykonaliscie, gratulacje. Fajnie, że masz projekt od Asi, teraz tylko się go trzymać. Murek bardzo fajny, ogrodzenie profeska. Zazdroszczę ogrodzenia, ja dopiero zamówiłam z paneli stalowych 3D, a bramkę i furtkę bardzo podobne do twoich

Trzymam kciuki za szmaragdy, mogę posadziłam dwa tygodnie temu, więc jesteśmy na podobnym etapie.

Pozdrawiam

Witam u mnie
Z ogrodzsnia jestem mega zadowolona.Cieszę się że Ci się podoba. Też myśleliśmy o panelach ale cenowo było dużo drożej. Za to brama to pomysł M (wyłącznie Jego) trafiony zresztą w dziesiątkę.teraz tylko czekamy na elektryka zeby założył napęd i żebyśmy mogli ja zamykać
Zielony zielonym pogania :) 22:20, 03 lis 2017

Do góry
To się ujawnię u Ciebie mnóstwo świetniej pracy wykonaliscie, gratulacje. Fajnie, że masz projekt od Asi, teraz tylko się go trzymać. Murek bardzo fajny, ogrodzenie profeska. Zazdroszczę ogrodzenia, ja dopiero zamówiłam z paneli stalowych 3D, a bramkę i furtkę bardzo podobne do twoich

Trzymam kciuki za szmaragdy, mogę posadziłam dwa tygodnie temu, więc jesteśmy na podobnym etapie.

Pozdrawiam
Zakręcony ogród 11:28, 02 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ewa już napisała mniej więcej to, co i ja chciałam: tak jak narysowałam, ta ścieżka ma walor ozdoby (właśnie przez powtarzalność kształtu). Tak jak Ty ją narysowałaś - ma po prostu walor funkcjonalny.

Ale coś czuję, że i tak się na tej linii skończy, bo
po pierwsze - nie ja tam mieszkam i naprawdę nie potrzebujesz mojej zgody ani aprobaty na to, co robisz we własnym ogródku
po drugie - już widać, że ten kawałek trawnika w rabacie idzie właśnie tak, jak narysowałaś ścieżkę; żeby ścieżka była tak wygięta, jak ja ją narysowałam, to ten zostawiony kawałek powinien iść bliżej ogrodzenia.

Moją ścieżka nie sugeruj się wcale. Ona była tak bez żadnych planów pozostawiona ,żeby sobie wyobrazić jak to będzie wyglądało. Poza tym i tak darń będzie docelowo wycięta więc ścieżka powstanie tam , gdzie ma powstać. No własnie tylko gdzie. W weekend spróbuję wężem wytyczyć zaprojektowaną ścieżkę i zrobię próbę Może faktycznie nie powinnam się tak jej bać.. Jak powstanie ta rabata obok tarasu to domownicy będą musieli nią chodzić. Chcąc nie chąc
Wiem, że to mój ogród ale też mam świadomość ,że jak zacznę wprowadzać modyfikacje to rozwalę cały Twój projekt i nie będzie już taki świetny.A tego bym bardzo nie chciała. Oj te dylematy...

makadamia napisał(a)
wracając jeszcze do drzew: z tyłu masz duże drzewa, i jak posadzisz przed nimi małe, to będzie zbyt duża dysproporcja pomiędzy jednymi a drugimi. Żeby zachować ładną piętrowość, przy samej altanie posadziłabym z jedno drzewo, które dorośnie mniej więcej do kalenicy domu (to będzie ok. 8 metrów?) a dopiero przed nim ze dwa te gumballe (one chyba powinny stanąć na jakichś 4 metrach, czyli niewiele ponad rynny).

Jeśli boisz się, że tych drzew będzie za dużo, to możesz wybrać jakąś odmianę kolumnową, np.: ambrowiec slender silouette albo grab frans fontaine. Dodatkowa zaleta - będą ładnie kontrastowały pokrojem z okrągłym gumballem
Tych kolumnowych troszkę mniej mniej się boję Zaraz się z nimi zapoznam. Rozumiem,że gumbale tak jak w projekcie z dwóch stron ścieżki powinny się znaleźć?
Zakręcony ogród 22:17, 31 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)
Asia świetny projekt Ci zrobiła, rewelka. Ja bym jednak starała się trzymać tego, jak zaczniesz zmieniać ścieżki nie zostanie zachowana proporcja kół A bazą tego projektu są koła. Też się bałam że robiąc po środku miedzy domami patio utrudnię komunikację i wszyscy i tak będą chodzić na skróty ale o dziwo chodzą ścieżkami przeze mnie zaprojektowanymi Przez patio nie mogą teraz chodzić, bo stworzyłam wielką rabatę w tym miejscu. ODWAGI!

Mówisz ??? Do mnie dwa razy nie trzeba powtarzac i jak pójdę w długą z łopatą to już za późno może być
Czekam jeszcze co autorka projektu na moje pomysły powie.Jeżeli też nie bedzie skłonna do kompromisu nie będę dyskutować
ps Dzięki za odwiedziny i zapraszam częściej
Zakręcony ogród 22:04, 31 paź 2017

Do góry
Asia świetny projekt Ci zrobiła, rewelka. Ja bym jednak starała się trzymać tego, jak zaczniesz zmieniać ścieżki nie zostanie zachowana proporcja kół A bazą tego projektu są koła. Też się bałam że robiąc po środku miedzy domami patio utrudnię komunikację i wszyscy i tak będą chodzić na skróty ale o dziwo chodzą ścieżkami przeze mnie zaprojektowanymi Przez patio nie mogą teraz chodzić, bo stworzyłam wielką rabatę w tym miejscu. ODWAGI!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies