Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:46, 09 lis 2017

Dzisiaj siedziałam i projektowałam ogrodzenie działki, matko jakie one drooogie...
w końcu wyliczyłam, że ozdobną bardziej wypasiona zrobię tylko bramę wjazdową i furtkę a reszta niestety z paneli 3D siatkowych grafitowych (wyszło 120 mb)
Zupełnie nic nadzwyczajnego a ja się cieszę jak dziecko (chyba mało mi do szczęścia potrzeba), mam już dość braku ogrodzenia
tu tylko cześć frontowa:

Magleska 21:50, 09 lis 2017

Projekt bardzo ładny ..... jak drzewa Ci szybko porosły
eVka 22:05, 09 lis 2017

Magleska napisał(a)
Projekt bardzo ładny ..... jak drzewa Ci szybko porosły

Dzięki, te z przodu od wjazdu są wielkie, to tuje posadzone kilkanaście lat temu
magda19831 06:58, 10 lis 2017

effka napisał(a)
Dzisiaj siedziałam i projektowałam ogrodzenie działki, matko jakie one drooogie...
w końcu wyliczyłam, że ozdobną bardziej wypasiona zrobię tylko bramę wjazdową i furtkę a reszta niestety z paneli 3D siatkowych grafitowych (wyszło 120 mb)
Zupełnie nic nadzwyczajnego a ja się cieszę jak dziecko (chyba mało mi do szczęścia potrzeba), mam już dość braku ogrodzenia
tu tylko cześć frontowa:

Widzę że co do ogrodzenia pidjęliście dokładnie taka sama decyzje jak my Żałuję ze nie wzięłam dziś wolnego
DorKa 08:03, 10 lis 2017

effka napisał(a)
tu tylko cześć frontowa:

Dokładnie wiem co czujesz Ja wprowadziłam się 5 lat temu a dopiero teraz w wakacje z eMusiem ogrodzenie robiliśmy. Jaka radość wielka. Dodatkowo robiliśmy sami ( na znaczy bardziej eMuś ja malowanie i catering ) to tym bardziej cieszyło jak powstawał Cieszę się razem z Tobą
eVka 09:10, 10 lis 2017

magda19831 napisał(a)

Widzę że co do ogrodzenia podjęliście dokładnie taka sama decyzje jak my Żałuję ze nie wzięłam dziś wolnego

Zrobienie ogrodzenia ozdobnego od frontu kosztowałoby tyle co nowy samochód... wolę samochód hehe
Właśnie zjadłam powolne śniadanko i zbieram się zaraz do szkółki po śliwy.
Wasze ogrodzenie bardzo ładne, też macie grafitowe?
eVka 09:13, 10 lis 2017

DorKa napisał(a)

Dokładnie wiem co czujesz Ja wprowadziłam się 5 lat temu a dopiero teraz w wakacje z eMusiem ogrodzenie robiliśmy. Jaka radość wielka. Dodatkowo robiliśmy sami ( na znaczy bardziej eMuś ja malowanie i catering ) to tym bardziej cieszyło jak powstawał Cieszę się razem z Tobą

Dziękuję Ci bardzo, wy macie piękne ogrodzenie z desek, bardzo oryginalne. Taki mąż złota rączka to skarb. Nasze ogrodzenie będzie mój brat stawiał, mąż nie bardzo do takich prac.
DorKa 11:11, 10 lis 2017

effka napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo, wy macie piękne ogrodzenie z desek, bardzo oryginalne. Taki mąż złota rączka to skarb. Nasze ogrodzenie będzie mój brat stawiał, mąż nie bardzo do takich prac.

Skarb to fakt ale jak się kiedyś pokłócimy i policzy mi wszystko prace jakie wykonał w domu do się do końca życie nie odrobię Obiecałam Ci dzisiaj ładna pogodę a tu w całej Polsce ma padać w każdym razie owocnej pracy Czekamy na fotki .
Lulilaj 11:19, 10 lis 2017

effka napisał(a)

Zrobienie ogrodzenia ozdobnego od frontu kosztowałoby tyle co nowy samochód... wolę samochód hehe

Wyszliśmy z tego samego założenia

U nas ogrodzenie to 210 m. bez bram i furtki. Jak wiesz z przodu mamy posadzone tuje, więc doszliśmy do wniosku że ładnych paneli nawet nie było by za bardzo widać. Szkoda było by mi pieniędzy. Chodź od naszych wykonawców słyszałam, że ludzie wydają na nie i po 50 tyś. No ale kto bogatemu zabroni ?

My musieliśmy wziąć ekipę, choć eM miał ochotę robić sam. Wiem, że dałby radę bo to zdolny chłopak jest ale szkoda mi było, żeby kolejny urlop spędził od rana do wieczora przy pracy, tym bardziej, że cały czas jest co robić

eVka 18:29, 10 lis 2017

DorKa napisał(a)

Skarb to fakt ale jak się kiedyś pokłócimy i policzy mi wszystko prace jakie wykonał w domu do się do końca życie nie odrobię Obiecałam Ci dzisiaj ładna pogodę a tu w całej Polsce ma padać w każdym razie owocnej pracy Czekamy na fotki .

E tam jakoś odrobisz
Pogoda były bardzo ładna, ciepło, nie padało, lekko kropiło dopiero jak ciemno się zrobiło.
Fotki zaraz wgram