Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

malkul 13:18, 08 lis 2017

pokazywałas jakie już piękne rzeczy w domu czekają????
wrobelki 17:34, 08 lis 2017

Kasia super projekcik i kafle też A jak prace w ogrodzie udało się już wszystko przygotować na zimę? Ja miałam teraz trochę pogody to co się dało to porobiłam mało co zostało, ale to jak już się przymrozki zaczną dokończę
kasja83 11:32, 09 lis 2017

Agania napisał(a)
Talenta musimy wykorzystywać...szczególnie drugiej połówki...zapomniałam projekcik pochwalić

Super płytki znalazłaś

A ja już się cieszę-bo powoli będzie się gotował projekt "zadomia"-terenu za domem. Oczywiście roboty pewnie rozłożą się na lata-ale będzie sobie można powyobrażać.
kasja83 11:33, 09 lis 2017

Krakus napisał(a)

pomysł ciekawy czekamy na foty z realizacji bo płytki stylowe...coraz większa moda na tego typu wzory...

Motyw taki widziałam przewija się już od jakiegoś czasu-fajny klimat wprowadzają takie płytki.
kasja83 11:34, 09 lis 2017

AniMa napisał(a)
Kaśka Ty wejdź na HGTV - tam reklamują nowy program o remoncie po fachowcach - chętnych szukają: Zgłoś sie i po problemie
W razie czego taki przypakowany gościu będzie główno-dowodzącym

Hehehe-z takich programów to uwielbiam "Wielkie projekty"-ale to już inna liga domów jest
kasja83 11:36, 09 lis 2017

eee_taam napisał(a)
a ty juz kupiłaś te płytki ? ja tez zachorowałam na mozaike ) mogłabym moje wymienic ...no moze powody mam zdecydowanie inne...ale najgłówniejszym z nich jest że w mokry czy sniezny dzień sie jeździ ...i trzeba porządnie nogi wytrzeć na wycieraczce ....a posowałoby mi na tych płytkach dywanik rozłożyć który po tygodniu byłby moim koszmarem życiowym )

tak wiec sugeruje kupić płytki antyposlizgowe min R10 czy R11 ....wiekszośc płytek w sklepach jesli ma jakiekolwiek badania antyposlizogwości to oznaczona jest jako R9 - a to juz jest poza skala antyposlizgowości i można przypuszczać ze były poddane badaniom na R10 i ich zwyczajnie nie przeszły..... przerobiłam temat wiosna zakupujac płytki do prysznica bez brodzika ...bo nie chciałam juz uczyc sie latac w łazience ....kupienie płytek o przyzwoitym wygladzie z atestem R10/R11 lub A/B/C -bo to klasyfikuje płytki basenowe jest dużym wyzwaniem. doskonale pamiętam jak sprzedawcy przewalali oczami jak mówiłam czego od płytki oczekuje i nie jeździłam po marketach a niby renomowanych salonach płotkarskich

ostatecznie zamówiłam z kartki i nie maja gładkiej powierzchni a taką zbliżona do delikatnego pumeksu )) ...ale poślizgi na nich są trudne do wykonania))
https://www.atlasconcorde.com/en/collections/ac/mark-floor-and-wall/gres/gypsum/mattrettificato/75x75/

życzę dobrych wyborów ))

Kupiłam...pasą się w składziku. Do tej pory nie miałam problemu ze ślizganiem się na kaflach w wiatrołpie-a a wątpię by moje koooopowe kafle miały jakąkolwiek klasę
Co dziwne koleżanka ma kafle te lustrzane na wysoki połysk-abstrachująć od utrzymania ich w czystości (sado-maso jakieś )-też nie są śliskie.
kasja83 11:37, 09 lis 2017

nawigatorka napisał(a)
Płytki bardzo ciekawe i modne ale trzeba się bardzo pilnować z cała reszta by było dobrze tak przynajmniej czuje.. Ale kto jak nie Ty da rade

No tak...takie kafle to mocniejsze uderzenie w pomieszczeniuMam dobrego podpowiadacza...
kasja83 11:38, 09 lis 2017

anna_t napisał(a)
widziałyśmy kuchnie więc Kacha raczej wyczucie ma

Kacha ma też dobrą duszę podpowiadającą
kasja83 11:39, 09 lis 2017

malkul napisał(a)
pokazywałas jakie już piękne rzeczy w domu czekają????

Nie pokazywałam...Już spakowane w kartonikach czekają na litość fachowca, który ma przyjść jutro i będziemy się dogadywać-kiedy może działać
kasja83 11:41, 09 lis 2017

wrobelki napisał(a)
Kasia super projekcik i kafle też A jak prace w ogrodzie udało się już wszystko przygotować na zimę? Ja miałam teraz trochę pogody to co się dało to porobiłam mało co zostało, ale to jak już się przymrozki zaczną dokończę

Gabion został do napełnienia-ale to już chyba będzie ściganie z czasem-bo dni krótkie-w weekend jak na złość pada, a i odpadu trzeba jeszcze trochę przywieźć. Jeszcze dostałam w darze trochę Montany-chciałabym podzielić i wsadzić ile się da.No i liście.....wiatr nawiał wszystkie do nas-także grabienia będzie sporo.