Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 14:26, 06 lis 2017

makadamia napisał(a)

Super! Kółko faktycznie trzeba będzie poprawić, ale ogólnie koncepcja się się sprawdza. Dobra robota

Na powyższym zdjęciu widać tylko, że ta duża rabata przed domem jest niezbędnie potrzebna.
Jeżeli byś robiła według planu (mimo wątpliwości dotyczących funkcjonalności jestem za ścieżką mocno zakręcającą) to powinno to wyglądać tak:

No chyba nie będzie innego wyjścia jak wykonać projekt bez poprawek Aż sie prosi jak na to patrzę. Ale muszę to robić stopniowo,żeby mnie eMuś z domu nie wyrzucił
eVka 14:30, 06 lis 2017

DorKa napisał(a)

Kancki robisz teraz ? No szacun! Mnie by się chyba nie chciało biorąc pod uwagę, że zaraz może śniegiem sypnąć. U mnie kanciki chcąc niechcąc wyszły jak nowe linie rabat robiłam

a ceble też posadziłam pod żwirkiem Ciekawe czy dadzą radę ? Przypuszczam,że wątpię

Pewnie że dadzą radę, na bank wyjdą na wiosnę

Kancików jeszcze mi jedna linia długa została, chcę już na wiosnę mieć w miarę ogarnięte... a tak naprawdę uwielbiam to robić hehe (nożem zwykłym)
Lulilaj 14:36, 06 lis 2017

No dziewczyny, kółka obłędne

makadamia napisał(a)

Pod tym podpisuję się czym tylko mogę
Asiu, brawo Ty
DorKa 14:39, 06 lis 2017

effka napisał(a)

Pewnie że dadzą radę, na bank wyjdą na wiosnę

Nie wierzyłam,że dadzą radę . To super

effka napisał(a)
Kancików jeszcze mi jedna linia długa została, chcę już na wiosnę mieć w miarę ogarnięte... a tak naprawdę uwielbiam to robić hehe (nożem zwykłym)

jeszcze nożem do tego ? no zwariowałaś dziewczyno Ale w takim razie jeszcze większy szacun. Wracam właśnie od Ciebie i warto było. Efekty są wow

DorKa 14:40, 06 lis 2017

Lulilaj napisał(a)
No dziewczyny, kółka obłędne

Pod tym podpisuję się czym tylko mogę
Asiu, brawo Ty

Przynajmniej w kwestii kółek nie ma wątpliwości
eVka 14:45, 06 lis 2017

Yyyy zakręciłam się z tymi kołami, muszę powoli co gdzie jest... ale wyszło pieknie, jak od cyrkla, zdolniacha jesteś. Ja się boje kół i łuków, nie wiem czemu... a chciałabym chociaż jedno koło u siebie.

aha i w pełni rozumiem Twoją potrzebę posiadania schowka na dziwne rzeczy, typu stara darń, wory z liścmi etc. ama taki planuje u siebie ukryć, bez tego ani rusz.
eVka 14:46, 06 lis 2017

DorKa napisał(a)

Nie wierzyłam,że dadzą radę . To super

jeszcze nożem do tego ? no zwariowałaś dziewczyno Ale w takim razie jeszcze większy szacun. Wracam właśnie od Ciebie i warto było. Efekty są wow

No wiesz wariatka jestem i dziękuję za komplement, bardzo mi miło
DorKa 14:48, 06 lis 2017

effka napisał(a)
Yyyy zakręciłam się z tymi kołami, muszę powoli co gdzie jest... ale wyszło pieknie, jak od cyrkla, zdolniacha jesteś. Ja się boje kół i łuków, nie wiem czemu... a chciałabym chociaż jedno koło u siebie.

aha i w pełni rozumiem Twoją potrzebę posiadania schowka na dziwne rzeczy, typu stara darń, wory z liścmi etc. ama taki planuje u siebie ukryć, bez tego ani rusz.

U Ciebie linie proste pięknie wyglądają . Każdy robi tak , jak mu serducho podpowiada. Ja z kołami czuję się świetnie
Magleska 16:36, 06 lis 2017

pomysły Makadamii są świetne ta ścieżka do altany z rabatą bardzo bardzo mi sie podoba
Mary 18:54, 06 lis 2017

DorKa napisał(a)

Cześć Marysiu przede wszystkim witam Cię serdecznie u siebie
Nie używałam ale po weekendowej akcji muszę coś zmienić bo mnie te liście wykończą. Nazbierałam tyle a i tak końca nie widać. Jesienią mam ochotę zo roku wszystkie drzewa wyciąć ale jak wiosna nadejdzie to zapominam o tym
Masz jakieś spostrzeżenie , opinie, uwagi odnośnie odkurzaczy ? Coś możesz polecić ?

A ja już tu byłam, więc witam Cię ponownie.

Zapytałam czy używałaś odkurzacza, bo też kiedyś sądziłam, że rozwiążę problem liści kupując odkurzacz. Rzeczywistość okazała się inna.
Wiele dziewczyn na forum kupuje odkurzacze i są zadowolone. U mnie jedynie funkcja dmuchawy się sprawdza. Samo odkurzanie działa bardzo słabo, bądź wcale. Odkurzacz wciąż się zapycha, trzeba wyłączać, wyciągać resztki i tak w kółko. Gdy na skutek wiatru spadną z dębu liście i drobne gałązki to nie da się odkurzać wcale, bo gałązki zapychają odkurzacz. Odkurzanie działa wolno i muszę odkurzać w sobotę. W ten sposób funduję sąsiadom kilka godzin hałasu.
Nie wiem, dlaczego u innych się to sprawdza, a u mnie nie. Może mam więcej liści? Może mam duże liście klonów i dębów, a nie drobne liście brzóz? Może za rzadko je zbieram, bo mogę tylko w sobotę i nie każdą, więc zbiera się gruba warstwa, często także mokra?
Więc, jeśli masz możliwość, spróbuj pożyczyć/wypróbować zanim podejmiesz decyzję o zakupie.
Zwróć uwagę, że odkurzacz jest ciężki i duży. Ciężar wzrasta wraz ze zbieraniem liści to worka. Są modele na kółkach. Ostatnio czytałam, że Angelika taki kupowała:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7289-na-zielonej-trawce?page=551#post_6