to może szałwia jakaś odmianowa?...są odmiany, które całe lato kwitną i nie trzeba ich przycinać.....zawsze lepiej wykorzystać to co juz rośnie w ogrodzie niż wprowadzać nowe gatunki...to taką spójność bardziej daje...tak jak piszesz...masz ogród w jakiejś tam tonacji i taka masz jego wizję:-0...i to jest super, że się tego trzymasz
a ten naturalny kompost to super sprawa...tylko cos tam sadzić
Ale masz już ładnie! Całkiem dużo rozumiem, zwłaszcza nazwy roślin
Nie możesz carx ice dance zamienić miejscami z tą szałwią? Ice dance będzie miał z 50 cm, a szałwia zostanie niska... Ice dance bardzo duży rośnie! Zwłaszcza jak o niego zadbasz
Juziaaaaa, szczena mi opadła i japa rozdziawiona - rysunki, opisy, komentarze... No... Osiołkowi w żłoby dano i teraz to mi zaraz łeb pęknie od myślenia.
Jesteś genialna!
Knautia też wysoka. Ale ładna... może znajdę coś niższego. Poszukam.
Przetaczniki podejrzewam, że by rosły tak samo jak szałwia. I jeszcze krócej chyba kwitną. Mam jeden różowy i zaczął dopiero jakiś tydzień temu. NO i on kwitnie tylko raz
Tawułki.... ostatnio mam ich coraz więcej.. ale żadna moja by się tam nie nadawała.
Też bym musiała szukać konkretnej odmiany.
Kocimiętka jest super jak ktoś lubi jak mu się wysiewa...
Ale serio. Ja ją lubię mimo tego, że się sieje, bo mam ją za obwódką bukszpanową Trochę to tłumi jej zapędy do latania z wiatrem
Kwitnie najwcześniej u mnie, a po ścieciu też szybko rusza. I tak w kółko w sumie
mi też przydałoby się coś ..coś fioletowego , lekko kładącego się , kwitnącego długo i obficie może znasz takie cuś? kocimiętka może jakaś ..? szałwia też już mnie wkurza ..ładne to to przez chwilę ,po ścięciu teraz łyso ..hmmm
Wysoka jeszcze mnie tak nie drażni, bo jest gdzieś między roślinami na rabatach.
Niską szałwię mam tylko pomiędzy seslerią skalną. I jak szałwia nie kwitnie, to pusto tam.
O tu pod brzozą
Ponoć są odmiany które kwitną non stop
Też takiej szukam bo ta szałwia przy tarasie teraz ścięta do zera jest. Ale póki co mam inne zajęcia więc o niej za bardzo nie myślę