Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Kawa 11:20, 31 sie 2020

Galgasiu ale u Ciebie ładnie
ta szałwia i te cherry brandy to piekne są
ta rudbekia juz dawno za mną chodzi ale już nie mam miejsca
andzia458 11:25, 31 sie 2020

Winogronko wygląda apetycznie.
U nas też fajnie bo chłodniej. Szkoda tylko, że wieje bardzo.
galgAsia 11:37, 31 sie 2020

TAR napisał(a)

ja swoje przycielam, juz sie nie pokladaja ale ladnie stercza jak jeżyki. moj bialasek uwielbia ciamkac w stipie
Chyba też tak zrobię, choć jak tak powiewa na wietrze... to mi się podoba...
galgAsia 11:58, 31 sie 2020

Magleska napisał(a)
Asia
ja też część stip przycinałam na próbę i początkowo byłam zła sama na siebie ,bo nie podobały mi się takie skrócone....
ale teraz po czasie patrząc na te ścięte i nieścięte -to była dobra decyzja -bo teraz są śliczne ,sztywne ,nie leżą ....a te niecięte szału nie ma

pasztecik taki własnej roboty bym zjadła ....rzuć tu kawałeczek
a najlepiej daj przepis

ja dziś też kucharzyłam ,bo jutro córcia ma urodziny ....zrobiłam tort i zupę dyniową ,przygotowałam na gulasz z kociołka i jeszcze zrobiłam ciasto ze śliwkami
jutro jakąś sałatkę zrobię ....

prześliczne kadry ogrodowe ....placyk świetny
Buziaki
No to też się narobiłaś kuchennie . Mam nadzieję, że urodzinki udane (buziaki dla córeczki) i pogoda dopisała.

Kadry ogrodowe ciągle takie same, już mnie to wkurza. Musimy się wziąć za tunel i skrzynie, bo tam jest teraz największy mordor

Serio, chcesz przepis na pasztet? to wyślę na priv

Buziaki
galgAsia 12:06, 31 sie 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kawa przy tym stoliczku będzie miała wyjątkowy smak.
Oj tak, kawa przepyszna Jeszcze urlopowa Wczoraj naprawdę się leniłam i było mi błogo, zwłaszcza gdy kropił deszczyk, a ja sobie leżałam na leżaczku... Dla takich chwil warto walczyć w ogrodzie

galgAsia 12:10, 31 sie 2020

lilarose napisał(a)

będę w takim razie siała wiosną- Jakiej firmy nasiona kupowałaś?

ja tam nic przeciw wysiewom nie mam- powiedziałabym nawet, że bardzo lubię, bo mogę sobie już w styczniu kupować nasionka a potem, jak przyjdą, mam sto pociech z ich przekładania, układania i jakoś mi w ogóle łatwiej dożyć do wiosny w ich obecności
Ja też bardzo lubię wysiewy Jest czym zająć niespokojne ręce i głowę
Nasiona kupowałam w sklepie świat kwiatów.pl, firmy nie pamiętam
galgAsia 12:14, 31 sie 2020

Gosialuk napisał(a)

Też tak mam. A niespodzianki lubię. Zawsze mogę przesadzić jakby co.
Asia kącik wypoczynkowy nabrał blasku.

Penstemony z serii Pacific, dobrze doczytałam? One nie wymarzają u nas. Nasiona są w sprzedaży?
Gosiu, nie mam pojęcia odnośnie penstemownów. Mnie generalnie one wszystkie się podobają U nas są jeszcze chyba mało popularne, więc ciężko się dowiedzieć o odmiany.

Kącik jest faktycznie przytulny. I użyteczny
galgAsia 12:22, 31 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękny.
Teraz tylko siedzieć, odpoczywać i delektować się ogrodem
O tak, siedzenie tam to sama przyjemność Działa jakoś tak kojąco

Helen napisał(a)

I pachnieć (w sensie nic nie robić)

sarenka napisał(a)
Fajny zestaw
Lubię tak tworzyć
ajka napisał(a)
Śliczny stoliczek, w sam raz na poranną kawkę
Ten stolik chodził za mną kilka miesięcy Więc bardzo się cieszę, że wreszcie go mam
galgAsia 12:24, 31 sie 2020

inka74 napisał(a)
Nie czesz, zetnij tę część z nasionkami. Stoi wtedy sztywno. Nie sieje się też tak bardzo. I ładnie na grubość przyrasta kępa.
Spróbuję, przynajmniej na części, zrobić taki eksperyment, bo sama nie wiem, jaka wysokość by mi odpowiadała. Albo wymienię na nowe
galgAsia 12:25, 31 sie 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podczas ostatniego wyciągania suchych źdźbeł celowo niektóre szarpałam mocniej i udało mi się zredukować szerokość kępy. Źdźbła odrywały się wraz z korzeniem. Wydaje mi się, że w wypadku stipy rozrost kępy nie jest pożądany. Lepiej, kiedy jest szczupła.
Ha, też mi się tak "robiło"