Tragicznie w tym roku, ale i tak najlepiej ze wszystkich. Nie przycięłam ... wiec takie rozstrzelone potwory wysokie
Tylko one się dopiero rozkręcają I kwitną do zimy.. późno zaczynają i późno kończą.
Jak mówiłam ogród to jedno, a ludzie to drugie.. te lepsze
Nie każdego bym zaprosiła na "zapuszczony "ogród... ale są tacy których nie boję się zapraszać.. zawsze mówię, ze są różne typy gości:
- komornik
- sanepid
- swoi
Niestety po swoich komornik może chcieć się dobijać do drzwi, a za to sanepid się odczepi
Prezent.. żyje
I co Wy robicie że wam rdest o seledynowych liściach tak pięknie rośnie..... mój taki mizerny przy Waszym.. chciałam wrzucic foto ,ale głupi komputer podmienił mi foty..nowe na stare
Mój nawiększy sukces tegoroczny w ogrodzie to.. oczko.. opanowane.. i ryby uratowane.. na dnie widzę najmniejszy kamyk... rewelka, natomiast nie mam pewności czy mi lilie przejdą przez oka siatki
Własnie...miałam iść i wyczyścić na noc filtr.. i nie poszłam.. rudno... dla mnie i tak już ideał
Hanuś do znudzenia o samo od lat.... jednak w obiektywie Kondzia..ogród wygląda lepiej A się lepiej robi
Dla Ciebie Ogromna i pachnąca.. krzew do niczego, ale kwiat cudowny
Druga przymiarka palczatek i turzyc, też mi nie pasuje.
Zamarzyło mi się oczko wodne z roślinami i będę mieć
Tanie gotowe formy pozostawiały wiele do życzenia / były z cienkiego plastiku/, a na drogie mnie nie stać, więc oczko będzie z ......kastr budowlanych za jedyne 70 zł
Tak będzie wyglądać, choć nie wiem jeszcze, czy z takim ułożeniem kastr.
Teraz wystarczy tylko wykopać dół, reszta to pikuś
Po ostatnich upałach wreszcie chłodniej i pada
Prace w ogrodzie stały, na mojej patelni było ponad 30 stopni
Tylko pod śliwą przesadziłam zawilce i dałam im w korzenie hydrożel, bo to pijaki.
Ale kwitną i mają mnóstwo pączków
Rosły tutaj.
Zostały przesunięte do tyłu.
Też pamiętam różne zabawy z dzieciństwa, te sportowe i te najbardziej zwariowane
Jak opowiadam wnukom to słuchają z wielkimi oczami i miną niedowierzania
Niedzielę spędziłam miło na siedemnastych urodzinach najstarszej wnuczki
wieczorna fotka kompozycji w dużej donicy, rozplenica od Irenki i białe pelargonie