Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 14:31, 30 paź 2019

Kasiolaaa napisał(a)
ja juz prawie wszystko tez powycinalam szpaler chortek mi sostal i kilka drobniejszych rzeczy ale na wiosne nie zostawiam

To szybka jesteś. Ja zacznę od soboty . Na razie to tylko nowe rośliny podsypałam trochę korą przekompostawaną i powycinałam część liliowców.
deszczowymaj 14:34, 30 paź 2019

Agatko Twój ogród już teraz jest piękny i dopracowany bardzo podoba mi się u Ciebie to,że wszystkie rośliny sadzisz w przemyślany sposób,harmonijnie,panuje taki porządeczek wszystko ze sobą gra

a nie to co ja na łapu capu a potem latam jak taki osioł i przesadzam wszystko po ileś tam razy a i tak nadal mam bajzel na rabatach
Nowa12 14:38, 30 paź 2019

Moja jodła kalifornijska Silberlocke dopiero w tym roku walnęła spory przyrost . Jest u mnie 4 rok i rosła w bardzo ślimaczym tempie.
Podobnie zresztą jak jodła górska Compacta.

Nowa12 14:47, 30 paź 2019

deszczowymaj napisał(a)
Agatko Twój ogród już teraz jest piękny i dopracowany bardzo podoba mi się u Ciebie to,że wszystkie rośliny sadzisz w przemyślany sposób,harmonijnie,panuje taki porządeczek wszystko ze sobą gra

a nie to co ja na łapu capu a potem latam jak taki osioł i przesadzam wszystko po ileś tam razy a i tak nadal mam bajzel na rabatach

No co ty kochana to ja drugi osioł jestem . Możemy sobie podać kopytka .
Bo wychodzi na to, że w przyszłym roku będę musiała nawet przesadzać rośliny o 20 cm. Głupota ogrodowa ale nie ma wyjścia .
Ale i tak cieszę się, że mam chociaż kilka miejsc na rabatach, które mi się podobają i nic nie zamierzam tam zmieniać . To już coś!
zszywka 16:42, 30 paź 2019

U mnie też szykuje się przesadzanie, tak to jest jak chce się na szybko a po kilku sezonach jest się znowu w punkcie wyjścia

Chodź myśle że te raby tworze w miarę z sensem, ale plany się zmieniają. Szykuje tez pergole do siedzenia więc jedno z drugim powiązane
Nowa12 23:57, 31 paź 2019

zszywka napisał(a)
U mnie też szykuje się przesadzanie, tak to jest jak chce się na szybko a po kilku sezonach jest się znowu w punkcie wyjścia

Chodź myśle że te raby tworze w miarę z sensem, ale plany się zmieniają. Szykuje tez pergole do siedzenia więc jedno z drugim powiązane

Ale tak sobie myślę, że w tym przesadzaniu też jest urok .
Nie da się zrobić gotowca. Gust nam się zmienia, rabaty sie rozrastają , niektóre rośliny wypadają, inne za szybko rosną albo przestały nam się podobać.
Fajnie mięc plany a jeszcze fajniej je realizować .
Renii 16:10, 04 lis 2019

Jestem. Zdjęć nie robię bo wszystko u mnie dawno ścieło i się wnerwiłam
Nie mam czasu, ale nadrobilam Twój wątek. Zakupy świetne
Nowa12 17:42, 04 lis 2019

Renii napisał(a)
Jestem. Zdjęć nie robię bo wszystko u mnie dawno ścieło i się wnerwiłam
Nie mam czasu, ale nadrobilam Twój wątek. Zakupy świetne

To ja też miałam nerwa na ten niefortunny początek pażdziernika. Taka miała być kolorowa jesień u mnie a tu psińco żeby nie powiedzieć dosadniej.
A teraz to już mi to wisi bo w ogrodzie łyso, ciemno i czas przygotować się do zimy. Niestety .

Renii 09:30, 05 lis 2019

Właściwie masz rację. Jak wracam do.domu jest już ciemno to nie muszę oglądać brzydoty. A rano czasu nie ma
Nowa12 16:48, 05 lis 2019

Czy z takiego carexa dałoby się zrobić 4 sztuki? .
Pytam bo jeszcze nie dzieliłam nigdy traw. Oczywiście wiosną bym to uczyniła . Chyba, że nie zdążę bo go zima załatwi.