DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1
09:27, 27 cze 2013
A teraz proszę wszystkich o radę, jak rozmieścić te rośliny na rabacie. Do dyspozycji jest 14szt. naparstnic, 15szt. ostróżek, 6szt. tawułek, 18szt. szałwii omszonej. Nie kupiłam kocimiętki na giełdzie, dokupię w sklepie. Planuję dosadzić w przyszłości piwonie i hortensje (waham się czy nie Anabelle).
Ma to być kwitnący pas pomiędzy żywopłocikiem bukszpanowym a thujkami/miskantami. "Nóżki" kffiatków będą skryte za żywopłocikiem.
Niestety nie mam przy sobie lepszego zdjęcia. Chodzi o rabatę prostopadłą do tej z wisienkami, ma ok.10m długości:
I wersja: zakłada pogrupowanie roślin w 3 duże grupy (po 5 ostróżek, 2 tawułki, 5 naparstnic, szałwie i kocimiętki)
II wersja: porozrzucanie wszystkiego w misz maszu
III wersja ????? Czekam na Wasze pomysły, podpowiedzcie coś, bo w sobotę muszę wszystko posadzić
Ma to być kwitnący pas pomiędzy żywopłocikiem bukszpanowym a thujkami/miskantami. "Nóżki" kffiatków będą skryte za żywopłocikiem.
Niestety nie mam przy sobie lepszego zdjęcia. Chodzi o rabatę prostopadłą do tej z wisienkami, ma ok.10m długości:
I wersja: zakłada pogrupowanie roślin w 3 duże grupy (po 5 ostróżek, 2 tawułki, 5 naparstnic, szałwie i kocimiętki)
II wersja: porozrzucanie wszystkiego w misz maszu

III wersja ????? Czekam na Wasze pomysły, podpowiedzcie coś, bo w sobotę muszę wszystko posadzić