Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:27, 27 cze 2013

Do góry
A teraz proszę wszystkich o radę, jak rozmieścić te rośliny na rabacie. Do dyspozycji jest 14szt. naparstnic, 15szt. ostróżek, 6szt. tawułek, 18szt. szałwii omszonej. Nie kupiłam kocimiętki na giełdzie, dokupię w sklepie. Planuję dosadzić w przyszłości piwonie i hortensje (waham się czy nie Anabelle).
Ma to być kwitnący pas pomiędzy żywopłocikiem bukszpanowym a thujkami/miskantami. "Nóżki" kffiatków będą skryte za żywopłocikiem.
Niestety nie mam przy sobie lepszego zdjęcia. Chodzi o rabatę prostopadłą do tej z wisienkami, ma ok.10m długości:

I wersja: zakłada pogrupowanie roślin w 3 duże grupy (po 5 ostróżek, 2 tawułki, 5 naparstnic, szałwie i kocimiętki)
II wersja: porozrzucanie wszystkiego w misz maszu
III wersja ????? Czekam na Wasze pomysły, podpowiedzcie coś, bo w sobotę muszę wszystko posadzić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:09, 27 cze 2013

Do góry
Dokupiłam też kwitnących surfinii i kocanki do donic - 3 duże jeszcze nieobsadzone.

Ostróżki. Niestety mix kolorów - ciemny fiolet, niebieski i biały (miał być sam ciemny fiolet)

Naparstnice

Tawułki

No i nie wróciłabym bez żurawek

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:01, 27 cze 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim na raz i każdemu z osobna za słowa pocieszenia. Jak dobrze, że Was mam!
Dziś od rana świeci słonko i podobno będzie bezdeszczowo Więc po południu akcji ratunkowej ciąg dalszy - będziemy wybierać wodę i ile się da rozmokłej ziemi spod drzew i sypać im suchej.

A ja pocieszyłam się jak umiałam najlepiej - przy okazji rozbawiłam pół giełdy kwiatowej Zobaczcie dlaczego

Tak wyglądało moje małe autko zapakowane po dach roślinkami Mała ogrodniczka jeździ stanowczo za małym autkiem jak na duży ogród i jego potrzeby Kupiłam wysokie kfffiatki na moją kwitnącą rabatę bylinową.

Kraina Czarów w fazie projektów 08:44, 27 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Aluś po dwóch tygodniach od posadzenia podlałam trawki florovitem. A teraz tak raz na miesiąc.Szkoły są różne-Wieloszka mówi,że nie trzeba nic im dodawać,Madzenka swoje podlewa florovitem
Sami malowaliście taras i płotek? Jeśli tak proszę powiedz jaki to kolor? Świetnie komponuje się z grafitową elewacją

hmmm zobaczę jakie przyjdą, ale ja pewnie podleję
Taras i płotek malowaliśmy oczywiście sami, chyba to jest orzech, ale nie dam sobie ręki uciąć, bo właśnie ostatnio próbowaliśmy sobie przypomnieć i jakoś nam tak średnio wychodziło
Kraina Czarów w fazie projektów 06:59, 27 cze 2013

Do góry
Aluś po dwóch tygodniach od posadzenia podlałam trawki florovitem. A teraz tak raz na miesiąc.Szkoły są różne-Wieloszka mówi,że nie trzeba nic im dodawać,Madzenka swoje podlewa florovitem
Sami malowaliście taras i płotek? Jeśli tak proszę powiedz jaki to kolor? Świetnie komponuje się z grafitową elewacją
Moja codzienność - ogród Oli 00:59, 27 cze 2013

Do góry
Hej Olu,
wpadłam na chwilke i ... zostałam na dłużej, dobrze że stron nie za duzo to udało sie przebiec wszystkie... ale do niektórch fotek wracałam i ogladałam raz jeszcze. Ogród masz piękn i kokietujesz nas że nie ogrodowiskowy.. , jest ładny, zadbany z pieknym trawnikiem....
Jest w jego pielągnację włozone duuuzo pracy,to widac - Gratuluję !! Kanciki wymiatają... ja jak Wieloszka - mam narzedzie ale nie mam kancików, ha, ha,ha
Poza tym widze twój projekt - i choć nie doradze ci pewnie niczego mądrego bo sama raczkuje w ogrodowych sprawach, ale dobór roślin : miskanty, cisy, limki,zurawki, bukszpan... jest super - to taki trochę "program obowiazkowy" tu na ogrodowisku, ale naprawde jest świetny i sie sprawdza.
A nie chciałabys dołozyc do przedogródka troche koloru ? mysle o jakichs kwitnących krzewach ....
Podziwiam cie za zmiany, sama zdejmowałaś darn pod nowa rabate ? w ten upał ? ja robie ponad trzydziestometrową rabate juz tak z póltora miesiaca i wiem jaki to wysiłek
Strzyone formy - boskie...
Na pewno będę tu wpadać .
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:42, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wpadłam powąchać róże Śliczniusie są! A jak przygotowania do ogniska/grilla? Czy ludzie w Twoim wieku (poza Tobą oczywiście ) w ogóle zwracają uwagę na przycięte bukszpany ???

Aga chyba tylko Sebek wie co to bukszpan....mój Kuba nie wie, a jest w wieku Sebastiana....no i na moje roślinki mówi chwasty....ale kopać pomga

Sebek udanego grilla....pogody przede wszystkim, bo humor na pewno dopisze, przecież będą wakacje
Mój 4 arowy azyl... 20:22, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Basiu, cieszę się, że się spotkałyśmy Non stop chodzisz uśmiechnięta - jak na awatarku Jak Ty to robisz??? Ściskam serdecznie!
Danusia już wkleiła fotkę ze spotkania, a ja dodam jeszcze jedną na pamiątkę

I ja się cieszę, że mogłam Cię osobiście poznać. Mam nadzieję, że mylić Cię z Marzenką już nie będę
A za fotki dziękuję
Ogródek Agam 19:14, 26 cze 2013

Do góry
agam napisał(a)
Wieloszka znalazłam zdjęcie perukowca z października 2007.

to jest szansa , że mój też urosnie, bo póki co posadzony w maju - stoi w miejscu.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:40, 26 cze 2013

Do góry
Ania, Twoja nieobecnosc zostala odnotowana w aktach personalnych i niestety nic Cie nie tlumaczy
Hahahaha, dowcip roku spokojna i stateczna starsza Pani, przepona mi wysiadzie Bysmy porzadzily hehehehe.
I ja siem nie przyznajem do zrzutu Ty bedziesz rewelacyjna starsza mama I nie daj Bog powaznych wnukow, zanudzilabys sie z nimi Musi sie cos dziac
Niezla szkolka

Magda, a sproboj sie wymigac w przyszlym roku, ja nie groze, ja tylko uprzedzam. Lojalnie

Aniu Monte Buziam

Ela, se przeczytalam antyperspirant Chyba mnie to golenie zmylilo I Ty tez za rok masz byc. Kurde, zeby tylko Danusia nam sie nie wycofala... Tfu tfu na psa urok

Wieloszka, buziam Cie i sciskam mocno Boszzze, jeszcze nie do wszystkich poznanych osob dotarlam, obciach jak moherowy beret w upalny dzien

Anita, a kcesz, zeby cos wykombinowaly???? Jak cos to mow. Paczaj Ania bedzie babciom

Kasia, ja tez konca nie widze, kiedy nadgonie Bog raczy wiedziec

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:54, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wpadłam powąchać róże Śliczniusie są! A jak przygotowania do ogniska/grilla? Czy ludzie w Twoim wieku (poza Tobą oczywiście ) w ogóle zwracają uwagę na przycięte bukszpany ???

Może ktoś zwróci
Mój 4 arowy azyl... 09:08, 26 cze 2013

Do góry
Basiu, cieszę się, że się spotkałyśmy Non stop chodzisz uśmiechnięta - jak na awatarku Jak Ty to robisz??? Ściskam serdecznie!
Danusia już wkleiła fotkę ze spotkania, a ja dodam jeszcze jedną na pamiątkę

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:59, 26 cze 2013

Do góry
Ja wiem, że komplementacja zakończona i podziękowania też, ale ja opóźniona jestem i muszem, absolutnie i bezwzględnie muszem wrócić do tematu spotkania u Danusi - no co poradzę, że fantastyczna z Ciebie babeczka, look niczym gwiazda filmowa, a do tego gaduła jak ja Szalenie się cieszę, że się poznałyśmy! Duży buziol!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:26, 26 cze 2013

Do góry
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 01:52, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I z powrotem u Danusi

Danusiu, raz jeszcze dziękuję!!!

A ja Tobie, Wieloszko, dziękuję za fotkę
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 01:49, 26 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Pogaduchy przeniesione czasowo do Anuli

Ależ urodziwe jesteście!
Mój 4 arowy azyl... 23:44, 25 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, dedykuję Tobie, zrobiła Wieloszka

Dzięki, nie pamiętałam, że to Wieloszka robiła. Fajną pamiątkę mieć będę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:55, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Olu dziękuję Zajrzę do Ciebie w wolnej chwili.

Magda, Julita - w sobotę byliśmy w domu po 22, a w niedzielę impreza imieninowa moich dzieci - między domem a ogrodem biegało kilkanaście 7-10 letnich urwisów Boszsze, nie mogłabym być nauczycielem Za duża odpowiedzialność, a oczy trzeba mieć na łożyskach teleskopowych

Wczoraj próbowałam podczytywać Was w czasie pracy, ale nie dało rady, a po południu z powodu ulewy i wichury wieszał się internet. Są niestety straty i to poważne Przewróciło jedną brzozę, 2 katalpy przygięło prawie do ziemi (rosły u mnie już 3 lata), a dużo innych drzew jest niebezpiecznie poprzekrzywianych M. ratował rano brzozę i katalpy, ale mają tak mokro, że w każdej chwili mogą się przewrócić Najgorsze jest to, że prognozy przewidują ustanie ulewnych deszczy dopiero jutro!

O w mordę!! dzieje się z tą pogodą

a nauczycielem też bym nie mogła być...
Lecę czytać dalej...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:54, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Odpowiem za Madżen, bo dzięki Jej radom od roku robię to samo (jak sie da): korą przykrywamy odpadki po ciachaniu roślinek, wtedy jest zbędne mozolne ich zbieranie

Spapuguję
Że też ja na to nie wpadła,, tylko,tak przebierałam jak ten nie przymierzając, Kopciuszek...
Mój 4 arowy azyl... 22:51, 25 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, dedykuję Tobie, zrobiła Wieloszka

Basiu jak miło i pięknie fotka taka radosna pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies