Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Evchen 22:30, 25 cze 2013

Aga współczuję ... moja glina też nie sprzyja roślinom, ale i przestrzen nieporównywalnie mniejsza to i starty mniejsze.. 1 serb wygląda podobnie, ale opryskałam go jakimś grzybobójczym preparatem.. za to 2 wiśnie Umbry całkiem do wyrzucenia.. rozmawiałam dzisiaj z właścicielką szkółki, która powiedziała mi, ze wiśnie sa bardzo wrażliwe na wodę, a moje stały w wodzie przez 2 dni (wody było prawie po łydki...), a kiedy już woda zniknęła z powierzchni ziemi okazało się, że nadal ziemia czyli glina niemiłosiernie nasiąknięta jest wodą, o czym przekonałam się wpadając prawie po kolana w błoto...
bociek 22:31, 25 cze 2013

Aga, slicznosci. Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam. Masz zniewalajacy usmiech i pogode ducha. I klasa od Ciebie az bije
Nareszcie moglam Cie wysciskac, szkoda, ze na pytlowanie nie bylo za duzo czasu

Buziam
Magda70 22:55, 25 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Olu dziękuję Zajrzę do Ciebie w wolnej chwili.

Magda, Julita - w sobotę byliśmy w domu po 22, a w niedzielę impreza imieninowa moich dzieci - między domem a ogrodem biegało kilkanaście 7-10 letnich urwisów Boszsze, nie mogłabym być nauczycielem Za duża odpowiedzialność, a oczy trzeba mieć na łożyskach teleskopowych

Wczoraj próbowałam podczytywać Was w czasie pracy, ale nie dało rady, a po południu z powodu ulewy i wichury wieszał się internet. Są niestety straty i to poważne Przewróciło jedną brzozę, 2 katalpy przygięło prawie do ziemi (rosły u mnie już 3 lata), a dużo innych drzew jest niebezpiecznie poprzekrzywianych M. ratował rano brzozę i katalpy, ale mają tak mokro, że w każdej chwili mogą się przewrócić Najgorsze jest to, że prognozy przewidują ustanie ulewnych deszczy dopiero jutro!

O w mordę!! dzieje się z tą pogodą

a nauczycielem też bym nie mogła być...
Lecę czytać dalej...
Gabisia 23:47, 25 cze 2013

Ojej Aga, ale pogrom!!!
Nie wiedziałam, ze aż tak...
polinka 06:49, 26 cze 2013

Aguś ściskam Cię moocno i musimy wytrzymać jeszcze jeden dzień,od jutra podobno ciut lepiej i mniej deszczu.
polichlorek 07:06, 26 cze 2013

Ojej Aga, zdjęcia wyglądają naprawdę groźnie...
Trzymaj się!! jutro ma być lepiej!
Joaska 10:57, 26 cze 2013

Aga no nie ciekawie to wygląda, ale drzewka dadza radę brzoza na pewno przezyje nie wywalaj jej!!!!! co do świerków to może faktycznie robal..... i marzenka ma racje może jakims świdrem wkoło świerków zrób odwierty wypełnij je np. keramzytem może to pomoże.....
Powodzenia w wlace z......wiatrem
magnolia 11:24, 26 cze 2013

Tylko odwierty się sprawdzą jeśli da radę przebić się nimi do warstw przepuszczalnych, które odbiorą wodę.
tak myślę czy teraz, na chwile obecną nie wykopać rowków, które zbiorą wodę i odprowadzą ją gdzieś , nawet do głębokiego dołka w trawniku. Wiem że to psucie ogrodu, takie zryte rabaty, ale może by pomogło.

atena35 11:42, 26 cze 2013

Tak mi smutno jak patrzę na Twoje straty
Kondzio 12:03, 26 cze 2013

Bedzie dobrze trzymam kciuki rośliny muszą dać rady macham i hiham na dobry dzień hihihii