Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

W wiejskim, zielonym zakątku u Beatki 23:12, 14 sie 2018

Do góry
Floksy to kwiaty z babcinych ogrodów ale jakże piękne wracają do łask.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:58, 14 sie 2018

Do góry
Na słonecznej zakwitły języczki

a na romantycznej floksy

Rododendronowy ogród II. 19:00, 14 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wyszedl dubelek bo tak to sie pisze z telefonu.
Floksy cudnie pachna wieczorami... alez u ciebie musi sie unosic zapach.

Większosc juz przekwitła ale obciełam kwiatostany i juz widzę nowe pączki , za troszke znów zakwitną.
Rododendronowy ogród II. 18:55, 14 sie 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Te motylki z trąbkami i u mnie są, karmią się ostrogowcami. Ale ja zwróciłam uwagę na Twoje floksy i ich piękne kolory. Tyle odmian jest i tak różnorodnie kwitną - od czerwca przez całe lato. Trochę się zagapiłam w tym roku i powiększyłam mój zbiór tylko o jeden egzemplarz, który wydawał mi się czerwony, ale jego czerwień jednak taka fuksją podszyta...
Pięknie u nas tu pada, tym razem cieszę się z deszczu. Mam nadzieję że i u Was porządnie podleje. Pozdrawiam.

Ja mam zamiar dokupic floksów bo mi jeden gatunek zapyla inne , muszę kolorów dołożyc ale na razie za gorąco by kopane kupowac. U Was deszczu za duzo u mnie zawsze za malo, nie ma sprawiedliwosci, w tym roku południe chyba nie musi podlewac.
Czubajkowy Ogród 19:32, 13 sie 2018

Do góry
Floksy masz piękne, zwłaszcza ten filetowy kolor.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:45, 13 sie 2018

Do góry
Kilka migawek

Eukomisy

Floksy

Hortensje bukietowe

Rododendronowy ogród II. 09:47, 13 sie 2018

Do góry
Wyszedl dubelek bo tak to sie pisze z telefonu.
Floksy cudnie pachna wieczorami... alez u ciebie musi sie unosic zapach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:16, 12 sie 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A jakie to floksy ?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:10, 12 sie 2018

Do góry

Teraz floksy i tytoń leśny

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 17:45, 12 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A i zakupy fajne ....i hortki masz cudne..

No właśnie muszę zapisać bo zapomnę

Vernonia
Floksy - natural feeling, pure może tez, aureola
Liliowiec Purple d’ore
Zawilec....Monte Rose
Dzielzan ...Moerheim beauty
Słoneczny Ogród 22:13, 11 sie 2018

Do góry
Straszyli z prognoz ulewami u mnie w centralnej Polsce, wschodnia Wlkp.

Efekt z tego taki, że nie podlewałam te 2-3 dni czekając na ulewy i z dnia na dzień nadal nie podlewałam i bym uśmierciła jeszcze co wrażliwsze, bo przecież żadnej ulewy, tylko pokropiło nawet do korzenia nie przesiąknie bo to wszystko wyparuje...

Suchy rok, nowa rabata z floksami ma ciężko, floksy to straszne pijoki gorsze 100razy niz hortensje, bo nowe hortensje przy ręcznym podlewaniu wegetują a floksy pomimo codziennego podlewania przysychają.
Rododendronowy ogród II. 22:52, 10 sie 2018

Do góry
Te motylki z trąbkami i u mnie są, karmią się ostrogowcami. Ale ja zwróciłam uwagę na Twoje floksy i ich piękne kolory. Tyle odmian jest i tak różnorodnie kwitną - od czerwca przez całe lato. Trochę się zagapiłam w tym roku i powiększyłam mój zbiór tylko o jeden egzemplarz, który wydawał mi się czerwony, ale jego czerwień jednak taka fuksją podszyta...
Pięknie u nas tu pada, tym razem cieszę się z deszczu. Mam nadzieję że i u Was porządnie podleje. Pozdrawiam.
...uDany ogród 20:37, 10 sie 2018

Do góry
W ogródku mało kwitnie, wszystko raczej umęczone tymi upałami i dopiero róże startują do drugiej tury. Hortensje się przebarwiają i muszę zdecydowanie powiększyć ich liczbę w ogrodzie. Kolejna wiosna pod znakiem sadzonki z bukietówek
Pokochałam zawilce japońskie całym sercem i chcę ich mieć więcej odmian. Dojdą floksy w różnych odcieniach, bo uwielbiam ich zapach. Kojarzą mi się dzieciństwem
Koniecznie musze przesadzić jeżówki mam kilka odmian i w tym roku zakwitła jedna z nich. Reszta ma złe stanowisko. Trawy mnie zachwycają i chcę jeszcze kilka odmian, a część tego co mam wymaga rozsadzenia i przesadzenia. Zapowiada się pracowita jesień

Liliowo i kolorowo:) 04:16, 10 sie 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Floksy piękne a że też je lubię to też je mam
Pozdrawiam słonecznie

zaraz zajrze do Ciebie bo dawno nie byłam Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 04:15, 10 sie 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Pięknie. Pokochałam floksy i będę rozmnażać, aby i u mnie takie okazałe Kępy się zrobiły.

Mysle, że warto, zapach, kolor, długo kwitną i cieszą oko już z oddali Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:20, 09 sie 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Podobno koło Łowicza powyrywało drzewa a u mnie nadal gorąco ale na wp zapowiadaja straszny front burzowy o szerokosci 350 km az strach sie bac , jutro po południu ma byc , piszą ze moze sie powtórzyc sytuacja z tamtego roku w Borach Tucholskich na obozie harcerskim, to tylko jeden dzień różnicy więc kto wie. Floksy pachną oczywiscie. Pozdrówka Gosiu.

To rzeczywiście, coś trzeba bliżej poczytać prognozy. Patrzyłam na deszcz.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:15, 09 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Floksy pewnie pod moją nieobecność już skończyły....

tu mi się jeszcze naparstnica do cięcia ukryła

tylko zieleń tui nadal soczysta

Cudnie, soczyście

U mnie Sylwio wielosił, od Ciebie zresztą
Rododendronowy ogród II. 21:04, 09 sie 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Co za zdjęcie! Dziś dopiero odkryłam zapach floksów, a myślałam, że to róże tak pachną.

Bogdziu pozdrawiam w te upały. Jak to nie padało u Ciebie? Przecież deszcz szedł...

Podobno koło Łowicza powyrywało drzewa a u mnie nadal gorąco ale na wp zapowiadaja straszny front burzowy o szerokosci 350 km az strach sie bac , jutro po południu ma byc , piszą ze moze sie powtórzyc sytuacja z tamtego roku w Borach Tucholskich na obozie harcerskim, to tylko jeden dzień różnicy więc kto wie. Floksy pachną oczywiscie. Pozdrówka Gosiu.
Liliowo i kolorowo:) 20:59, 09 sie 2018

Do góry
Floksy piękne a że też je lubię to też je mam
Pozdrawiam słonecznie
Liliowo i kolorowo:) 20:55, 09 sie 2018

Do góry
Pięknie. Pokochałam floksy i będę rozmnażać, aby i u mnie takie okazałe Kępy się zrobiły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies