Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Migawki z ogródka 14:20, 24 cze 2020

Do góry
Ta rabata pod oknem od frontu miała być taka prawie jednolita. Tylko jedna odmiana róży i jeden wypełniacz w postaci lawendy. No nie licząc cebulowych wiosennych.
Lawenda wyleciała całkiem. Róż mam tam 6 odmian, a i to dlatego, że siódma mi wyleciała.
Poza tym czego tam nie mam... Jako wypełniacz gęsiówka, żurawki, brunnery, pięciornik, szałwia okręgowa, bodziszki, funkie, ciemierniki, pierwiosnki, chryzantemy, astry, runianka, kopytnik, proso i miskant. I penstemony. Lilie, powojnik. Zawilce.
Taaaa tyle u mnie w temacie jednolitych uporządkowanych nasadzeń....
Droga do spełnienia 13:07, 24 cze 2020

Do góry
lilie całe ale jakieś marne, reszta roślin się podniosła - miskanty jeszcze tak średnio i nareszcie przestało padać po 2 miesiącach
Ogród bez reguł 11:14, 24 cze 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

A gdzie wiaderko ?

a tak na serio ..ładną masz tą rabatę nawet bardzo ładną rzekła bym

Asiul narzekasz że wszystko jakieś opóźnione ..to powiem Ci na pocieszenie ..że u mnie jeszcze bardziej opóźnione lilie nadal w pąkach , pysznogłówki jeszcze mają małe główki krwawniki nie wszystkie kwitną ...itd..
Nieee, ja nie narzekam Fakty stwierdzam I gdyby nie dowody rzeczowe w postaci zdjęć, to pewnie nawet bym tej różnicy nie zauważyła...

Wiaderko uprzątnięte z pola widzenia mistrz drugiego planu się znalazł

Rabata... Mnie też coraz bardziej się podoba
Ogród bez reguł 10:38, 24 cze 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
06'2019

06'2020

A gdzie wiaderko ?

a tak na serio ..ładną masz tą rabatę nawet bardzo ładną rzekła bym

Asiul narzekasz że wszystko jakieś opóźnione ..to powiem Ci na pocieszenie ..że u mnie jeszcze bardziej opóźnione lilie nadal w pąkach , pysznogłówki jeszcze mają małe główki krwawniki nie wszystkie kwitną ...itd..
Osiedlowy ogródek 08:19, 24 cze 2020

Do góry
Połowa czerwca, zaczynają kwitnąć lilie

Bodziszek rozanne

Ogród bez reguł 07:29, 24 cze 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne te lilie, ale pasikonik najpiękniejszy. Wciąż na niego patrzę.
Wiesz, że ja też Taka misterna konstrukcja, a jak działa Lubię odkrywać świat przez obiektyw

Lilie będą piękniejsze w masie - już za chwilę. W ub. roku grad je zbił, jak były jeszcze w pąkach, a i tak były cudne
Ogród bez reguł 23:59, 23 cze 2020

Do góry
Piękne te lilie, ale pasikonik najpiękniejszy. Wciąż na niego patrzę.
Ogród bez reguł 21:54, 23 cze 2020

Do góry
Tak Aniu, sezon jest zapóźniony jakiś . Pysznogłówki ledwo zaczynają, humelo w pąkach, szałwia jeszcze nie kwitnie, lilie królewskie dziś zaczęły

Ja wieczorem zrobiłam oprysk RT i rzuciłam się z sekatorem na kocimiętkę, strasznie mnie już drażniła...
Moja bajka 19:24, 23 cze 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
U Ciebie Kasia to pewnie chwastów nie ma Masz taki gąszcz że się nie przecisną. Pamiętam jak zaczynałaś wszystko sadzić. Obecnie to pewnie już nie dużo dosadzasz, co?

Twoim stawem jestem zauroczona. Wciąż zastanawiam się jak Ty to zrobiłaś. Nawet lilie masz. Pięknie kwitną.
Masz jakiś filtr tam pociągnięty?

Aniu to prawda, z chwastami nie mam dużo roboty. Teraz już prawie nic nie dosadzam. Tym bardziej cieszy mnie warzywnik, bo tam się bez przerwy coś dzieje, jest zmienność, coś muszę robić. Tak, mamy filtr.
Moja bajka 09:02, 23 cze 2020

Do góry
U Ciebie Kasia to pewnie chwastów nie ma Masz taki gąszcz że się nie przecisną. Pamiętam jak zaczynałaś wszystko sadzić. Obecnie to pewnie już nie dużo dosadzasz, co?

Twoim stawem jestem zauroczona. Wciąż zastanawiam się jak Ty to zrobiłaś. Nawet lilie masz. Pięknie kwitną.
Masz jakiś filtr tam pociągnięty?
Dębowe zakątki 22:30, 22 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Fajne miałyście spotkanie Normalnie zazdraszczam pozytywnie

W ogrodzie masz ślicznie, powojniki, róże, hosty. Bardzo lubię te klimaty

Bardzo udane, radosne spotkanie miałyśmy.
Wszystkie osoby bardzo fajne, pozytywne i tryskające humorem.
Myślę,ze tego nam najbardziej potrzeba było.
Lilie zaczynają, powojniki też i kwitną i przekwitają i będą dopiero kwitły. róże się rozkręciły.
hosty zawsze piękne.
chociaż ze 3 mam już w troszkę w dziurkach.

Zawsze zapominam co to za roślinka

Liliowiec Stella de Oro - od Iwonki -iwona_d
Ogród bez reguł 22:24, 22 cze 2020

Do góry
lilie królewskie

krwawnik kichawiec
W ogródku emerytki 18:54, 22 cze 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Wpadło mi w oko zdjęcie 2 host z maja ubiegłego roku /te 2 z przodu/, zaraz wstawię zdjęcie do porównania.

No, no pięknie ci hosty przyrosły
Czyli masz dobrą rękę do host
Lilie piękne
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 20:55, 21 cze 2020

Do góry
Powoli zaczynają lilie

Nawet hosty zaczynają być w pąkach...
Ania -Spełnione marzenie 13:07, 21 cze 2020

Do góry
Czas na lilie .
Tylko te mi na razie zakwitły,

Dębowe zakątki 08:51, 21 cze 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie też pojawiają się pierwsze kwiaty lilii. Mój Modrak zakwitł po 2 latach, ta wiosna jest deszczowa, jak będziesz go zasilać odpowiednio to może w przyszłym roku zakwitnie. Czy Ty go pokazywałaś jaki on jest duży? Może go nie przesadzaj, on lubi wilgoć, ale raczej zalewania by nie chciał.

Lilie kocham tych będzie coraz więcej.
Zawsze pierwsze startują azajktki
Oj czyli mój modrak może zakwitnąć mi dopiero w przyszłym roku.
Nie pokazywałam go.
Proszę dla ciebie poszłam i zrobiłam jemu zdjęcie.
Tak wygląda.Jeszcze mały. I w trawie.A tu nad stawem i w pobliżu trawa rośnie jak szalona. Tutaj jest inny rodzaj gleby. I codzienne deszcze sprzyjają na szybki wzrost.
Jak on zalewania nie lubi to zostanie w tym miejscu co jest. Kiedyś, jak znam siebie to tam coś dosadzę
a jak widać 3 drzewka już sa.
A jeszcze dalej jet

I taki iglaczek dalej posadziłam. Już 2 rok tam rośnie. Ale co to jest nie wiem.Parę lat temu go dostałam w prezencie . Przesadzam go z działki ogrodowe, gdzie wcześniej rósł ze 2 lata. Czyli on powoli rośnie.
ale miejsca dla niego zostawiałam sporo, gdyby kiedyś się rozrósł.
Dębowe zakątki 07:59, 21 cze 2020

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Co zaglądam to się nadziwić nie mogę - tu jest wszystko co lubię - od ostrozek, przez goździki, martagony aż po lilie które w tym roku kupiłam i jestem ich bardzo ciekawa - apricot fudge. Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie i chyba szybciej niż zachodniopomorskim. Przepiękny ogrod

Witaj Agatko.
U mnie to chyba różności są.
Bo mi prawie wszystkie roślinki się podobają. A zwłaszcza kwitnące.
Martagonkę parę lat temu posadziłam 1.A już będzie kwitło 2.A jeszcze maleńkie widzę.
Czyli na drugi rok będzie ich więcej.Ładnie się rozmnożyły
A lilia apricot fudge to taka inna dziwna lilia. Drugi raz jej nie kupowałabym.
Dziękuje za miłe słowa
Zapraszam częściej
Ogród z fortepianem 07:37, 21 cze 2020

Do góry
AgaCzek napisał(a)
Witaj serdecznie!
Specjalnie dla Ciebie różyczki sprzed 2 latek (coś nie mogę znaleźć zdjęcia z ubiegłego roku) :

Obecnie jak widać na poprzednich zdjęciach widok rabaty różanej się zmienił - wypadły 2 krzewy - musiałam je przesadzić, bo przez ten nadmierny wzrost były za bardzo stłoczone, przesadziłam w sumie wszystkie róże by je od siebie poodsuwać i ostróżki też zmieniły miejsce bo wszystko zaczęło na siebie wchodzić.

Warzywnik to taki mój konik - uwielbiam zjadać to co sami wyhodujemy za to warzywka z warzywniaka czasem próbują przejąć cały ogród - 3 lata temu wpadłam na hmmm nowatorski pomysł posadzenia w warzywniku dyni - do sierpnia skubana próbowała przejąć pół ogrodu. Zdjęcie sprzed 3 lat donice jeszcze w starym kolorze i nie ma domku narzędziowego

WAW!!
Cudne widoczki.
Obfitość kwitnień róz imponująca
Ostróżki też wielkie, piękne Suuper!!
I świetny warzywnik.
To dynia tak się snuje z jednej ze skrzyni ??
Martagonki to śliczne lilie. Jakie masz kolorki ??
Dębowe zakątki 07:28, 21 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Bardzo podobają mi się te nachylone dzwonki. I to zdjęcie poniżej. Ten biały goździk jest z jakimś carexem?
Ten biały z jasnoróżowym środkiem też jest super! Czy one są dwuletnie. Wysiewają się same? Ja swoje wysiewam co roku, ale mam tylko jedną odmianę.

Pokładają się te dzonki do światła.Kupiłam kiedyś po jednym.A rozmnożyło się ich sporo.
ale to fajnie,Bo tam jest rabata liliowcowa i póki liliowce zakwitną to tam tulipany i dzwonki i lilie sobie pokwitną .
Goździki mam w rożnych miejscach. I wysiewają mi się same.
A jak chcę je w innym miejscu to wysiewam.I to na jesieni.We wrześniu gdzieś.
Bo one kwitną na drugi rok.A potem to już co roku.
A ten biały rośnie obok Miskanta Beauty Queen .
Trawa jeszcze na wysokość nie wyrosła to jej źdźbła tak sobie z innymi roślinkami się łącza.
Jeżówkowe-Love 23:13, 20 cze 2020

Do góry
Szałwia ..taka zwykła ale fajna

Krwawnica szykuje się

Lilie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies