Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:41, 29 maj 2024

Do góry
TAR napisał(a)
Moj Satomi nie ma takich wielkich kwiatów za to Stardust ma.
Fajnie masz, zachaszczowane na maxa

Ale stardust chyba nie jest różowy ?
Zobaczymy jak u Ciebie urośnie wszystko
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:39, 29 maj 2024

Do góry
10 lat mija
To i trochę wszystko urosło
Ogród Basi 14:57, 29 maj 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
Które to u Ciebie Catawbiense?

To moje Catawbiense.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:26, 29 maj 2024

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:24, 29 maj 2024

Do góry
Souvenir du dr JAMAIN

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:20, 29 maj 2024

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:15, 29 maj 2024

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:14, 29 maj 2024

Do góry

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:12, 29 maj 2024

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:08, 29 maj 2024

Do góry
Śliczna, ledwo dycha u mnie, chwilowo zapomniałam imię
W tym roku akurat zakwitła

I kolejny biedak w zeszłym roku zmarzł w czasie wiosennych przymrozków, stracił górną część, powoli odrasta
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:05, 29 maj 2024

Do góry
Czy to satomi ?
Mało różowy

Boso przez ogródek 13:40, 29 maj 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Co do groszku cukrowego to ja na razie tylko jedną sztukę zebrałam na sprawdzenie. Dosłownie kilka dni i będzie w sam raz, bo chyba jeszcze za młody był.

Ja swój zrywam dużo wcześniej, jak ma jeszcze niewykształcone nasionka. Taki kupowałam w sklepie i mi smakował.
Zieleń, drewno i antracyt 13:32, 29 maj 2024

Do góry
Kasya napisał(a)

Widoczki poranne dla mnie na kolorowe sny
Przepiękne

To masz coś jeszcze na sny zielone Wczorajsze wieczorne widoki poburzowe.

Tu na razie jest klepisko.... 13:26, 29 maj 2024

Do góry
kasiab napisał(a)
Otworzyła się już prawie Heidi Klum. Kolor boski zapach póki co nie zachwyca, a tak na nią liczyłam

Augusta Luise pachnie za to już bosko aż chciałoby się leżeć pod tym mikro krzaczkiem kolor mnie zaskoczył. Zobaczymy co dalej pokaże

Mariateresia wygląda świetnie. Cała jest zapączkowana i długo utrzymuje kwiaty. Szkoda że nie pachnie

Barock przy pergoli mnie zachwyca chociaż ma dwa kwiatki. Czytam opinie, że to księżniczka i nie chce nigdzie rosnąć. Zobaczymy

A to ciekawe, że Augusta tak mocno u Ciebie pachnie. Ja bardziej lubię Marię Curie. Piękne kwiaty, zdrowsza od Augusty, mocniejszy zapach. Zupełnie nie rozumiem, czemu Augusta jest bardziej popularna. Ten sam przedział kolorów. Obejrzyj, może się skusisz
Zieleń, drewno i antracyt 13:23, 29 maj 2024

Do góry
Żółty sam wszedł do łączki Różowy wysiewałam w pierwszym roku, teraz już sam daje radę. Zestaw koloru przyjemny jak dla mnie i często stosowany celowo
Tu zaraz też tak będzie, na razie róż podbija jedynie pomarańcz.

Łączką może i bzyczy, ale Lykkefund nie dorównuje. Rusza się cała i hałasuje
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:16, 29 maj 2024

Do góry
TAR napisał(a)

a tu mam podobnie

Robiac trzeci ogrod wiem juz czego nie chce i z czym bede miec na pewno problemy. Ograniczylam mocno ilosc swierkow w ogrodzie. Duze drzewa staram sie sadzic na obrzezach dzialki (wlasnie bede kilka przesadzac) gdzie maja wieksze pole do popisu, a mnie jakos nie beda docelowo przeszkadzac. Ograniczylam bardzo mocno ilosc ciezkich traw w ogrodzie- ciezkich dla mnie typu miskanty, rozplenice, prosa. Z traw posiadam moze: śmiałki, ktore uwielbiam, drżaczke, obiedki, praire blues, hakonki i jakies szczatkowe turzyce. Wiecej nie planuje. Ciac musze jedynie byliny i krzewy, najwiecej zachodu jest z hortkami ale tych sie nie pozbede. Jałowcow nie mam i nie planuje, zwyczajnie ich nie lubie. Generalnie nie posiadam tez roslin z kolcami wiec cala zabawa z różami i reszta nie omija.
Ale bledow na pewno zrobilam co niemiara, poza tym sadze za gęsto -i to jest moja najwieksza bolączka, z ktora nie potrafie sobie poradzic. Nawet moja logika i racjonalizm w tym temacie są zduszone na maxa.

Zostawiam podlota, ktory wczoraj towarzyszyl mi w ogrodzie, to chyba mały dzwoniec. Najpierw wykąpal sie w poidelku a potem ruszyl do misy, by sie napic. to pokazuje tylko ze pomimo bajora za plotem woda w ogrodzie jest koniecznością. Wystawiajcie miseczki dla jezy, ptakow i owadow. Wczoraj po napelnieniu misek od razu pojawily sie wazki, motyle i trzmiele

Kiedyś mi się wydawało, że obrzeża ogrodu są bardzo daleko od centrum. Jakież było moje zdziwienie, kiedy to centrum po czasie jakoś zaniknęło, a obrzeża bardzo się przybliżyły.

W planach jest misa. Może się po tetrisach zmieści na tej rabacie frontowej, choć na wizytę takiego dzwońca szans raczej nie mam. Okoliczne ugory się ucywilizowały.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:09, 29 maj 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mnie jakoś zapadła w głowę myśl: żyj, i daj żyć innym, a granicą twojej wolności jest wolność drugiego człowieka. Tak po prawdzie jedynie głupota działa na mnie jak płachta na byka.

a tu mam podobnie

Robiac trzeci ogrod wiem juz czego nie chce i z czym bede miec na pewno problemy. Ograniczylam mocno ilosc swierkow w ogrodzie. Duze drzewa staram sie sadzic na obrzezach dzialki (wlasnie bede kilka przesadzac) gdzie maja wieksze pole do popisu, a mnie jakos nie beda docelowo przeszkadzac. Ograniczylam bardzo mocno ilosc ciezkich traw w ogrodzie- ciezkich dla mnie typu miskanty, rozplenice, prosa. Z traw posiadam moze: śmiałki, ktore uwielbiam, drżaczke, obiedki, praire blues, hakonki i jakies szczatkowe turzyce. Wiecej nie planuje. Ciac musze jedynie byliny i krzewy, najwiecej zachodu jest z hortkami ale tych sie nie pozbede. Jałowcow nie mam i nie planuje, zwyczajnie ich nie lubie. Generalnie nie posiadam tez roslin z kolcami wiec cala zabawa z różami i reszta nie omija.
Ale bledow na pewno zrobilam co niemiara, poza tym sadze za gęsto -i to jest moja najwieksza bolączka, z ktora nie potrafie sobie poradzic. Nawet moja logika i racjonalizm w tym temacie są zduszone na maxa.

Zostawiam podlota, ktory wczoraj towarzyszyl mi w ogrodzie, to chyba mały dzwoniec. Najpierw wykąpal sie w poidelku a potem ruszyl do misy, by sie napic. to pokazuje tylko ze pomimo bajora za plotem woda w ogrodzie jest koniecznością. Wystawiajcie miseczki dla jezy, ptakow i owadow. Wczoraj po napelnieniu misek od razu pojawily sie wazki, motyle i trzmiele

W Kruklandii 13:06, 29 maj 2024

Do góry
Jak rozłożyłam sobie leżaczek...

5 min gradu.... a ja chcę ulewę!!!!!!!!!!!!
Boso przez ogródek 12:50, 29 maj 2024

Do góry
Agnieszka_Z napisał(a)

Dzięki Pati
U nas nawet kilka dni ładnie popadało, wcześniej podlałam też grządki aby zatrzymać wodę, podziałało.
Codziennie coś w ubiance przywożę, dziś nawet zerwałam kilka groszków pachnących na mini bukiet, pięknie pachną.

Cieszę się, że do Was dotarło. U nas nadal susza. Miejscowość obok turbo ulewa była kilka dni temu, a u nas sucho. Co do groszku cukrowego to ja na razie tylko jedną sztukę zebrałam na sprawdzenie. Dosłownie kilka dni i będzie w sam raz, bo chyba jeszcze za młody był.
Ptasi gaj 12:47, 29 maj 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Ależ miałaś kolorową łąkę kwietną
Pamiętasz czy kupiłaś gotową mieszankę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies