Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

April 15:01, 10 kwi 2025

O rety, zapomniałam o tej kruszynie. Myślę że jakoś się spikniemy. Chyba że szybciej eMuś pojedzie w twoje rejony. Podpytam. Choć po zeszłorocznych wydarzeniach bardzo ograniczył turystykę, stara się delegować zadania
TAR 15:14, 10 kwi 2025

Moze tez jakies dziewczyny z okolic mnie nawiedza to im przekaże. A jak nie to moge ja wyslac przy okazji znalezienia wlasciwego opakowania. Oczywiscie spiknac sie tez byloby milo
TAR 15:15, 10 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)

Te fiołeczki są prześliczne Pasują do Twojego leśnego ogrodu. Pachną?
U mnie z rana był taki sam widok. Wszystko białe. Roślin nie sprawdziłam.

Nie sprawdzalam, nie ten poziom na moje problemy z kregosłupem a zrywac szkoda. Fiołeczki choc ekspansywne sa urocze. Obok fiołeczkow ładnie rozrosła sie tez skalnica cienista, ta pieknie kwitnie.
Ulina 16:24, 10 kwi 2025

TAR napisał(a)
Zachwycaja mnie coraz wieksze poletka ułudek i cudowniastych fiołeczkow. Bardzo je lubie, Choc intensywnosc ich koloru jest rozna, zalezy od źrodła sadzonek.

Chyba fiolki nie ciesza sie zbytnia popularnoscia ale ja uwielbiam te male kwiatuszki i listeczki. Niecierpliwie czekam by sie rozrosły bardziej i poprzenosze je rowniez w inne miejsca w ogrodzie.

Czy ułudki są cały rok zielone, czy zanikają. Piękne są fiołeczki, planuję sobie do ogrodu z okolicy przygarnąć
TAR 18:41, 10 kwi 2025

Uludki sa zielone caly sezon.
Judith 18:45, 10 kwi 2025

Cudne te fiołki
Ja wykopałam sobie ze 3 rosnące przy drodze wraz z zawilcami leśnymi w nadziei, ze - zgodnie ze swoją opinia - opanują mi teren przy świerkach. Ale nic z tego - ledwo żyją, ekstremalnie trudne warunki: sucho, ciemno a ziemia to niemal wyłącznie splątane korzenie ogromnych świerków .
TAR 19:20, 10 kwi 2025

Brak wody. I fiolki i zawilce jednak wola mokro.
Ja mam kilka gajowych tez zebranych przy drodze, posadzilam pod brzoza. Dogorywaja. Po kwitnieniu nim zanikna przesadze.
Basieksp 19:27, 10 kwi 2025

Judith napisał(a)
Cudne te fiołki
Ja wykopałam sobie ze 3 rosnące przy drodze wraz z zawilcami leśnymi w nadziei, ze - zgodnie ze swoją opinia - opanują mi teren przy świerkach. Ale nic z tego - ledwo żyją, ekstremalnie trudne warunki: sucho, ciemno a ziemia to niemal wyłącznie splątane korzenie ogromnych świerków .

Ja pod swoim świerkiem srebrnym właśnie fiołki posadziłam. Jest tam tak jak piszesz, sucho, ciężko im tam trochę ale powoli, powoli się zagęszczają, chociaż na początku, czasami je trochę podlewałam, bo schły w oczach. No i świerk od dołu ma wycięte gałęzie.
Wafel 19:47, 10 kwi 2025

Ja też posadziłam kłącza floksów i nic z nich nie było...
April 08:10, 11 kwi 2025

Aniu, rozmawiałam ze swoim eMem. Niestety na razie nie planuje wyjazdu w Twoim kierunku. Więc może jednak przesyłka jeśli to nie duży kłopot.
No chyba, że się wybierasz do mnie, to zapraszam