Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 14:33, 09 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Ja też wyeksmitowałam fiołki. Zostawiłam tylko białe. Te fioletowe siały się jak głupie, tworzyły zbite karpy. Jak zaczęły mi się siać w trawniku to nie zdzierżyłam. Ale urocze są, to fakt .

Poki nie sa ekspansywne zostaja, potem bede sie martwic, to jedyne rosliny "ekspansywne" reszta do ogarniecia. Sa miejsca w moim lasku, gdzie moga rosnac sobie do woli bez zadnych przeciwskazan. Tam i tak nic innego nie bedzie a juz posadzilam po kilka barwinkow.
Wafel 15:07, 09 kwi 2025

Śliczności, zachwycam się
Magara 22:54, 09 kwi 2025

Tarcia, nie marudź, piękna wiosna, adekwatna do położenia geograficznego i klimatu

Fiołeczki uwielbiam I z bólem serca eksmituję
Basieksp 23:13, 09 kwi 2025

Ja tez bardzo lubię fiołki, trochę ich mam u siebie po kątach, tylko te moje jakoś nie pachną?
TAR 08:56, 10 kwi 2025

Ech. dziewczyny. Wieczor skonczył sie tak:

nawet sie ucieszylam na troche wody w ogrodzie. Snieg mokry, liczylam ze do rana stopnieje tym bardziej ze mrozow nie zapowiadano.

A rano bylo tak:

i wszystko zmrozone pomimo słoneczka. W palnik dostały kwiaty magnolkowe, na szczescie tylko nieliczne wyszly i koncowki platkow sa oklaple, reszta powinna w sloneczne dni sie rozszalec i bedzie jeszcze okazja do podziwiania. Klonow nie sprawdzilam ale powinno byc ok.
Najgorzej z roslinami czekajacymi na posadzenie, wczoraj je solidnie podlalam a w nicy byl mroz.

Z dobrych wiesci, luby chce bym kupila węże do kropelkowego podlewania. Duza sucha rabate z rodkami i te z różami bedziemy wyposażac w kropelkowe. Super, nie myslalam ze zrobi a jednak.

Dzis mam dostac moje Cutie Pie, czekam juz jedynie na 6 ostrożek i chce dokupic 2 metasekwoje szczepione. I na ten sezon na razie szlaban zakupowy.
TAR 09:01, 10 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Śliczności, zachwycam się

Kazdy kwiatuszek teraz cieszy najbardziej, czekam na konwalie, nad brzegiem bajora rosnie cala plantacja dzikich, ten zapach jest obledny. Cale bajoro pachnie. Marze by nikt tego nie zniszczył.

Magara napisał(a)
Tarcia, nie marudź, piękna wiosna, adekwatna do położenia geograficznego i klimatu

Fiołeczki uwielbiam I z bólem serca eksmituję

Hehe nie marudze, tylko stwierdzam fakt. W porównaniu z innymi u mnie słabo jeszcze. Za to potem bedzie busz Ja tam lubie fiolki, jak mnie beda denerwowac na rabatach pojda na zadarnianie w moim lasku. Lepsze one niz chwasty.

Basieksp napisał(a)
Ja tez bardzo lubię fiołki, trochę ich mam u siebie po kątach, tylko te moje jakoś nie pachną?

Moje chyba tez nie pachna ale rosna w otoczeniu runianek i te pachna
April 09:08, 10 kwi 2025

No przykre takie widoczki
U mnie też przymrozek. W nocy padało, teraz na tarasie ślizgawka. Dziś zdalnie, to może wyjdę w ciągu dnia i zobaczę jak się sprawy mają.
A wiesz że ostróżki które dostałam, posadziłam do doniczek to chyba uśmierciłam. Zostawiłam wszystko na zewnątrz, na tarasie, w zacisznym miejscu. Nie wiem czy to przyczyna że za zimno czy ja po prostu nie mam ręki do roślin bo nie po raz pierwszy uśmierciłam kłącza czegoś.
LIDKA 09:37, 10 kwi 2025

Tarcia ja nie wierze w szlaban na zakupy. Ani Twój ani mój.
Już ze 3 razy pisałaś.

Ja juz mało internetowo bo se szlaban nałożyłam. Zostawię sobie na zakupy lokalne w sezonie. Bede miała wiecej przyjemności
LIDKA 09:38, 10 kwi 2025

Tarcia ja nie wierze w szlaban na zakupy. Ani Twój ani mój.
Już ze 3 razy pisałaś.

Ja juz mało internetowo bo se szlaban nałożyłam. Zostawię sobie na zakupy lokalne w sezonie. Bede miała wiecej przyjemności
LIDKA 09:39, 10 kwi 2025

April napisał(a)
No przykre takie widoczki
U mnie też przymrozek. W nocy padało, teraz na tarasie ślizgawka. Dziś zdalnie, to może wyjdę w ciągu dnia i zobaczę jak się sprawy mają.
A wiesz że ostróżki które dostałam, posadziłam do doniczek to chyba uśmierciłam. Zostawiłam wszystko na zewnątrz, na tarasie, w zacisznym miejscu. Nie wiem czy to przyczyna że za zimno czy ja po prostu nie mam ręki do roślin bo nie po raz pierwszy uśmierciłam kłącza czegoś.

Pati mi nie wyszły kłącza floksów wiechowatych. Kupie sadzonki jak bedzie na nie sezon kwitnienia.