Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

TAR 22:22, 08 kwi 2025

Jakby co ja mam takiego z dojazdem do domu. Trojmiasto i okolice tak do 35 km. Do mnie dojezdza.
Wafel 23:20, 08 kwi 2025

Dziękuję dziewczyny, na razie mam zestaw od fizjoterapeuty do ćwiczenia w domu. W razie czego będę prosić o namiary ❤️
Miskantowo 06:32, 10 kwi 2025

Heloł.

Jak nastroje i pogoda?
U mnie wczoraj sypnęło śniegiem i mogę sobie pod nosem podśpiewywać „Na całej połaci śnieg”
Na morelce kwiaty pewnie zmarzły.
Hortensje chyba tez oberwały bo niczym ich nie przykryłam.
Teraz, temperatura +0,4 i podobno nocą bylo tylko 0 ale na gałęziach widzę regularny lód…
Nic to.
Podobno to był ostatni taki zimny czas i będzie juz ciepło, nawet bardzo.
Pożyjemy, zobaczymy.
Do czerwca jeszcze wszystko sie może zdarzyć.

Miskantowo 06:34, 10 kwi 2025

TAR napisał(a)
Jakby co ja mam takiego z dojazdem do domu. Trojmiasto i okolice tak do 35 km. Do mnie dojezdza.

Poproszę o namiary.
Chwilowo mi lepiej ale ogólnie zrobiłam rachunek sumienia i mam mocne postanowienie poprawy…
Miskantowo 06:35, 10 kwi 2025

Magara napisał(a)
Dziewczyny, czytałam o Waszych problemach.
Mam sprawdzoną fizjoterapeutkę jakby co, we Wrzeszczu przyjmuje Teraz mnie olśniło

Od przybytku namiarów głowa nie boli. Podeślij, proszę
Miskantowo 07:11, 10 kwi 2025

Pora na cieple dni i noce.
Chciałabym się tego pozbyć z parapetów

Narsilia 07:23, 10 kwi 2025

Boziu te hiacynty i tulipany w śniegu to grzech , no też się tym pocieszam że to takie ostatnie zimne skumulowanie, choć dziś w nocy zerwał się wiatr to pół nocy nie spałam pewnie na tą zmianę pogody .

Rozsady zieloniutkie mniam.
April 08:44, 10 kwi 2025

Twoje wysiewy imponujące. Doradź mi zatem bo pozazdrościłam twoich cyni i wysiałam w tym roku. Wzeszły, mają po 10 cm i zaczęły pokazywać listki właściwe. Wiem, niewielkie osiągnięcie ale ja nie mam do tego ręki. Pytanie brzmi: Powinnam przepikować, więc na jaką głębokość wsadzić po przepikowaniu? Tak jak pomidory, głębiej niż siewki? Czy na obecność obecną?
Wafel 10:11, 10 kwi 2025

Mam dość tych zmian pogody... Jedyny plus, że trochę wilgoci.
Miskantowo 10:11, 10 kwi 2025

April napisał(a)
Twoje wysiewy imponujące. Doradź mi zatem bo pozazdrościłam twoich cyni i wysiałam w tym roku. Wzeszły, mają po 10 cm i zaczęły pokazywać listki właściwe. Wiem, niewielkie osiągnięcie ale ja nie mam do tego ręki. Pytanie brzmi: Powinnam przepikować, więc na jaką głębokość wsadzić po przepikowaniu? Tak jak pomidory, głębiej niż siewki? Czy na obecność obecną?

Chyba tylko raz pikowałam siewki i dobrze to zniosły. Wsadzałam je głębiej do ziemi, jak pomidorki.