Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Makao 05:58, 09 kwi 2025

Wiolka5_7 napisał(a)
Wow Ania,ale masz rękę do wysiewów , gratuluję!

Ja dziś pikowałam w końcu pomidorki i stwierdziłam , że ostatni raz sieję. Za rok kupię gotowe sadzonki, bo nie mam warunków żeby je trzymać w domu.
Ledwie upchnełam na parapet w kuchni, bo niżej nie postawie ,bo dziecko chodzące

Nie dziwię się że chcesz przejść na gotowe sadzonki. Dziecko biegające jest nieprzewidywalne. Też bym na Twoim miejscu taką podjęła decyzję.
Monia81 07:27, 09 kwi 2025

Ania szaleństwo z tymi wysiewamy u Ciebie cudne sadzonki
JoanNa 11:18, 09 kwi 2025

Aniu,bób spokojnie mozna do szklarni-zwolni sie choc troche miejsca na rozsadę po pikowaniu Ja w poprzednich swój wynosiłam jak zaczynał kielkowac-nic mu nie bylo
Makao 11:37, 09 kwi 2025

JoanNa napisał(a)
Aniu,bób spokojnie mozna do szklarni-zwolni sie choc troche miejsca na rozsadę po pikowaniu Ja w poprzednich swój wynosiłam jak zaczynał kielkowac-nic mu nie bylo

Ja bym go do gruntu dała bo w szklarni szkoda miejsca na niego. Tylko czy w razie przymrozków da radę? Teraz ocieplenie idzie to chyba go wsadzę i niech rośnie. Muszę też kolejną serię wysiać żeby ciągłości była.

W szklarni to sadzę różne kapusty. Wysiewałam w różnych terminach więc mam sadzonki różnej wielkości żeby też ciągłość była
Makao 11:38, 09 kwi 2025

Monia81 napisał(a)
Ania szaleństwo z tymi wysiewamy u Ciebie cudne sadzonki

Oj tak
Szaleństwo po całości.
Wiolka5_7 13:25, 09 kwi 2025

Makao napisał(a)

Nie dziwię się że chcesz przejść na gotowe sadzonki. Dziecko biegające jest nieprzewidywalne. Też bym na Twoim miejscu taką podjęła decyzję.

Do tego lubi grzebać w ziemi jak mama

Donice z salonu wyniesione na górę
Makao 14:19, 09 kwi 2025

Wiolka5_7 napisał(a)

Do tego lubi grzebać w ziemi jak mama

Donice z salonu wyniesione na górę

Hehe, znam to Ale daaawno to było
Magara 22:39, 09 kwi 2025

Makao napisał(a)

Za szklarnią to musicie się spiąć. Stawianie zajmie jeden weekend jeśli nic nie przerwie roboty.

Ania, to nie takie proste
Póki co został rozwalony stary fundament i powstaje nowy. Małżonek ma plan. Jego plany z reguły są pracochłonne, czasochłonne i w ogóle. Do tego w pracach budowlanych jest pedantem, więc wszystko mierzy 20 tysięcy razy Staram się to miejsce omijać żeby nie wariować
Makao 14:27, 10 kwi 2025

Magara napisał(a)

Ania, to nie takie proste
Póki co został rozwalony stary fundament i powstaje nowy. Małżonek ma plan. Jego plany z reguły są pracochłonne, czasochłonne i w ogóle. Do tego w pracach budowlanych jest pedantem, więc wszystko mierzy 20 tysięcy razy Staram się to miejsce omijać żeby nie wariować

To jest przeciwieństwem mojego męża, on robi szybko by mieć z głowy jak najszybciej

To znak że Twój zrobi solidnie bo mój walnął się w wymiarach i zrobił 5 cm za szeroko przez co szklarnia nie stoi na środku fundamentu z dwóch stron. Tych dłuższych o ile dobrze pamiętam
Makao 16:52, 10 kwi 2025

Ależ duże liście mają moje pelargonie białe wysiane 10 stycznia

A te wysiane 20 lutego fuksjowe i różowe jeszcze się krzewią

No i papryki mi kwitną, ewidentnie. Pierwsze kwiatki już były usunięte. Te muszą już zostać

Przy niektórych paprykach podczas usuwania kwiatów pouszkadzałam serduszka i teraz jestem ciekawa czy się rozkrzewią czy już po ptakach.
Np tu

I tu

To moje pierwsze papryki w życiu więc nauczka na przyszłość by się nie spieszyć z tym usuwaniem kwiatków