Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:07, 29 lip 2019

Do góry
Zrobiło się burzowo... Kolory się uspokoiły..

Oj deszcz by się przydał, ale taki zdrowy..
Tu na razie jest klepisko.... 19:07, 29 lip 2019

Do góry
Hortensja miała być anabelka a jest nie wiem czym. W zeszłym roku bida z nędzą a w tym jest zadowalająca chociaż wsadziłam ją do przechowalnia na zasadzie " jak padnie trudno"

Ma czerwone gałązki i ciekawa jest co to za persona. Podczas sadzenia złamałam jej gałązkę niechcąco i wsadziłam do ziemi ma zielone listki i przyrosty także będzie druga sadzonka
Tu na razie jest klepisko.... 19:03, 29 lip 2019

Do góry
Ku pamięci
Rośliny z mega dzielenia:

Żyje wszystkie 23sztuki i puszczają nowe listki

Carex id

Aż się prosi o dzielenie

Molinie ed i kf

Ogródek Ewy 19:02, 29 lip 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 18:58, 29 lip 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Ach ten Twój trawnik
Upał niesamowity ale wreszcie przed chwila podlało mi ogród

Tak dzisiaj niesamowicie upalny ,duszny ,męczący dzień.Ale w końcu też spadł niedawno ulewny deszcz i i dalej pada
A pisku z powodu zaskrońca to niedawno ja narobiłam... bo pewnym krokiem szłam do domku narzędziowego a on śmignął mi spod nóg po trawie i schował się w dąbrówce rozłogowej.
Ogródek Ewy 18:57, 29 lip 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:52, 29 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

To teraz wszelkie gryzonie Wam nie straszne .

No nie straszne - zwłaszcza ten sympatyczny gryzoń który ostatnio saka nam po drzewach

I znak że ma nas gdzieś
Ogródek Ewy 18:52, 29 lip 2019

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ewo, dziękuję za wczorajsze spotkanie, było jak zwykle super.
Fotki lilii widziałam i prawie poczułam zapachPiękne. Buziaki
Ps. Trochę się zrehabilitowałam i wstawiłam parę fotek.

To Wam się należą podziękowania Iwonko.
Fotki widziałam.
Teraz kilka moich, z Twojego królestwa. Fotki marne, ale jednak.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:48, 29 lip 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Też będę miała kota, a nawet chyba dwie kotki. Na nowym ogrodzie, nornice mi gryzą floksy, które usychają Potrzebuję łowne kotki Zaskrońce słabo coś działają.

Kotki są bardzo łowne - i cudownie pozują U mnie mało gryzoni ale nie mają za bardzo skąd przyjść, czasem nawinie się krecik lub jakiś nornica ale to krótkie epizody
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:43, 29 lip 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
O masz Ci los, a nas Iga już dobry rok męczy o kota. Lubię kicie, ale jak widziałam jak i koleżanki kicia sibie o meble ostrzy to jakoś entuzjazm słabnie. Ake kiedyś pewnie ulegniemy,. Dekoracja sympatyczna.

Kicia niestety tylko na ogrodzie i ewentualnie w piwnicy może przebywać bo Olcia ma na kota straszną alergię
Za to jest przeurocza
Ogródek Ewy 18:36, 29 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne pismo obrazkowe.

Dziś te obrazki nie byłyby tak ładne.
Roślinki strasznie cierpią, mogłyby te upały się skończyć.

Moja różyczka Frezja na przekór wszystkiemu zechciała ożyć.
Za drzwiami do ogrodu... 18:34, 29 lip 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Aniu piękna, oryginalna ta rozplenica perłowa( bo już o niej doczytałam)
Jakbyś miała nadmiar nasionek, to ja bym chętnie je przygarnęła

Jasne Aniu,tylko też się przypomnij późną jesienią
Ogród w remoncie 18:34, 29 lip 2019

Do góry
Korci mnie jeszcze by tu zrobić mix z tymi rządkami. Coś mi one nie pasują przy tym okrągłym trawniku. Chodzi mi o przemieszanie rozplenic i rozchodników. Mam w głowie takie coś. Jak już i tak targałam się z tymi roślinami to może jeszcze spróbować, i tak już sezon mają z głowy to pewnie lepiej teraz niż znowu za rok się barować. Denerwuje mnie ten mocno oddzielony pas rozchodników. Tylko jak to zmieszać?

Za drzwiami do ogrodu... 18:27, 29 lip 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak sie w tym tempie klimat będzie zmieniał to za parę lat zimować zaczna
Aniu spełnienia marzeń spóźnione, ale szczere

Kto wie!?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:20, 29 lip 2019

Do góry
Trochę koloru.

Przy tarasie nadszedł czas rudbekii Goldstrum i fioletowej liatry. Następne w kolejce będą niskie astry.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:15, 29 lip 2019

Do góry
Wczoraj popadało, dzisiaj popadało, ale opady przyszły za późno.Co podeschło już się nie ożywi.

Na podokiennej wiosną zwalczyłam opuchlaki. Był z nimi spokój przez 3 miesiące. Znowu sie pojawiły. Wrrrrrr...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:08, 29 lip 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)

HAniu - jak na spowiedzi, konkretnie poproszę - co to za trawa z tymi słomkowymi pióropuszami?

To niewyczesana stipa. Dzisiaj wyczesywałam ją drugi raz. Idealnie radzi sobie bez podlewania podczas tych upałów.

Między stipami są szałwie omszone i czosnki główkowe. Czosnki właśnie ścięłam (zdobiły cały lipiec), a szałwia już zaczyna drugie kwitnienie.

Za drzwiami do ogrodu... 17:01, 29 lip 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu nadrobiłam zaległości u Ciebie Podziwiam bujność i kolorowość w Twoim ogrodzie, cudnie Zazdroszczę spotkań i wyjazdów, szkoda że znajomi z mojego bliskiego otoczenia nie podzielają ze mną tej pasji, wolą podpierać ściany domów siedząc na ławce i wpatrywać się w trawę ... a jeżeli już coś sadzą to mam wrażenie że to robią bez serca, nawet nie ma z kim pogadać na kwiatowe tematy bo nie mają pojęcia ... trochę smutne ... Dobrze że mam Was na forum, człowiekowi trochę lżej na duszy

Wiesz Aniu... ja ostatnio też lubię wpatrywać się w swoją trawę...nareszcie jestem z niej zadowolona
Po za tym muszę się wpatrywać idąc, bo bliski kontakt z zaskrońcem(który się czasami na niej wyleguje) nie należy do najprzyjemniejszych
A jeżeli chodzi o znajomych,to u mnie jest ciut lepiej...mam kilkoro takich którzy mają i dbają o swoje ogródki

Wiąz - Ulmus glabra 'Camperdownii' 16:49, 29 lip 2019

Do góry
Witam,2 tygodnie od posadzenia mój wiąz zaczął żółknąć,liście skręca i wygina. Może ktoś coś podpowie?
Życie w wiejskim ogrodzie 16:23, 29 lip 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mirella Ja się w niej zakochałem od pierwszego wejrzenia. Udalo mi się trafić na świeżą dostawę w mojej szkółce. Z każdej strony podsadziłem rozplenicami by miały się na czym naturalnie oprzeć.

Muszę jeszcze gdzieś dębolistną upchnąć bo też warta grzechu

ślicznie wygląda Rozplenice również mam posadzone pod białymi annabellkami - spełniają swoją funkcję dobrze

To Twój tegoroczny zakup? Czy one wysokością są jak białe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies