Wow
Nie spodziewałem się takiego odzewu!
Dzięki
Zostaje projekt nr 1, dziękuję Pani Danusi za podpowiedź z prowadzeniem linii ale zostanie pierwotna wersja z uwagi na to że mamy dwójkę dzieci i na tym tarasie są ich wyjścia i pewnie będzie stał jakiś domek do zabawy może i piaskownica - zmiany zrobię jak będą starsze

Dzieciom spodobał się pomysł z drzewami i tak zrobię chyba będą 2 ale to później najpierw chcę położyć trawę i tu mam pytania.
Ziemia jest moim zdaniem w porządku ( jest mnóstwo dżdżownic

) trawa jak posiałem za pierwszym razem była piękna ale raz urwał mi się wąż i zrobiłem wannę z ogródka i podejrzewam że to go dobiło wrzuciła się wilgoć mech i te wątrobowce, od tamtej pory nic nie podlewałem ( to było ponad rok temu).
Ziemi jest na 2-3 sztychy szpadla poniżej folia i ocieplenie - rośliny będą z małym układem korzeniowym.
Aktualnie cała ziemia skopana wymieszana z piachem i torfem odkwaszonym ale jest chyba zasadowa test pokazuje PH 7-8 i tu pytanie co teraz robić mam już wszystko wyrównane obrzeże zrobione i nie wiem czy zakwaszać pod trawę z rolki czy później coś sypać?
I czy kłaść z foli czy z gruntu - 2 dzieci i gra w piłkę, trawa też musi znosić cień bo słońce jest po południu a z lewej strony gdzie te zawijasy jest cały czas cień i dodatkowo za płotem wysokie duże drzewa ( i dużo liści do zbierania)
Jak zrobię trawę to dopiero zacznę myśleć o roślinach.
A po co ten dolomit pod trawę bo tak jeszcze nie rozumiem?
Pozdrawiam